majster Napisano 25 Września 2005 Udostępnij Napisano 25 Września 2005 a co do rozmiaru.. czy w butach SPD rozmiar nie jest zawyzony/zanizony :?: czy Arnik umozliwia wymiane na inny rozmiar :?: bo ja osobiscie troche bym sie bal zainwestowac kilkaset zeta w buty ktorych nawet nie przymierzalem. chyba ze gdzies indziej przymierzyc.. a butki zajefajne wybrales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 25 Września 2005 Udostępnij Napisano 25 Września 2005 nawet jak zamawiasz przez neta radze przymierzyc najpierw w normalnym sklepie. nawet niekoniecznie musi byc ten sam model. byle producent sie zgadzal. warto tak zrobic, bo rozmiary sa co 0.5 numera, a buty powinne byc dopasowane, ale nie moga gniesc. w przypadku butow sidi (takich, jak lookasa czy moje; nie wiem, jak u innych producentow) nie ma sie co natomiast przejmowac szerokoscia, bo buciki sie rozchodza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 25 Września 2005 Udostępnij Napisano 25 Września 2005 tak zrobie. planuje wybrac sie do poznania albo wroclawia i przymierzyc. na szczescie w pedalach nie ma rozmiarow to nie bedzie klopotu. dzieki za rade, pozdro p.s. sorki za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Września 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Kolejny update w teście smoków I kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 27 Września 2007 Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Butki super!! Nawet po tylu km wyglądają spoko. a uważam, że wart dać wiecęj niż miec dwie pray tańszych Ja mam najzniższy model SIDI BLAZE. Też sprawują sie ok, dobrze trzymają stope, rzeoy solidnie wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 SiDi Dragon Carbon SRS 2008r. -> Po nie całych 200Km zobaczyłem, że śruba wyleciała z protektora. Trzeba zamówić nową. Dzisiaj po nie całych 400Km, złamała się klamra zaciskająca w prawym bucie. Zawody nie długo, a ja nie mam butów, jestem zły :/ Za 1000zł taka kicha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dobrze, że chociaż da sie to wymienić ... ale swoją drogą jak to sie stało ? Tak same z siebie sie rozwaliły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Kwietnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dziwna sprawa :] W moich dalej wszystko idealnie funkcjonuje. Orzech od czego jest gwara - podbij do sklepu niech się tym zajmują. Inna spraw to pewnie czas na którym Tobie zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Wczoraj, jadę, wszystko spoko, w nic nie przywaliłem, dociągnąłem pod koniec pasek i spoko, nie wiem czy nie zauważyłem, żebym ułamał przy zmęczeniu czy co... Jadę z koleżanką, i tak dziwnie mi but lata trochę, sięgam do paska, żeby dociągną a tu lipa ! Nie ma czym... Gwarancja ? Gdyby mnie czas nie spinał, to bym nie kombinował klamry na kogucie tylko zaniósł do reklamacji. Na piątek max muszę mieć klamrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 15 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Orzech89, jak się zakończyła sprawa z twoimi butami bo właśnie zamierzam kupić ten sam model i sie trochę przeraziłem tym co napisałeś? To jakaś totalna bzdura żeby w butach za tyle kasy się działy takie cuda. Chciałem Eagle, później skoczyłem na Action Srs, a teraz pomyślałem że może warto dołożyć do Dragonów II Srs, ale za coś takiego szkoda płacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Lipca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Nie wiem jak temat butów orzecha ale moje śmigają jak trzeba do dziś A dobija już im 20kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 17 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Też sobie sprawiłem te butki, zaliczyłem otarcie przy próbie szybkiego wpięcia, protektor inny i śliski pojechał po 540, zabolało. Pierwsze otarcia się pojawiły na butkach, mam nadzieję że więcej nie będzie. Dodatkowo popsułem płaski śrubokręt od kompletu przy dociskaniu pięty, hehe. Buty Dragon 2 SRS rozmiar 42 2008 10km, jeden wypadek, lekkie obtarcie na prawym. Bloki SM-SH51-51gram Jakie masz bloki Lookas46, ile ważą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Lipca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam bloki od ubijaków, ostro zajechane ale działają jeszcze. Waga butów z blokami 790g dla rozmiaru 41,5. Jak zrobisz jakiś dłuższy wypad daj znać czy warto było i czy pasują Tobie tak samo jak i mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Buty już dotarte w dosłownym słowa znaczeniu oraz przetestowane. Super leżą na nodze, nie można o nich złego słowa powiedzieć. Gorąco polecam tym co nie wiedzą co kupić za kwotę około 900zł. Buty z blokami, różnica w wadze między 540: 6 gram, chyba mi się same bloki jakieś ciężkie trafiły. http://img523.imageshack.us/my.php?image=img7775dc7.jpg A tutaj już po dotarciu i ostatnim wypadku. Przebieg około 500km http://img180.imageshack.us/my.php?image=img8187td4.jpg http://img180.imageshack.us/my.php?image=img8189jo1.jpg http://img180.imageshack.us/my.php?image=img8188kb9.jpg Tego samego nie mogę powiedzieć o crankach, już się czepiają podeszwy, idę kupić blaszkę zabezpieczającą. Działanie spd Shimono bardziej chyba jako nowych mi się podobało, ale czego się nie robi dla wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Prezentują się super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Nie przeglądałem tego tematu... Owszem, w butach za tyle kasy, sypie się klamra. Zastępcza dodatkowo do kupienia jest za jakieś 40zł o ile pamiętam, i też jest plastikowa ale inaczej wygląda. Teraz dociągam pasek bardzo ostrożnie, a szkoda, bo lubię mieć mocno zapiętego buta. Śruby też mi poodpadały które trzymają protektor. Ceny oryginalnych śrub są jak cena złota, poszedłem do metalowego, kupiłem 20 śrub + brzeszczot, zmieściłem się w 30zł, spiłowałem do pożądanej długości i wszystko pasuje... Nawet bardziej się świecą na podeszwie niż oryginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 5 Sierpnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Wczoraj buty przekroczyły 21000km Info w pierwszym poście oraz kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 mechanicznie ślicznie a jak termicznie ? zimą chłodzą , latem grzeją ? interesują mnie warunki wmordewind przy deszczu ze sniegiem 0*C oraz pustynia bez wody +30* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Wczoraj buty przekroczyły 21000km Info w pierwszym poście oraz kilka fotek Chyba Ci się zera pomyliły Jurasek: Wentylacja jest dobra, ale nie jest wybitna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Nic mu się nie pomyliło Pozdrówko potwierdzające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Sierpnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Na zimę są niezbyt dobrym wyborem przy -20 dwóch parach skarpetek i ochraniaczach na butach stopy odmawiały posłuszeństwa. Gdyby nie kosmiczna cena (ok800-900zl) można byłoby zaradzić temu kupując podgrzewane wkładki do butów sidi ale ich cena odstrasza nawet mnie. Wiosna/lato/jesień bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 21000 w ciągu trzech lat to zaledwie 7tys km rocznie , normalka na luzie stwierdziłem w końcu że mnie nie stać na kupowanie co pół sezonu jakiejś budżetówki i cierpliwie ciułam kasę na wysoką półkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Aaaa... Chyba, że tak. Zrozumiałem, że 21000 przez rok nie cały ;] U mnie póki co mają 3000, większość śmigam na szosie, a do szosy mam buty Vittoria Carbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 za######iste buty ale cena :/ no chyba ze zrezygnuje z kupna butów na nastepny sezon i nazbieram na te buty ale czy warto odkładac kazdy gorosz aby stac sie ich posiadaczem ?? to juz musze hyba sam sobie odpowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Kolejne 1200km dodane Stan bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi