Skocz do zawartości

[koło] Tylne, ok.300 zl.

Misiek_z11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !!

Mam zamiar kupić nowe tylne koło za ok 300 zl . Jeżdżę XC . Póki co wybrałem tylko obręcz :

http://allegro.pl/item223718934_obrecz_mav...umrowerowe.html

Na razie jeżdżę na v-kach i dlatego te obręcze, ale w przyszłości chciałbym założyć tarcze hydrauliczne :) , więc chciałbym piasty pod tarcze. Co polecicie ? I jakie szprychy ? Jeśli chodzi o obręcz to może być inna ale uważam że ta jest niezła B) .

Z góry dzięki za rady.

Pzdr. Misiek

Napisano

Piastę kup DT Swiss OEM - waga 195 gr (pod tarcze 6 otw, 32 szprychy, maszyny) - cena koło 100 zł

Obręcz DT XR4.1 Disc - waga 425 gr (nie do zajechania - klasa X717 jak nie lepiej) - cena koło 150 zł

Szprychy DT Competition cieniowane 2,0 - 1,8 - 2,0 - waga 192 gr / 32 szt. - cena koło 64 zł z nyplami

Zaplot :/ znajdź znajomego ktory zaplecie Ci za browarka xD

I masz lekkie kółko nie do zajechania jesli ważysz poniżej 100 kg, na piaście na maszynach robionej (autentycznie) w szwajcarii, z europejskich łożysk maszynowych ( japońskie maszyny to ponoc tandeta - lepsze od nich sa japonskie kulki :) moze dlatego shimano nadal nawet najwyzsze modele piast trzepie na kulkach? :) ) i na cholernie mocnej obręczy :D Niestety tylko pod tarcze.... ...wiec przez jakis czas pojezdzisz tak jak ja :P czyli bez jednego hamulca xD

Napisano

Subiektywne moje podejście :] wole sie pomeczyc jakis czas na jednym hamplu, a potem miec ładną czarną rafkę :) niz kupowac wersje pod V-ki. Poza tym - amorka juz mam bez pivotow kupionego :)

Napisano

u mnie w jednym rowerowym zaplatanie kosztuje 45zł, a w intersporcie 25zł. tyle, że w intersporcie nawet nie umieją dętki założyć.

Napisano

Wszystko zalezy od jego wagi, jezeli jest lekki zawodnik to jasne, tylko że to znowu wzrost kosztów, przy tej cenie lepszym wyborem bedzie imho competition.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...