maciejos85 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mam wadę wzroku i chcę zakupic okularki z wkładkami korekcyjnymi.Żadne soczewki nie wchodzą w rachubę.Wolę tradycyjne szkła Widziałem w sklepach kilka modeli.Przymierzałem kilka z nich, m.in. accent onyx - w sumie to dosyć fajne bo mają aż trzy rodzaje soczewek no i są w bardzo rozsądnej cenie.Problemem jest to że są niestety za duze A okulary to powinny pasować do twarzy - wiem coś o tym, w końcu noszę prawie od urodzenia Bardzo podobają mi się modele rudy project - są po_prostu zaje.... , no ale ich cena jest kosmiczna Za równowartość niektórych mozna kupić w miarę konkretny rowerek W sumie to dysponuję budżetem powiedzmy do 300-350 zeta (cena razem z wkładem).Najlepiej jakieś mniejsze, o raczej stonowanym wyglądzie tj. mogą miec górna poprzeczkę, ale niech nie mają jakichs "ostrych" racingowych krawędzi.Najlepiej tez żeby miały kilka soczewek wymiennych na różną pogodę z jakiegoś wytrzymałego materiału, może byc np policarbon.To chyba tyle.... No coz jestem wymagajacym klientem Czekam na wasze opinie i propozycje. pozdro dla wszystkich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Sam niedawno stałem przy podobnym dylematem.Wtedy zdecydowany byłem na BBB BSG-20 Powerview .Bardzo dobrze leżą,fajnie wyglądają ,trzy rodzaje szkieł .Tyle że cena dość wysoka jak dla mnie.Miałem ja kupować ,ale przez przypadek natrafiłem w sklepie na sh+ .Cena 169 zł .Wymienne szkła (3 pary-ciemne ,białe ,pomarańczowe) dobrze leżą fajnie wyglądają czego chcieć więcej .Tutaj link http://www.shplus.com/sito2007/inglese/cat_occhiali5.asp#. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejos85 Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 widzialem jedne i drugie, i obydwa modele mi się podobają.cena 209 za BBB pewnie że nie jest mała, ale i tak za korekcyjne warto dać te pieniądze.wydaje mi się że BBB jest lepszą firmą, może dlatego że o tej pierwszej niewiele słyszałem.teraz będę miał ciężki orzech do zgryzienia dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Szczerze to też wcześniej nie słyszałem o firmie sh + .Mogę powiedzieć tyle ,że mam te okularki jakieś 4 miechy i póki co jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Bizon a gdzie kupiłeś te okularki ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ...a dlaczego soczewki nie wchodza w gre?? ja od 3 miesiecy jestem ich posiadaczem i jestem niezwykle zadowolony... zostaly obalone pewnemity np. z cena... soczewk miesieczne kosztuja mnie 30 zl i do tego raz na dwa miesiace plyn za ok 20 zl... czyli w miesiacu spokojnie zmiescisz sie w przediziale 40 zl... poza tym jest to niezwykla wygoda... takze wybacz ale nie jestem w stanie zrozumiec Twoich obaw lub niecheci przed soczewkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja kupiłem w Sosnowcu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejos85 Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa może bezpodstawnie?pewnie tak, ale okulary noszę od piatego roku zycia i jakos tródno jest mi sobie wyobrazic siebie bez nich chyba jakas wewnętrzna blokada hehe.40 zeta to w sumie i dużo i mało, zalerzy ile się zarabia.hehe ps.fajny skocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diafora Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Soczewki może i są tanie, ale tylko dla osób z wadą, ale bez astygmatyzmu. Moje zamawiane są specjalnie za granicą i nie odważyłbym się zakładać ich na rower i ryzykować utraty na jakichś wertepach w lesie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathon Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa może bezpodstawnie? Używam soczewek od kilku lat i jestem naprawdę zadowolony. W sporcie są naprawdę dużo lepszym rozwiązaniem niż okulary. Owszem myśl o grzebaniu palcami w oku nie jest przyjemna ale dość szybko można się do tego przyzwyczaić. Po krótkim czasie zakładasz i zdejmujesz soczewki bez żadnych problemów. Soczewki może i są tanie, ale tylko dla osób z wadą, ale bez astygmatyzmu.Moje zamawiane są specjalnie za granicą i nie odważyłbym się zakładać ich na rower i ryzykować utraty na jakichś wertepach w lesie... Dotychczas tylko raz zgubiłem soczewkę w czasie gry w piłkę, kiedy rozpędzony kolega uderzył mnie barkiem w okolice oka. A tak... w czasie jazdy na rowerze, biegania czy nawet pływania (wtedy ze względów higienicznych soczewki jednodniowe) soczewki trzymają się elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A ja mogę polecić Zeppeliny 308, o takie: http://www.asport.pl/product_info.php?cPat...products_id=218 używam od roku, są stosunkowo tanie, wygodne i wytrzymałe, w ponure dni jadąc po lesie są trochę za ciemne, ale nie można mieć wszystkiego:) Ogólnie bardzo polecam Zaglądnij tutaj żeby rozeznać wybór takich okularów: http://www.asport.pl/index.php?cPath=66_49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Mam te zeppeliny ,tandetna jak dal mnie.Pękły mi szkła w okolicy noska ,nosek mi jeden wypadła w czasie jazdy.Poza tym są ciężkie.No ale czego oczekiwać po nich w końcu 69 zł kosztują .Ja ich jednak nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Kwestia użytkowania, moje używam ponad rok i są w super stanie, nic nie odpada tym bardziej noski które nawet nie są poluzowane. Jednak przyznam że rzeczywiście do najlżejszych nie należą,także podtrzymuje swoje wcześniejsze zdanie i polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa dobrze dobranych soweczek w ogóle się nie czuje, np. zapominam czasem, że mam je "na sobie" i już już w nich usypiam znajdz sobie dobrego okulistę, przejdź się na wizytę, zobaczysz co i jak, btw. nie daj sie namówić na dżonsona Soczewki może i są tanie, ale tylko dla osób z wadą, ale bez astygmatyzmu.Moje zamawiane są specjalnie za granicą i nie odważyłbym się zakładać ich na rower i ryzykować utraty na jakichś wertepach w lesie... o kurcze, za granicą? np. dżonsony "astigmatism" można bez problemu kupić w .pl.. (tyle, że kto by chciał nosić dżonsony... ) A tak... w czasie jazdy na rowerze, biegania czy nawet pływania (wtedy ze względów higienicznych soczewki jednodniowe) soczewki trzymają się elegancko. Bez przesady, wystarczy dobry płyn. Sry za offtopic ale "to oni zaczeli!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.