nabial Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 warunki jakie musza spelniac w/w komponenty kierownica: - 580mm - prosta mostek: - dlugosc 100-120mm (cza by dopasowac do nowej ramy) sztyca: - 350mm styknie, chyba ze mi odbije i kupie 19", to wtedy 400mm musi byc rogi: - minimum 85mm wszystko ma byc czarne, wytrzymac 90kg, nie wazyc za duzo, ale przedkladam wytrzymalosc nad wage, bo 100g mnie nie zbawi, a 1 wypadek tak cena do 300zl lacznie z przesylkami, chociaz jezeli daloby rade to pokombinowac tak zeby zmiescic sie w 250zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 tak jak napisałem w poprzednim temacie Sztyca Smica 217g 115zł Kiera Tioga Taskforce XC 130g 90zł Rogi WCS 90g 40zł rogi i sztyca u Xtrabika, set bez mostka 245zł mostek i kiere Tiogi http://www.allegro.pl/item224100165_mostek...ton_enduro.html a mostek to proponuje Tioga Obone / Kellys Pro nie wiem kto pisze ze Tioga sie łamie chyba jak ktoś na niej lata jak chcesz tańsza kiere to bierz DM maraton za 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 tylko bez smiechu ze lece na wyglad, ale czy nie lepiej byloby kupic jakas sztyce karbonowa slabszej firmy? np zoom za 100zl? karbon zdaje sie dobrze tlumi drgania wiec poprawilby sie komfort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 nie, ponieważ: carbon tylko zmniejsza amplitudę drgań wywołanych nierównościami terenu ale jest to bardzo bardzo mało odczuwalne albo wcale zoom sie łamie, promax ma mieszane opinie za bardzo sie wygina, w dziale testy jest własnie promax Smica jest fajna bo to alu lotnicze 3-cieniowane i owalizowane wiec za tą cene duzo sie dostaje jeśli chcesz poprawić komfort to polecam http://www.allegro.pl/item226254760_sztyca...is_torebka.html tez kiedyś chciałem carbon ale wolałem nie mieć analnej niespodzianki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Lepiej wez Promaxa jak juz. Za 89zl. Chociaz nie wiem jak sie sprawuje przy ciezszym jezdzcu. A gdy ja za mocno dokrecisz, to moze peknac. Kiere polecam DM Marathon. Moja wazy 13`g (580) przycieta do 560 wazy 128g. I wg. mnie jest sztywniejsza niz Toga i ma lepsza anode. Mostek smica moze byc i rogi smica/boplight. Tylko ze tutaj moze przekorczyc Twoj budzet,ale warto dozbierac. A jak nie, to rogi WCS i trzeba szukac tanszego mostka Przepraszam za blad. Kiera o czywiscie wazyla 131g przy dlugosci 580mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkkk Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 nie, ponieważ:carbon tylko zmniejsza amplitudę drgań wywołanych nierównościami terenu ale jest to bardzo bardzo mało odczuwalne albo wcale no to przejedz sie na sztycy aluminiowej i na carbonowej to zobaczysz czy nie jest to odczuwalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Spotkałem sie na pewnym forum z tematem gdzie użytkownik po przeczytaniu zalet carbonu był święcie przekonany ze carbon daje tyle co dobry amortyzator, no niestety tak nie jest, oczywiście jest różnica miedzy alu a carbon no ale to zależy kto jak bardzo jest czuły. Jeśli chce kupić promaxa to ok nic nie mówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Magic Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dokładnie, weź Promaxa. Jest jak na swoja cenę bardzo w porządku Sam korzystam... i nie ma najmniejszych kłopotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Black Magic, czemu odświeżasz stare tematy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.