Skocz do zawartości

[Okulary]

maciejos85

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wadę wzroku i chcę zakupic okularki z wkładkami korekcyjnymi.Żadne soczewki nie wchodzą w rachubę.Wolę tradycyjne szkła ;) Widziałem w sklepach kilka modeli.Przymierzałem kilka z nich, m.in. accent onyx - w sumie to dosyć fajne bo mają aż trzy rodzaje soczewek no i są w bardzo rozsądnej cenie.Problemem jest to że są niestety za duze :( A okulary to powinny pasować do twarzy - wiem coś o tym, w końcu noszę prawie od urodzenia :D Bardzo podobają mi się modele rudy project - są po_prostu zaje.... , no ale ich cena jest kosmiczna :woot: Za równowartość niektórych mozna kupić w miarę konkretny rowerek :P W sumie to dysponuję budżetem powiedzmy do 300-350 zeta (cena razem z wkładem).Najlepiej jakieś mniejsze, o raczej stonowanym wyglądzie tj. mogą miec górna poprzeczkę, ale niech nie mają jakichs "ostrych" racingowych krawędzi.Najlepiej tez żeby miały kilka soczewek wymiennych na różną pogodę z jakiegoś wytrzymałego materiału, może byc np policarbon.To chyba tyle....

No coz jestem wymagajacym klientem :P

Czekam na wasze opinie i propozycje.

pozdro dla wszystkich :D :D :D

Sam niedawno stałem przy podobnym dylematem.Wtedy zdecydowany byłem na BBB BSG-20 Powerview .Bardzo dobrze leżą,fajnie wyglądają ,trzy rodzaje szkieł .Tyle że cena dość wysoka jak dla mnie.Miałem ja kupować ,ale przez przypadek natrafiłem w sklepie na sh+ .Cena 169 zł .Wymienne szkła (3 pary-ciemne ,białe ,pomarańczowe) dobrze leżą fajnie wyglądają czego chcieć więcej .Tutaj link http://www.shplus.com/sito2007/inglese/cat_occhiali5.asp#.

widzialem jedne i drugie, i obydwa modele mi się podobają.cena 209 za BBB pewnie że nie jest mała, ale i tak za korekcyjne warto dać te pieniądze.wydaje mi się że BBB jest lepszą firmą, może dlatego że o tej pierwszej niewiele słyszałem.teraz będę miał ciężki orzech do zgryzienia :w00t: dzięki za podpowiedź

...a dlaczego soczewki nie wchodza w gre?? ja od 3 miesiecy jestem ich posiadaczem i jestem niezwykle zadowolony... zostaly obalone pewnemity np. z cena... soczewk miesieczne kosztuja mnie 30 zl i do tego raz na dwa miesiace plyn za ok 20 zl... czyli w miesiacu spokojnie zmiescisz sie w przediziale 40 zl... poza tym jest to niezwykla wygoda... takze wybacz ale nie jestem w stanie zrozumiec Twoich obaw lub niecheci przed soczewkami...

odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji :D pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa :blink: może bezpodstawnie?pewnie tak, ale okulary noszę od piatego roku zycia i jakos tródno jest mi sobie wyobrazic siebie bez nich ;) chyba jakas wewnętrzna blokada hehe.40 zeta to w sumie i dużo i mało, zalerzy ile się zarabia.hehe

ps.fajny skocik :D

odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji :) pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa :) może bezpodstawnie?

Używam soczewek od kilku lat i jestem naprawdę zadowolony. W sporcie są naprawdę dużo lepszym rozwiązaniem niż okulary. Owszem myśl o grzebaniu palcami w oku nie jest przyjemna ale dość szybko można się do tego przyzwyczaić. Po krótkim czasie zakładasz i zdejmujesz soczewki bez żadnych problemów.

Soczewki może i są tanie, ale tylko dla osób z wadą, ale bez astygmatyzmu.

Moje zamawiane są specjalnie za granicą i nie odważyłbym się zakładać ich na rower i ryzykować utraty na jakichś wertepach w lesie...

Dotychczas tylko raz zgubiłem soczewkę w czasie gry w piłkę, kiedy rozpędzony kolega uderzył mnie barkiem w okolice oka. A tak... w czasie jazdy na rowerze, biegania czy nawet pływania (wtedy ze względów higienicznych soczewki jednodniowe) soczewki trzymają się elegancko.

A ja mogę polecić Zeppeliny 308, o takie:

http://www.asport.pl/product_info.php?cPat...products_id=218

używam od roku, są stosunkowo tanie, wygodne i wytrzymałe, w ponure dni jadąc po lesie są trochę za ciemne, ale nie można mieć wszystkiego:) Ogólnie bardzo polecam

Zaglądnij tutaj żeby rozeznać wybór takich okularów:

http://www.asport.pl/index.php?cPath=66_49

odnosnie tych soczewek....jedna sprawa że słyszało sie wiele różnych opini na tak i na nie.budzą troche kontrowersji :P pozatym na sama myśl że miałbym sobie coś wkładać w oko troche mnnie otrząsa :)

dobrze dobranych soweczek w ogóle się nie czuje, np. zapominam czasem, że mam je "na sobie" i już już w nich usypiam :P

znajdz sobie dobrego okulistę, przejdź się na wizytę, zobaczysz co i jak, btw. nie daj sie namówić na dżonsona :P

Soczewki może i są tanie, ale tylko dla osób z wadą, ale bez astygmatyzmu.

Moje zamawiane są specjalnie za granicą i nie odważyłbym się zakładać ich na rower i ryzykować utraty na jakichś wertepach w lesie...

o kurcze, za granicą? np. dżonsony "astigmatism" można bez problemu kupić w .pl.. (tyle, że kto by chciał nosić dżonsony... :D )

A tak... w czasie jazdy na rowerze, biegania czy nawet pływania (wtedy ze względów higienicznych soczewki jednodniowe) soczewki trzymają się elegancko.

Bez przesady, wystarczy dobry płyn.

Sry za offtopic ale "to oni zaczeli!" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...