spawacz Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Poprostu jestem zdesperowany i rozpaczony. Mam zawsze taki problem z hamulcem V-brake. Zawsze mi sie psuje. A problem polega na tym ze jedna częśc hamulca nie odbija i kolocek hamulcowy cały czas trze o rawke. Czego to jest wina. Jak se z tym poradzic. POMOCY !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Na ramieniu hamulca powinna być taka śrubka, wkręć ją i zobacz czy odsunęło się od obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gopcio Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 tez tak miałem i regulacja śrubkami nie pomagała. rozebrałem na części pierwsze, wyczyściłem i dobrze nasmarowałem. Teraz to nawet regulacja działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a czy przed tym sciągałeś koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz1306 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie trzeba zdejmować koła... wystarczy rozpiąc go poprostu.... mogła zapiaszczyć się śruba... i mimo regulacji śrubką może nie odbijać - też tak miałem trzeba odkręcić od widelca, wyczyścić i nasmarować....... jeżeli hamulec jest czysty to powinna wystarczyć regulacja śrubeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie chodziło mi o to zeby sciagnac i naprawić tylko o samą czynność... Ja np. mam tak ze jak sciągne kolo to potem własnie albo jedna strona nie odbija albo druga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A może wystarczy poluzować ramię hamulca? Bo miałem taki przypadek że było za mocno przykręcone i nie odbijało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja też kiedyś miałem taki problem, tyle że hamulec się kompletnie zatarł i ramię w ogóle nie chciało się ruszać. Wyreguluj porządnie, jak nie pomoże będziemy kombinować dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spawacz Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam dziekuje wam za odpowiedz juz próbowałem z ta regulacja sróbki nic nie dało. Wiec chyba bede musiał rozebrac i przeczyccic dziekuje wam za rade. Mam nadzieje ze pomorze. No tak zapomniałem dodac ze ostatnio sciagałem koło. No jeszcze jeździłem duzo po piechu i po deszczu to mógł sie w hamulec dostac piach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mogły się też zapaskudzić pancerze. U mnie w tektro jedna sprężyna w tylnim była jakaś słabsza i gdy pancerze były zasyfione to jedna strona najpierw przestawała odbijać, potem reszta. Jeżeli klamka nadal chodzi lekko i nie czujesz wyraźnie albo nie słyszysz jak linka trze w środku to ta ewentualność raczej odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spawacz Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nic nie słychac, nic nie trze klamka chodzi luźno. chyba spróbuje to przeczyścic i sie wtedy zobaczy ale to jutro. Dzis jakos o tej porze juz mi sie nie che tego robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spawacz Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Hehehehehehehe udało sie naprawic dziękuje wam bardzo. Obyło sie bez rozkręcania. Hehhehehehehehe jeszcze raz wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 No tak zapomniałem dodac ze ostatnio sciagałem koło. Najważniejsze ze znów wszystko chodzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.