Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio znalazlem na allegro na aukcjach Olsha 5 ram torowych ruskich rekord , nie iwem czemu , ale nazwał aukcję dość dziwnie (żadne "ostre koło rama torowa") 5 sztuk ram kazda po 550zł. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to niech napisze do niego , bo aukcja sie skonczyła juz.

W tym tygodniu postaram sie wpasc do niego i pomacam te REKORDY to opowiem co i jak :D

Eh gdybym mial konto na pay palu , wypłate to bym mogł wtedy pomarzyć

: http://cgi.ebay.com/Rare-Campagnolo-C-Record-track-fixie-front-wheel-700c_W0QQitemZ180411305442QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item2a015a0de2&_trksid=p3286.c0.m14

Kupiłem od Olszewskieigo takiego rekorda tak z pół roku temu, pomalowanego, ze sterami i widelcem, za bodajże 450zł

jeżdżę na tym od tamtego czasu

jeździ się bardzo dobrze, zrywnie i dość stabilnie, rama jest bardzo mocna i dość sztywna.

lekkie to nie jest, bo to żadne super cieniowane rurki (produkcja radziecka zoobowiązuje)

jest to prawdziwa torówka radziecka, bez otworów na hamulce itd, z porządnymi hakami z tyłu, które dostałem w bardzo dobrym stanie

ramka ma wysokość 59cm, więc jest dość spora. Ja mam 197cm wzrostu, więc szukałem czegoś większego, choć wciąż sztyca pod siodłem sporo wystaje, jest ok.

Ramę polecam, bo jestem z niej bardzo zadowolony, samo przygotowanie jej... malowanie nie było bardzo profesjonalne, ale wiem, że dopiero zaczynali malować we własnym zakresie proszkowo, tak więc podejrzewam, że już potrafią dużo lepiej

tutaj zdjęcia po mojej budowie (zamieszczone już w temacie 'pokaż sprzęta', ale dodałem pare więc proszę):

Rekord Track

Napisano

mój ziom jeździ na tej ramie i powiem że jeśli nie wymagacie nic specjalnego od ramy to kupcie sobie ładną szosę zamiast tej ruskiej stali czołgowej.

rama jest piekielnie ciężka, ma prześwity takie jakby miała jeździć na kołach 28c i rozwlekła jak holender.

za ta kasę można kupić wiele ciekawszych rzeczy.

jeździło mi się na nim naprawdę nieciekawie.

osobiście odradzam

Napisano

painmaker bardzo zjechał obiekt mojej półrocznej pracy :blink:

nie powiem, że jest mi bardzo przykro,

poprostu krótko - nie zgadzam się - jest naprawdę dobrze, ale wszystko zależy od konkretnych wymagań

dla mnie jest poprostu niezawodna, pancerna i wygodna

jak ktoś chce jakiekolwiek informacje na jej temat, to służę

Napisano

siema, orientujecie się gdzie w Poznaniu można rozejrzeć się za jakąś szosówką z docelowym przerobieniem na OK? jakieś targowisko, coś w ten deseń bo mam mało czasu na bawienie się w allegro.

Napisano

siema, orientujecie się gdzie w Poznaniu można rozejrzeć się za jakąś szosówką z docelowym przerobieniem na OK? jakieś targowisko, coś w ten deseń bo mam mało czasu na bawienie się w allegro.

Giełda staroci na garbarach w niedziele, może coś trafisz, są też całe rowery dużo trekingow ale zdarzają sie też jakies szosówki.

Bike park, tyle że drogo Cię to wyjdzie.

A co do wichra to kiedyś ten gość sprzedawał cały rower, ale nie poszło.

Napisano

http://www.allegro.pl/item756358720_super_okazja_peugeot_carbolite_103_roz58_od_1zl.html

a o tym co sądzicie? najpierw miałby służyć jako szosówka do jazdy po poznaniu, z czasem do przeróbki na OK. nieśmiało myślę o kurierce

no i mam 184 wzrostu

Jeśli chcesz klasyczną szosówkę to polecam zerkać na użytkownika http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2717597&gr_id=16420. Z tego co widziałem trafiały się tam naprawdę dość rzadkie i bardzo oryginalne sprzęty.

Niestety są 2 minusy - ceny pozostawiają wieeele do życzenia, a rozmiary ram raczej tylko duże.

Na miasto ogólnie polecałbym Ci coś z klamkomanetkami.

Napisano

klamkomanetki kosztują, szczerze mówiąc wolę nie używać przerzutek niż inwestować w coś, czego się za chwilę pozbędę.

szukałem też raczej sprzętu w poznaniu, bo potrzebuję sprzęt szybko, a chciałbym tyłkiem usiąść najpierw;)

Napisano

http://www.allegro.pl/item756358720_super_okazja_peugeot_carbolite_103_roz58_od_1zl.html

a o tym co sądzicie? najpierw miałby służyć jako szosówka do jazdy po poznaniu, z czasem do przeróbki na OK. nieśmiało myślę o kurierce

no i mam 184 wzrostu

Max 200zł jest wart, a to i tak będąc bardzo miłym dla kupującego. Obdrapana rama, owijka do wymiany, sztyca na syfiaste jarzemko jak w jakimś starym mieszczuchu, korba nie wiadomo jaka, opony i dętki zapewne do wymiany. Jak możesz to podjedź i go zobacz na żywca pewnie się zniechęcisz. Lepiej poluj na coś lepszego jeśli nie masz jakiegoś wielkiego ciśnienia w tym momencie. Rozmiar raczej ok.

Napisano

zgadzam się z przedmówcą

za 450zł śmiało mozesz dostać takiego puga w idealnym stanie lakieru.

co do rozmiaru to na kolarkę 58spoko ale na ostre zalecałbym ci jednak max 56

lepiej uzbroić się w cierpliwość przyjacielu

idzie zima-rowery bedą tańsze

Napisano

Kolesia od ramy złotej wicherka nie polecam. Zrobiłem z nim deal poza allegro i żaluje. Wątpie żeby nie wiedział o tym pęknięciu mojej byłej ramy. Nie chce go osądzać na 100% ale uważałbym na jego przedmioty.

Napisano

zgadzam się z przedmówcą

za 450zł śmiało mozesz dostać takiego puga w idealnym stanie lakieru.

co do rozmiaru to na kolarkę 58spoko ale na ostre zalecałbym ci jednak max 56

lepiej uzbroić się w cierpliwość przyjacielu

idzie zima-rowery bedą tańsze

wiem że na zimę tańsze, ale do zimy czymś muszę sie zająć, bo okazało się że mam pół roku wolnego od pracy. szczerze mówiąc nie zależy mi na unikatowości ramy, jeśli się zdarzy jakaś fajna w dobrej cenie to wezmę, ale żeby dopłacać za "super ramkę" to jeszcze nie ten etap ostrzenia;)

no i poodzierany - im bardziej tym lepiej:) mam zzr ambasadora, całego zardzewiałego - mogę nim pojechać na imprezę, przypiąć do latarni na rynku a potem wrócić tramwajem i rano "odebrać" rower. z tym też by mi zależało, by nikt się nim nadmiernie nie interesował, może nie aż całą noc, ale żeby chociaż godzinkę mógł postać;)

Napisano

wiem że na zimę tańsze, ale do zimy czymś muszę sie zająć, bo okazało się że mam pół roku wolnego od pracy. szczerze mówiąc nie zależy mi na unikatowości ramy, jeśli się zdarzy jakaś fajna w dobrej cenie to wezmę, ale żeby dopłacać za "super ramkę" to jeszcze nie ten etap ostrzenia;)

no i poodzierany - im bardziej tym lepiej:) mam zzr ambasadora, całego zardzewiałego - mogę nim pojechać na imprezę, przypiąć do latarni na rynku a potem wrócić tramwajem i rano "odebrać" rower. z tym też by mi zależało, by nikt się nim nadmiernie nie interesował, może nie aż całą noc, ale żeby chociaż godzinkę mógł postać;)

Jeśli chcesz mogę zobaczyć we Wrocku. Miałem dostępne ramy peugota za 10zł sztuka, w tym samym guście co ta z allegro, tylko nie wiem czy widelec (też za 10zł) znajdę, bo ostatnio były tylko z krótką sterówką. Potem bym ci to jakoś w pociąg wsadził, albo sam byś się pofatygował po to pociągiem jeśli by cę to interesowało. Daj znać.

Napisano

nie ######cie smutów , przedwczoraj widziałem jeszcze tego złotego wichra na puławskiej , wg mnie był za######isty , fotki nie oddaja koloru lakieru. a chyba na połamanej by sam nie jezdził rajt ?

Napisano

Jeśli chcesz mogę zobaczyć we Wrocku. Miałem dostępne ramy peugota za 10zł sztuka, w tym samym guście co ta z allegro, tylko nie wiem czy widelec (też za 10zł) znajdę, bo ostatnio były tylko z krótką sterówką. Potem bym ci to jakoś w pociąg wsadził, albo sam byś się pofatygował po to pociągiem jeśli by cę to interesowało. Daj znać.

jeśli byłbyś w stanie to byłbym zainteresowany. jak już pisałem mój wzrost 184, więc z tego co słyszę potrzebowałbym około 56 cm (jeśli miałbyś jakiś wybór oczywiście). daj znać jak będziesz coś wiedział gg 3567561, albo przez priva - bez problemu mogę albo sam się pojawić we wrocławiu, albo podesłać brata gdzie trzeba bo akurat tam studiuje;)

Napisano

jeśli byłbyś w stanie to byłbym zainteresowany. jak już pisałem mój wzrost 184, więc z tego co słyszę potrzebowałbym około 56 cm (jeśli miałbyś jakiś wybór oczywiście). daj znać jak będziesz coś wiedział gg 3567561, albo przez priva - bez problemu mogę albo sam się pojawić we wrocławiu, albo podesłać brata gdzie trzeba bo akurat tam studiuje;)

Byłem i niestety zostały tylko dwie duże męskie ramy rozmiar 60-62 i damki. Tak więc nie pomogę niestety.

Napisano

ja mam taka ramke peguota. stalowa, tig. odstapie za 60 zł. z mostkiem i widelcem troche skrzywionym. z tyłu rozstaw 128mm tak mi sie wydaje. jak chcesz to mozesz wpasc obejrzec albo jakies zdjecia podesle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...