Skocz do zawartości

[przedni hamulec]

spawacz

Rekomendowane odpowiedzi

Poprostu jestem zdesperowany i rozpaczony. Mam zawsze taki problem z hamulcem V-brake. Zawsze mi sie psuje. A problem polega na tym ze jedna częśc hamulca nie odbija i kolocek hamulcowy cały czas trze o rawke. Czego to jest wina. Jak se z tym poradzic. POMOCY !!!!!!

Nie trzeba zdejmować koła... wystarczy rozpiąc go poprostu.... mogła zapiaszczyć się śruba... i mimo regulacji śrubką może nie odbijać - też tak miałem trzeba odkręcić od widelca, wyczyścić i nasmarować....... jeżeli hamulec jest czysty to powinna wystarczyć regulacja śrubeczkę :woot:

Witam dziekuje wam za odpowiedz juz próbowałem z ta regulacja sróbki nic nie dało. Wiec chyba bede musiał rozebrac i przeczyccic dziekuje wam za rade. Mam nadzieje ze pomorze.

No tak zapomniałem dodac ze ostatnio sciagałem koło. No jeszcze jeździłem duzo po piechu i po deszczu to mógł sie w hamulec dostac piach.

Mogły się też zapaskudzić pancerze. U mnie w tektro jedna sprężyna w tylnim była jakaś słabsza i gdy pancerze były zasyfione to jedna strona najpierw przestawała odbijać, potem reszta. Jeżeli klamka nadal chodzi lekko i nie czujesz wyraźnie albo nie słyszysz jak linka trze w środku to ta ewentualność raczej odpada :w00t:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...