Skocz do zawartości

[kiera,mostek,sztyca,rogi] xc do 300zl

nabial

Rekomendowane odpowiedzi

warunki jakie musza spelniac w/w komponenty

kierownica:

- 580mm

- prosta

mostek:

- dlugosc 100-120mm (cza by dopasowac do nowej ramy)

sztyca:

- 350mm styknie, chyba ze mi odbije i kupie 19", to wtedy 400mm musi byc

rogi:

- minimum 85mm

wszystko ma byc czarne, wytrzymac 90kg, nie wazyc za duzo, ale przedkladam wytrzymalosc nad wage, bo 100g mnie nie zbawi, a 1 wypadek tak

cena do 300zl lacznie z przesylkami, chociaz jezeli daloby rade to pokombinowac tak zeby zmiescic sie w 250zl

tak jak napisałem w poprzednim temacie

Sztyca Smica 217g 115zł

Kiera Tioga Taskforce XC 130g 90zł

Rogi WCS 90g 40zł

rogi i sztyca u Xtrabika, set bez mostka 245zł

mostek i kiere Tiogi http://www.allegro.pl/item224100165_mostek...ton_enduro.html

a mostek to proponuje Tioga Obone / Kellys Pro

nie wiem kto pisze ze Tioga sie łamie chyba jak ktoś na niej lata

jak chcesz tańsza kiere to bierz DM maraton za 50zł

nie, ponieważ:

carbon tylko zmniejsza amplitudę drgań wywołanych nierównościami terenu ale jest to bardzo bardzo mało odczuwalne albo wcale

zoom sie łamie, promax ma mieszane opinie za bardzo sie wygina, w dziale testy jest własnie promax

Smica jest fajna bo to alu lotnicze 3-cieniowane i owalizowane wiec za tą cene duzo sie dostaje

jeśli chcesz poprawić komfort to polecam http://www.allegro.pl/item226254760_sztyca...is_torebka.html

tez kiedyś chciałem carbon ale wolałem nie mieć analnej niespodzianki

Lepiej wez Promaxa jak juz. Za 89zl. Chociaz nie wiem jak sie sprawuje przy ciezszym jezdzcu. A gdy ja za mocno dokrecisz, to moze peknac. Kiere polecam DM Marathon. Moja wazy 13`g (580) przycieta do 560 wazy 128g. I wg. mnie jest sztywniejsza niz Toga i ma lepsza anode. Mostek smica moze byc i rogi smica/boplight. Tylko ze tutaj moze przekorczyc Twoj budzet,ale warto dozbierac. A jak nie, to rogi WCS i trzeba szukac tanszego mostka

Przepraszam za blad. Kiera o czywiscie wazyla 131g przy dlugosci 580mm.

nie, ponieważ:

carbon tylko zmniejsza amplitudę drgań wywołanych nierównościami terenu ale jest to bardzo bardzo mało odczuwalne albo wcale

no to przejedz sie na sztycy aluminiowej i na carbonowej to zobaczysz czy nie jest to odczuwalne ;)

Spotkałem sie na pewnym forum z tematem gdzie użytkownik po przeczytaniu zalet carbonu był święcie przekonany ze carbon daje tyle co dobry amortyzator, no niestety tak nie jest, oczywiście jest różnica miedzy alu a carbon no ale to zależy kto jak bardzo jest czuły.

Jeśli chce kupić promaxa to ok nic nie mówie

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...