turim Napisano 15 Sierpnia 2007 Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam , czy Duro DJD nada się dla bikera o wadze 110 kg (czyli dla mnie). Amorek będzie w ramce o tylnim skoku ok 140mm. Docelowe zastosowanie roweru to turystyka (jazda po górskich szlakach). Czy tan amoreksię nada?? niska cena i nienajgosze opinie przemawiają na jego kożyść, ale może któryś z forumowiczów poleci coś innego- może być używka - cena do około 500zł także pole manweru niezbyt szerokie.
tobo Napisano 15 Sierpnia 2007 Napisano 15 Sierpnia 2007 widelec ma golenie 32 mm. obecnie to standard dla widelcow uniwersalnych. wiele osob tuninguje duro ze wzgledu na zbyt powolną pracę amortyzatora. mysle ze znajdziesz na forum sporo informacji na ten temat. problem z duro jest taki ze wiele osob (czytaj dzieciakow) kupuje te widelce do troche bardziej ekstremalnych zastosowan niz przewidzial producent. wiekszosc tych widelcow ląduje w rowerach do grawitacji. smieszą mnie komentarze ze "to g... pękło jak skoczylem 3metrowego dropa" dla mnie swiadczy to wybitnie zle o mozgu uzytkownika a nie o produkcie ktorego uzywa. ja zastanowlibym sie nad suntourem rux. widelec ma wiecej skoku niz duro, ma tlumienie olejowe z regulacja tlumienia powrotu i ma sprezyne powietrzna, co umozliwia dopasowanie go lepej do twoich potrzeb niz amora ze sprezyną stalową. widzialem go na zywo i wyglada bardzo solidnie. sprezyna powietrzna to dobry pomysl - jednak nie wiem jak to bedzie w przypadku suntoura. wazysz rzeczywiscie sporo i nie mam pojecia jaką wage max i jakie zwiazane z nią max cisnienie toleruje ten widelec. poszukaj opinii w internecie.
Morf99 Napisano 15 Sierpnia 2007 Napisano 15 Sierpnia 2007 Kumpel ma Duro DJD w Fullu waży 115kg i jest z niego bardzo zadowolony tylko do zakupu tego amorka polecam jeszcze zakup brunoxa lub jakiś inny dobry samar, lub zakup skarperek na golenie. Inna propozycją w tym przedziale cenowym jest Epicon lub uzywany bomberek. POZDRO
turim Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Napisano 18 Sierpnia 2007 czyli mogę rozumieć że amorek nie będzie za miękki?? i sag nie będzie wynosił 40 mm??
turim Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Napisano 19 Sierpnia 2007 A jak z trwałością tego amorka - czy tarcza 203 mm nie spowoduje szybkiego pojawienia się luzów na goleniach??
Morf99 Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Jeżeli tylko do hamowania to nie powinny sie robić, przynajmniej przy Duro D przez 2 lata sie nie zrobiły. Chyba że chcesz często robić ENDO(jazda na przednim kole) ale najlepsza bedzie 180. POZDRO
Pikul Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item222370992_rock_s...ce_manetka.html ja ostatnio cos takiego na allegro kupilem .. mozesz zapolowac
Morf99 Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Rock Shox Psylo to dobry amor ale tez bardzo drogi, a tak swoją drogo to ile cie bedzie kosztowała wymiana uszczelek ?? bo z tego co wiem to do J4 wymiana uszczelek 50zł + uszczelki ok 60zł
Pikul Napisano 21 Sierpnia 2007 Napisano 21 Sierpnia 2007 Uszczelki 60 zł i tylko tyle bo sam je sobie wymienie
turim Napisano 14 Marca 2008 Autor Napisano 14 Marca 2008 Amorek (Duro DJD) sprawdził się w moim rowerku nienajgorzej- dziury wybiera (począwszy od tych małych), praca jest płynna, z czasem okaże sie co z trwałością. ps. na amorek zaciągnołem neopreny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.