Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ja wiem, ostatnior rama orłowskiego o podobnej geometrii była licytowana do 1020 i jeszcze nie dobiła ceny minimalnej, a była wypiaskowana, bez malowania. Ogólnie w tle śmiesznie wygląda ta kiera z mega giga hiper wielgaśnym mostkiem, który morduje wg mnie geometrię tego roweru. ;]

Napisano

Dokładnie za 1002zł, ale racja... Z tym że tamta rama miała haki otwarte do tyłu. Moim skromnym zdaniem rama tysiąca nie jest warta, choć bardzo ładne ma malowanie :)

Napisano

Też zwróciłem uwagę na tą ramę... no ale nie za taką cenę. Ogólnie coś ostatnio ludzie powariowali z tymi cenami. Staram się znaleźć jakąś fajną ramę torową (wystarczyłby mi poczciwy wicher) i pusto. Na przykład taka aukcja:

http://cgi.ebay.co.uk/Romer-Super-Polish-Communist-Track-Frame-Fork-Columbus_W0QQitemZ230442249047QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item35a76dab57#ht_500wt_1182

Piękną ale znowu ta cena... chyba, że to tak na rynek zagraniczny. :-)

Napisano

http://allegro.pl/item937711306.html

Nie wiedziałem czy dać tu, czy do jakiegoś działu [FUN] - "polecam licytować bo mam już kilka konkretnych ofert i najpewniej zakończę aukcję przed czasem" - po kiego grzyba za przeproszeniem mam licytować, skoro typek zaraz odwoła moja ofertę? Stawiam kubusia marchwiowo-bananowego że dzieciak odwoła oferty przed czasem bo przedmiot sprzeda mu się w innych mediach :)

Napisano

Moim zdaniem, taki bardziej "chwyt marketingowy" niż prowokacja żeby licytować, ale działa bo cena leci na łeb na szyje :icon_mrgreen:

Napisano

Mam wrażenie że na alegro podkręca się ceny starych klamotów. Nagle podpolerowane korby 600 sprzedają się za ponad 200 zł, itp. ( spisek :-) ) Nie wiem kto chce za to płacić, skoro to i tak nie torowe i nie rzadkie. Rynek fix się poszerza, nie tylko u nas i może przegrzanie cen zaczyna się w strefie euro/ dolarowej, śledziłem tam aukcje starej strady i też ceny się podkręciły. Ogólnie to trzeba rozglądać się poza alegro. Sam muszę znaleźć starą sztycę 26,4 (tylko nie zoom itp) i ... czyżbym musiał kupić razem z nią cały rower... Wyjdzie taniej.

Napisano

Mam wrażenie że na alegro podkręca się ceny starych klamotów. Nagle podpolerowane korby 600 sprzedają się za ponad 200 zł,

Każda rzecz warta jest tyle ile gotów jest zapłacić kupujący. Ile gotów będzie zapłacić zależy w dużej mierze od sprzedającego. Odrobina pasty polerskiej, kawałek flaneli ze starej koszuli, parę chwytliwych haseł w opisie aukcji i korba która niedawno sprzedała się za 120zł już warta jest 200 albo nawet 250 ;) Kapitalizm :)

Napisano

http://www.allegro.pl/item937235420_kierownica_do_klasyka_z_hamulcem.html

Spotykam się pierwszy raz z takim hamulcem :thumbsup: Zastanawia mnie jedynie czy jest możliwość regulacji długości ramienia i zamontowanie go w innej kierownicy z innym mostkiem... I ciekawe jakby sprawdziło się w klasycznym ostrym? Pytanie do znawców :]

tego typu hamulce są słabe. stosuje się je zazwyczaj przy dodatkowym nożnym hamulcu w torpedo. jak skrócisz ramię siły, to jeszcze słabiej będziesz dociskał klocek do opony. osobiście bałbym się korzystać tylko z niego. pomijam względy estetyczne (moim zdaniem nie pasuje w ostrym).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...