Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

te pedały są z motobecane które sprzedałem we wakacje.

mogę powiedzieć, że paski są bardzo dobre, grubsze niż standardowe.

ale czystapiendziesiąt to troche dużo według mnie.

Napisano

A Ty za ile kupiłeś/złożyłeś do kupy te pedały, ew. za ile poszedł Twój rower? Pytam z ciekawości, chcę wiedzieć jaka i czy w ogóle przebitka cenowa.

Napisano

rower kupiłem w całości z całym dobrodziejstwem bo mi się cholernie spodobał.Motobecane z końca lat '70, cały na recordzie oprócz korby sugino, złote fele mavica pod szytki, właśnie te pedałki generalnie cud miód orzeszki orgazm w locie za pińcet zyli.ale rama okazała się być za mała i brakło mi miejsca na kolejny welocyped to sprzedałem cały rower za dziewięćset.bo ktoś był gotów tyle zapłacić.ot i cała historyja.

tylko to chyba nie ten człowiek.ale pedałki poznałem po tym, że lewy dust cap jest porysowany.

Napisano

bezdred kupił colnago a tak naprawdę to romet jaguar był.sam pan dziadek kolarz co sprzedawał mu to powiedział.

że ot tak sobie nakleił.

a nie było tak, że wszystkie italiańskie rowery (a przynajmniej znaczna większość) ma mufe suportu z włoskim gwintem?

Napisano

http://www.allegro.pl/item800333512_rower_miejski_miyata_cycle.html

Co sądzicie o konwersji tego sprzętu na ostre?

Trudno mi się doprosić właściciela o wymiary ramy.

Z tego co widzę, to tam np. nie ma śruby zaciskającej siodło --> więc podejrzewam, że sztyca jest zapieczona w ramie na 150lat i więcej.

korba z resztą napędu wygląda bardzo biednie, więc tak naprawdę kupujesz ramę ze sztycą na stałe i parą błotników..

Napisano

Z tego co widzę, to tam np. nie ma śruby zaciskającej siodło --> więc podejrzewam, że sztyca jest zapieczona w ramie na 150lat i więcej.

korba z resztą napędu wygląda bardzo biednie, więc tak naprawdę kupujesz ramę ze sztycą na stałe i parą błotników..

Zapieczona sztyca to pikuś! Troche ruszyć główką i sama wyjdzie :]

Napisano

imadło jest słabym pomysłem

poza tym rama nie jest zbyt ciekawa pod ostre

choć właściwie jakie chcesz mieś ostre?

jeśli szybkie i agresywne to daruj sobie

jeśli dostojne na oponach 32 z jaskółką to bierz w ciemno

Napisano

Bardzo podoba mi się ten rower! Nawet pomijając przeróbkę na ostre

http://www.allegro.pl/item789503773_staiger_kola_28_cali_suntour_vx.html

Nic nie wiem na temat firmy Staiger i jej starych produktów, nie chcę się wkopać w coś nietypowego. Poradźcie!

A ile masz wzrostu? Bo rama jest duża. Przedni widelec na spory prześwit. No i korbę będziesz musiał wymienić po pewnym czasie bo od skidów złapie luzy. Za to rama w bardzo dobrym stanie (tyle co można odczytać ze zdjęć). Wygląda na bardziej przestany niż jeżdżony. Może nie śledzę bacznie allegro, ale jak na oferty handlarzy to nie jest cena z kosmosu. Ale na giełdach za 300 można wyrwać coś lepszego. Taką mam koncepcję. A jak podoba się ten i nikt go nie kupi to targuj się ze sprzedawcą.

Ps. A licznik bomba!

Napisano

Mam 187cm wzrostu. Wg wszelkich kalkulatorów online wychodzi rozmiar ramy 60cm (+/-1), czyli teoretycznie powinna być dobra, ale chętnie dowiem się z Twojego doświadczenia ...? Mam trochę obawy, że może być za duża ? :-/

Licznik jest piękny! :-)

Napisano

Tak tylko sobie cytuję :)

"Przedmiotem aukcij są Nowe BUTY SIDI INDOOR ...

... Przeznaczenie: trening w pomieszczeniach ....

... kołki zwiększające przyczepność w trudnym, stromym, czy błotnistym terenie."

Napisano

Co sądzicie o tej korbie? Czy carbonowy suport sprawdzi się w fixie?

http://allegro.pl/item803511715_campagnolo_record_172_5_carbon_suport.html

suport nie jest karbonowy. Ten walek z karbonu nie ma jakichś wielkich zadań do wykonania poza utratą 0.000001grama względem aluminiowej wersji i względną izolacja łożysk i ośki. Zastanów się czy masz rower dla którego warto przepłacić za korbę i wkład rekorda. Poza tym dowiedz się czy łożyska się nie zapiekły. Mi w podobnym w misce łożyska maszynowe się zapiekły i trochę było walki z nimi. Nic nie wiadomo o długości, choć wygląda na krótki taki jak ja mam tzn chyba 103mm, musisz to brac pod uwagę jeśli idzie o linię łańcucha, u mnie trzeba było kombinować z podkładkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...