Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ładna ta korba:

http://www.allegro.pl/item835452544_korba_campagnolo_record_172_5mm_53_39_bcm.html

Czy do korb Campy z grupy Record pasuje tylko specjalny suport Campy? Czy da się ją zamocować na dowolonym kwadracie?

Do Recorda i Chorusa są specjalne (krótkie) suporty 102mm do pozostałych grup Campagnolo oś ma długość 111mm

Używając innego wkładu możesz mieć problem z linią łańcucha.

Rzuć okiem na stronę: http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/korby.html

Pozdrawiam

Napisano

aż ty debilu NJS na szybko zamykaczu . Tam jest napisane co najwyzej JS.

pisalem do tego kolesia i mu napisalem ze co on sobie wyobraza jakie njs na tej piescie szosowej

a on mi odpisał "zczerze mówiąc nawet nie pomyślałem o tym, że ktoś może pomyśleć o keirinowym njs :rolleyes: .......... przecież to piasta pod wolnobieg !!!!"

i to prawda przegralem tą aukcje bo bylem gotow dać 50zł . To nie są sunshine Pro-am ziomek.

to jest produkt pokrewny na poziomie maillarda.

ale przynajmniej ktoś zarobil :P

Napisano

prosta sprawa, wystarczy pokojarzyć fakty, NJS to organizacja torowa... a tu wyraźny gwint na wolnobieg... i człowiek nadziany, na tępe 3 litery.

Napisano

piasty wyglądają pięknie i będą się super prezentowały w kolarce

kaemES zanim zaczniesz kogoś obrażać może najpierw wytłumacz ocb

bolą cię jajka że nie wygrałeś tych piast??

zwycięzcy gratuluję

Napisano

znaczy chcesz, żeby ci wytłumaczyć że facet sprzedał szosowe piasty jako NJS od keirinu?

i że inny facet się z tego cieszy,myśląc, że kupił za 6 dych piasty NJS a to tak naprawde jakieś niewiadomo a nie keirin.

co nie zmiena faktu, że ładne.

Napisano

Podobają mi się stare klasyczne korby, jak np. ta:

http://www.allegro.pl/item835665825_korby_szosa_ostre_kolo_sugino.html

Jednak obawiam się jednej rzeczy, czy jak przyjdzie do wymiany zębatki to będę w stanie znaleźć coś pod ten rozstaw ...? W tej aukcji jest niby podane Campagnolo 85.

To jest BCM 144, czyli to co się teraz stosuje na torze. Nawet Miche przeszło na ten rozstaw. Blaty znajdziesz i to fajne, ale w cenie. Stare blaty (42 i 52) na pewno ktoś tutaj będzie miał.

Napisano

piasty wyglądają pięknie i będą się super prezentowały w kolarce

kaemES zanim zaczniesz kogoś obrażać może najpierw wytłumacz ocb

bolą cię jajka że nie wygrałeś tych piast??

zwycięzcy gratuluję

Dziękuję.

Piasty kupiłem, bo buduję singla, do tego dużo ważę i zależy mi na wysokim kołnierzu, idzie zima, itd, itp...

Co do sprzedawcy - nie uchybił w niczym.

Ironia. Trudne słowo. Umiejętność pozawerbalnej komunikacji czasem jeszcze trudniejsza.

Kulturę wynosi się z domu.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi w sprawie tej korby, być może zdecyduję się na ten "antyk" :-)

Możliwe, że zostanę przy blacie 42, choć wydaje się trochę mały.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi w sprawie tej korby, być może zdecyduję się na ten "antyk" :-)

Możliwe, że zostanę przy blacie 42, choć wydaje się trochę mały.

Rozstaw 144 sprawia, że większość zębatek poniżej 50 wygląda na małe.

Napisano

Papista jak to sprzedawaca nie uchybił z niczym?... napisał ze to NJS, a koło NJS to nawet nie stało...

piasty nienajbrzydsze, chociaz zbyt prosto ciosane jak dla mnie, pozdro.

Napisano

Jak kupię na amerykańskim ebay-u np. używaną korbę do $20. Jak wyglądają sprawy cła i innych podatków. Ile muszę dodać do kosztów zakupu i wysyłki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...