mjack Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Jak jest z wytrzymałością WSCów? Słyszałem że dla cięższego bikera (ważę ~80kg) lepsza jest niższa grupa Ritcheya czyli PRO bo WCS jest za bardzo wycieniowany przez co słabszy. Noszę się z zamiarem wymiany sztycy, kiery i mostka, może też sterów. Aha, jekie stery do scotta scale? (ahead czy zintegrowane? jak to rozpoznać :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mostek WCS`a przy 80 kg pieknie dzwoni, sztyca delikatnie poskrzypuje, a kierownicy nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja od jakiegoś czasu używam Ritchey PRO - mostek z 2006, kierownice i sztycę z 2007r. Ważę około 92 kg. Sztyca i mostek działają bez problemów, nie uginają się, nie skrzypią no i sztyca ma siodło montowane na dwie śruby. Co do kierownicy to po przesiadce z giętej Kalloy na prostą Ritchey PRO miałem wrażenia, że lekko się ugina na podjazdach. Teraz myślę, że albo to było tylko wrażenie, albo się przyzwyczaiłem, bo tego już nie czuję. Poza tym jak zakładam coś nowego do roweru, to zawsze jestem nieco przewrażliwiony... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mostek WCS`a przy 80 kg pieknie dzwoni, sztyca delikatnie poskrzypuje, a kierownicy nie mam. Waze 80 kg i własnie mam w planach zakup kompletu WCS czy to sprawdzone zedzwoni czy tylko znasz to z opowiesci??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Sprawdzone, sam uzywam. Jak sie przyzwyczaisz to w sumie nie ma problemu, az tak czesto na pedaly nie staje, zeby mnie to irytowalo. Ale fakt jest faktem, w koncu 113g nie wzielo sie z nadmiaru materialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Obecnie mam cały zestaw COMP chciałem zmienic wiec co proponujesz PRO??? moze cos innego sprawdzonego, chodiz mi o mostek, sztyca, kiera cchiałbym aby to było dosc dobre klasy ale nie odrazu o kosmicznej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 mam kiere i mostek ritcheya [pro] 2006 i spisuje się genialnie, szczerze polecam, miałem brać też sztyce, ale kupiłem carbonowego kbix'a w nieco wyższej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Moj ojciec uzywa Pro i szczerze to wolalbym chyba cos innego. Mostek ma spora nadwage (bo 161g za taka cene to troche przesada). Mozesz kupic WCS`a ale trzeba pamietac, ze mistrzem sztywnosci nie jest i czasem sobie zadzwoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Może Kbix? Chociaż chyba wypadnie drożej niż Ritchey. Ale rozjerzeć się możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Chyba zdecyduje się wcs 4axis bo planuję kupić karbonową kierownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 kupiłem mostek WCS 4axis, ważę 60kg przy mojej wadze nie wyczułem żadnego braku sztywności, niema mowy o żadnym dzwonieniu, cichutki, lekki (ważony 123g 100mm) i piękny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ja używam WCSa i problemu nie mam. Może ekstremalnych przeciążeń nie ma bo większość jeżdżę szosą (czasami jakieś xc). Moje 75 kg znosi bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.