Ombre Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Panowie, na następną impreze jade z wami Mysle ze srednia ponad 20km/h w peletonie jestem w stanie utrzymac Dzis wyjezdzam na wakacje (rowerowe zreszta) - wracam w piatek, potem mozemy jezdzic Pinkey- Nie ma co, każdy ma inne tempo i nie zawsze sie dostosuje, nie kazdy musi byc mega super uber pro hiper terminatorem. Liczy sie zabawa w grupie i nowo poznani ludzie .
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 No to może coś na sobotę przyszykujemy? Ale jakbym miał SPD'ki to nie wiem czy tak łatwo Piotrek byś dał radę ?
pinkey Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Jeszcze kilka zdjec ode mnie z telefonu: >>19.08.2007-Czestochowa.rar<<
omen Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 No.no .... to ile Ci wyszło koncertownik ? Jestem ciekawy I fotki wysyłać, resztę A kolejny wyjazd to może w okolice Krakowa ? Ale to trzeba osobny temat założyć Pozdórwko trase na ten wypad juz raz planowałem.;] Jedyny nie fart podczas wczorajszego wypadu :/ nie jedyny. były 2. drugi to twoje zaplanowanie trasy! a jak sie pytaliśmy gdzie jechać to byłeśzielony. Dobrze ze mape zabrałem. To może reszta wczorajszych uczestników wybierze się gdzieś w sobotę lub niedzielę na jakiś wypadzik? Żaden problem chyba moge jechać.;] No to może coś na sobotę przyszykujemy? Ale jakbym miał SPD'ki to nie wiem czy tak łatwo Piotrek byś dał radę ? dalibyśmy dali. o nas juz sie nie bój.;]
Mody Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 No to może coś na sobotę przyszykujemy? Ale jakbym miał SPD'ki to nie wiem czy tak łatwo Piotrek byś dał radę ? Ja jezdze bez i zapytaj Omena jak mi gorki wchodza, albo Mrowy Na nastepna impreze jade z wami. Na ta tez bym sie skusil, ale za pozno sie dowiedzialem i nie wstalbym
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Na żartach się nie znacie ? No to gdzie tą trasę planowałeś? Pozdrówko
omen Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja jezdze bez i zapytaj Omena jak mi gorki wchodza, albo Mrowy Na nastepna impreze jade z wami. Na ta tez bym sie skusil, ale za pozno sie dowiedzialem i nie wstalbym ok powiadomie Cie wczesniej.;] Na żartach się nie znacie ? No to gdzie tą trasę planowałeś? Pozdrówko planowałem do samego Krakowa.;] hm. za 2 tygodnie juz nie moge jade na maraton.;] do Poznania.
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 No to może nowy temat założysz odnośnie możliwe że Sobotniego wyjazdu?
omen Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 ja bym raczje poprosił moderatora o zmiane nazwy tematu. np. na wycieczki rowerowe z Katowic albo przenieś ta całą dyskusje do regionalnego.;]
omen Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 to co napisałem na sb powtórze i tu. Że w imieniu całego peletonu bardzo Ci dziekujemy.
andi333 Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 ten wekend chyba odpuszcze noga boli jak cholera cuś se naderwałem no ale za dwa tygodnie mysle że na Krakówek można pocisnoć ( oczywiście czysto rekraacyjnie )
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Za 2 tygodnie Omen znów odpadnie bo maraton mu się na termin wbije ;/
koncertownik Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Mody Szkoda, że Cię nie było, pogonilibyśmy trochę pod górki razem z Omenem, bo reszta by chyba nie dała rady... Ja osobiście myślałem, że szybko wymięknę, ale jednak mięśnie dopisały, tylko felerne kolano i wypadek zepsuły zabawę...
killo Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 To i ja sie z wami na nastepny wypad wybiore to o ile dam rade to pocisne z wami troszke pod te gorki Z Tychow w srode mykalismy do Czestochowy i nam wyszlo 198 km a wy jak smigaliscie ze Koncertownik mial 235 km ?? http://www.bikebrother.com/ride/10144 - GPS naszej trasy
tobek Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 My tam trochę błądziliśmy i kółka porobiliśmy
koncertownik Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 killo Z jednego miasta jesteśmy i jeszcze na jazdę nie było okazji się ugadać... Wstyd się przyznać, ale jeszcze nawet z własnym sąsiadem z klatki obok w życiu nie jeździłem, a już tyle razy się pytał, czy nie wybiorę się z nim gdzieś...
andi333 Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 Oktanek doszły te foty do ciebie ? bo cos mi poczta szwankuje.
omen Napisano 20 Sierpnia 2007 Napisano 20 Sierpnia 2007 To i ja sie z wami na nastepny wypad wybiore to o ile dam rade to pocisne z wami troszke pod te gorki Z Tychow w srode mykalismy do Czestochowy i nam wyszlo 198 km a wy jak smigaliscie ze Koncertownik mial 235 km ?? http://www.bikebrother.com/ride/10144 - GPS naszej trasy ciekawe jak to sie stało ze sie nie spotkaliśmy.;/ a z mapy nic nie czaje <Lol>
tobek Napisano 21 Sierpnia 2007 Napisano 21 Sierpnia 2007 Pomysł dobry I zaraz sobie obliczę dokładną trasę, i podeśle na forum... Więc tak: Trasa 1: Dystans(punkt początkowy np. - Mysłowice Real): 58km Atrakcje: - Oświęcim: * Były obóz koncentracyjny - Wadowice: * Jana Pawła II - muzeum * Klasycystyczny dwór "Mikołaj" (nazwany tak na cześć wójta Mikołaja Komorowskiego) z XIX w. * Plac Jana Pawła II z domami klasycystycznymi z XIX w. * Pomnik pisarza Emila Zegadłowicza, zwanego "piewcą Beskidów" Mapa: http://img53.imageshack.us/img53/6442/mapawadowice1nj1.png Trasa 2: Dystans(punkt początkowy np. - Mysłowice Real): 68km Atrakcje: - Wygiełzów: * Skansen * Nadwiślański Park Etnograficzny - Babice: * Zamek Lipowiec - Zator: * kościół (1393) * zamek (z XV w., przebudowany w 1836 r) * pozostałości po fortyfikacji miejskich * Park (XIX wieku). - Wadowice: * Jana Pawła II - muzeum * Klasycystyczny dwór "Mikołaj" (nazwany tak na cześć wójta Mikołaja Komorowskiego) z XIX w. * Plac Jana Pawła II z domami klasycystycznymi z XIX w. * Pomnik pisarza Emila Zegadłowicza, zwanego "piewcą Beskidów" Mapa: http://img520.imageshack.us/img520/8/mapawadowice2cy8.png To śmigamy ? Pozdrawiam
koncertownik Napisano 21 Sierpnia 2007 Napisano 21 Sierpnia 2007 Tobek Tuż obok Chełmka jest Smutna Góra, też warto tam wjechać. Jesienią 1831 roku wybuchła w Chełmie epidemia cholery, która pochłonęła 218 ofiar. Ze względu na ochronę wody w studniach w gminie, umarłych nie grzebano na miejscowym cmentarzu, lecz wywożono w skrzyni z otwieranym dnem i grzebano w piaskach wschodniego zbocza wzgórza Chełm, będącego własnością kościelną. Po tragicznych wydarzeniach otrzymała nową nazwę Smutna Góra. W miejscu zbiorowej mogiły mogiły - cmentarza mieszkańcy Chełmu w 1831 roku wznieśli krzyż.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.