Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Ja wiem czy tak dużo? Pewnie tyle go kosztowało złożenie roweru i wiadomo, że coś chce zarobić przy okazji. Za mniej pewnie też bym nie oddał. Chociaż WAGA 7,1 kg!!! brzmi mało wiarygodnie. Co drugie ostre na allegro jest w takiej cenie. Nie wiem czemu się dziwisz.

Napisano

"Rower składałem w Inżynierii Rowerowej w Lublinie co świadczy o profesjonalizmie jego złożenia"

Profesjonalista to sam składa rower w domu bo wie, że jeśli ktoś nie robi czegoś dla siebie, to nie włoży w to tyle zapału ;)

Btw. Czy mi się wydaje, czy łańcuch jest zajechany farbą tak jakby ktoś go sprayem prysnął? Wykończenia żółtej okleiny czarną taśmą też nie wyglądają profesjonalnie. Rower fajny ale przy tej cenie nie wydaje się żadną rewelacją i przypuszczam, że taniej idzie sobie złożyć to wszystko samemu i przynajmniej się człowiek przy okazji czegoś nauczy... No ale jak ktoś kasiasty i chce podążać za modą żeby poszpanować na dzielnicy to w sam raz.

Napisano

cena niby wysoka ale ktoś to licytuje.

nie prawda jest ze profesjonalista robi wszystko sam.

waga to kłamstwo,szczególnie że rama jest stalowa.

"Jak prawdziwy single speed rower nie posiada hamulców" ;) bardziej jak prawdziwe niu jork fixt ger

Napisano

cena z sufitu jak za rower na szosowej ramie

ktoś go kupi??

gratuluję...

dla mnie nic szczególnego. za tą kasę złożyłbym to na torowej ramie...

waga raczej nierealna

Napisano

podobny do takiego roweru z katalogu knoga. no musze przyznać że jest lekko overprized, choć przy dzisiejszych cenach ram to dobra oferta dla kogoś kto nie wie nic a chce mieć ostre koło. no szkoda że nie torowa. i w końcu widziałem rowery dzisięć razy droższe które były trzy razy brzydsze niż ten.

Napisano

też pytanie gdzie ci ludzie są jak ich tu nie ma :):P by tu byli sh*tów by nie zakupili... ale mi sie wkręcilo

A ja nie przystąpię do waszego kółka... Mam dokładnie taką kierę od roku i jestem z niej zadowolony. Po wyszlifowaniu i wypolerowaniu na błysk wygląda bomba, a do tego bardzo wygodnie mnie się z nią jeździ. No i można ją włożyć w klasyczny mostek. Teraz oddam ją do kumpla na chromowanie. Nie każdego stać na Nitto. Poza tym piasta novateca i kiera nitto pasują jak kwiatek do kożucha. A ta z allegro jest w miarę tania (chociaż ja dałem mniej), ma fajne gięcie, mocowanie 26mm i jeszcze się nie złamała. Wasza pogarda wydaje mnie się zupełnie nieuzasadniona.

pozdrawiam,

Napisano

A ja nie przystąpię do waszego kółka... Mam dokładnie taką kierę od roku i jestem z niej zadowolony. Po wyszlifowaniu i wypolerowaniu na błysk wygląda bomba, a do tego bardzo wygodnie mnie się z nią jeździ. No i można ją włożyć w klasyczny mostek. Teraz oddam ją do kumpla na chromowanie. Nie każdego stać na Nitto. Poza tym piasta novateca i kiera nitto pasują jak kwiatek do kożucha. A ta z allegro jest w miarę tania (chociaż ja dałem mniej), ma fajne gięcie, mocowanie 26mm i jeszcze się nie złamała. Wasza pogarda wydaje mnie się zupełnie nieuzasadniona.

pozdrawiam,

Chromowanie aluminium jest mało praktyczne z teco co wiem. W szczególności, że ta kiera pewnie z jakiegoś kosmicznego aluminium nie jest, więc będzie sprężysta i chrom może zacząc od tego odpadać po jakimś czasie. Nitto z tego co wiem ma stalowe kierownice chromowane, tak samo Deda.

Napisano

Chromowanie aluminium jest mało praktyczne z teco co wiem. W szczególności, że ta kiera pewnie z jakiegoś kosmicznego aluminium nie jest, więc będzie sprężysta i chrom może zacząc od tego odpadać po jakimś czasie. Nitto z tego co wiem ma stalowe kierownice chromowane, tak samo Deda.

Ale się da. I jak się dobrze przygotuje i położy wcześniejsze warstwy to chrom wytrzymuje długo na aluminium. Chociaż na kierownicy jeszcze nie testowałem. A stal jest raczej bardziej sprężysta od alu.

Napisano

Tak, stal jest bardziej sprężysta niż alu i właśnie dlatego to ramy aluminiowe mają większe średnice rur :w00t:

Aluminiowe rury mają większą średnicę, bo ścianki są cieńsze, a średnica zwiększa wytrzymałość takiej rurki.

Co do przeciwskazań chromowania, to kiedyś o tym z kimś gadałem i wyszło, że lepiej jest chromować elementy stalowe niż aluminiowe. Coś było o twardości aluminum względem twardości powierzchni chromowanej, co nie współdziała zbyt dobrze.

Tak jak undervolcano pisał, po co się w takie coś bawić jak nitto takie drogie nie jest. Dla mnie chromowanie kierownicy jest jak robienie ostrego na piaście z tarczówki, cena niewiele mniejsza od miche, tylko zamiast prawdziwej torówki dostajemy wielką improwizację.

Napisano

no chyba że ktoś to robi dla perwersji :blink: bo jeżeli robi to ze zle pojętej oszczędności to nie ma sensu pucować grata. yo

niemniej zdobyte przy polerowaniu grata doświadczenie, wiedza o wzajemnej twardości powierzchni materiałów chromowanych oraz znajomość wyrafinowanych procedur chromatycznych może okazać się bezcenna w przyszłym życiu :down:

Napisano

No o perwersje w tym temacie nietrudno. Wystarczy sobie wyobrazic kogos, kto kupuje przednia piaste pod tarcze Tune, DT, Mack za kilkaset zlotych i dokreca do nich zebatke pod ostre :blink: oprocz samej perwersji jest duze prawdopodobienstwo unikatowosci, bo trzeba duzo "czegos" w glowie by na takie cos wpasc i zrealizowac - czytaj, bedziesz jednym z niewielu posiadajacych taki wynalazek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...