Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do octalinka to jest drogi

ale dawid jeździ na octalinku

tyle że on waży 100kg i to sa same mięśnie więc kwadrat po prostu niszczył i mu sie nie kalkulowało

Napisano

Dziwne że ta rama nie poszła, cena była zawyżona ale nie jakos przesadnie jak na alledrogo, z wyglądu przypomina niedomalowaną ramę rychtarskiego/orłowskiego. Ciekawe czy haki były dorobione i dolutowane przez jakiegoś amatora, bo rama "torowa" raczej nie była sądząc po przelotkach.

http://allegro.pl/item811013947_ostre_kolo_fixed_singlespeed_fixed_gear_1.html

Blaty do wymiany, ale korba zacna, ciekawe za ile pójdzie ostatnio było ciśnienie na 600 i poszła chyba za 200cośtam jak pamiętam.

http://allegro.pl/item814366311_shimano_600_korba_52_42_670gram.html

Napisano

jak to plastikowy stelaż ?

pozatym jakie siodelka brooksa ? to jest podróbka /klon/ san marco Regal'a

no w brooksach na przyklad jest tylko naciagnieta skora. tu jest jeszcze plastik pod "skora". nie wiem czy dobrze wyjasnilem o co mi chodzi.

Napisano

w piątki masz 186cm wzrostu a w pozostałe dni 168 to weź oba.

w innym przypadku dowiedz sie jaki rozmiar ramy jest ci potrzebny.

O rozmiar się dowiedziałem oba to 55cm, ja mam 170cm wzrostu.W sklepie (decathlon'ie) przymierzałem się do rowerów i w 57cm musiałem się bardzo wyciągać 54cm było już lepiej a między 52cm a 54cm nie zauważyłem większej różnicy. Myślę że 55cm będzie ok. Ale czy nadadzą się pod pierwsze OK, i czy warte swojej ceny.

Napisano

Na Twoim miejscu bym szukał 52 :( ale ok, to moja opinia. Oba są w miarę ok, trochę rozlazłe, no, ale to szosówki. Ten "Vegas" ma fajny, krótki mostek.

Ja bym szukał czegoś innego, ale ja wiem czego dokładnie potrzebuję. Jak nie masz ciśnienia, a to ma być Twoje pierwsze ostre to szukaj dalej, jak Ci się śpieszy to bierz.

Napisano

Oba rowery mają syfiaste korby, nic nie wiadomo o sterach, mostki bez rewelacji, siedziska też, sztyce też. Te rowery nie są warte 300zł z dowozem, za 200 bym ich nie brał, za 100 chyba, że bym miał ciśnienie ogromne na tu i teraz.

Ruszcie ludzie dupy od komputera i przejdzie się po miastowych targach, albo warsztatach i zapewne coś lepszego za 500zł znajdziecie.

Napisano

O rozmiar się dowiedziałem oba to 55cm, ja mam 170cm wzrostu.W sklepie (decathlon'ie) przymierzałem się do rowerów i w 57cm musiałem się bardzo wyciągać 54cm było już lepiej a między 52cm a 54cm nie zauważyłem większej różnicy. Myślę że 55cm będzie ok. Ale czy nadadzą się pod pierwsze OK, i czy warte swojej ceny.

Jak oba sprzęty mają 55 cm czyli taki sam rozmiar, to ja jestem święty turecki. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że te ramy różnią się diametralnie. Więc lepiej zapytaj się jeszcze raz o rurę podsiodłową.

Najlepiej kup rower w Decathlonie :devil:

Napisano

ale gówna warte 100zł może i nie . Na Twoim miejscu kupil bym wszystko osobno bo za ten hajs to kupisz przyzwoitą ramę ,koła na piasta np.shimano600 korby i siodełko .

Napisano

Napisałem maile do obu, dokładnie określiłem który wymiar chce, więc co się będę kłócił o wymiar... a tak po za tym ci dwaj sprzedawcy wydają mi się dziwni tzn. są z tej samej miejscowości, mają podobne opisy, wystawi rowery w podobnym czasie, i odpowiedzieli na maila też w tym samym czasie. No ale co mnie to i tak nie kupie żadnego z nich, nie śpieszy mi się więc poszukam jeszcze na allegro i rozglądnę się po mieście.

Napisano

W sumie nie spieszy mi sie, ale chcialbym kupic/zlozyc szosowe/ostre. Moge zwiekszyc budzet do 1000zl w nast miesiacu, ale za cene rezygnacji z rozbudowy górala :)

No i moja waga wysoka jak na szosoweczke... 90kg :devil:

Na rowerach szosowych poki co sie kompletnie nie znam :/

Napisano

W sumie nie spieszy mi sie, ale chcialbym kupic/zlozyc szosowe/ostre. Moge zwiekszyc budzet do 1000zl w nast miesiacu, ale za cene rezygnacji z rozbudowy górala :)

No i moja waga wysoka jak na szosoweczke... 90kg :confused:

Na rowerach szosowych poki co sie kompletnie nie znam :/

Panie ja mam 90 i się niczego nie boję.

Daruj sobie inwestycje w górala, jak będziesz mieć 1000zł to 500 wydasz na dobre koła, gdzie szprychy nie będą zardzewiałe, a zębatka nie będzie zaklejona. 100-200 przeznaczysz na ramę z widelcem i suportem, jakieś 150 na korbę. Kupisz opony, detki, a resztę wyżebrasz za darmo od dobrych ludzi jak ci kasy nie starczy. Potem najwyżej zmienisz sobie wyżebrane części na inne co ci będą bardziej wizualnie pasować.

Nie kupuj badziewia za 500zł, w którym za pół roku wymienisz wszystko. Jeśli już nie będziesz robił nowych kół, to przynajmniej kup zacną ramę, której sie wstydzić sam przed sobą za tydzień nie będziesz.

Ta nie jest jakaś bardzo zła:

http://allegro.pl/item811416271_rama_crmo_motobecane_singlespeed_ostre_kolo.html

do tego to przednie koło

http://allegro.pl/item813495054_ostre_kolo_miche_rigida_tufo.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...