Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Trzeba było sobie policzyć ;-) Mi wyszło 48/53.

Ciekawe travisb, bo mi wyszło 48/52 :P ale głowy nie dam..

potem zdałem sobie sprawę.. jak bardzo się nudzę, żeby liczyć po kimś zęby na jakiejś aukcji :)

Napisano

Gurek nie wiem o co ci chodzi? takie pęknięcie to gumą do żucia zakleić można poza tym ramę tworzył artysta więc można na ścianie powiesić albo zrobić żyrandol ....;)

Napisano
Wogole wyglada na sympatyczny sklepik...

OSTRO!

I.

Ivan, to jest naprawdę bardzo sympatyczny sklepik :) i gdybym miał juz uzbierane co trzeba, to nawet może bym Cię prosił o jakieś bardzo konkretne zakupy tam :) (jakieś B123 z Jaguarem, albo co)

U nas jeszcze z 20 lat minie, zanim znajdzie się jakiś odważny, który zdecyduje się na dystrybucje tego typu produktów,

mi się tam marzy taki ostrokołowy sklepik z prawdziwego zdarzenia, tyle że każdy wie, że w to trzeba więcej wkładać, a to żaden biznes

Napisano
SKS - fajne i tanie są do grubszych opon (35-42), do typowo szosowych kosztują niestety 4 razy więcej.

niestety nie polecam tych błotników

wyglądają naprawdę dobrze ale na tym kończą się ich plusy

i tak miałem mokrą dupę i nogawki

coś tam wyłapują ale jak na błotniki za taką cenę to więcej puszczają

poza tym trzymają się tylko na tych drucikach i cały czas sprężynują czyli hałasują

jak dla mnie kasa wywalona w błoto

Napisano

ja czasem zakładałem stare aluminiowe błotniki z szosówki rometa,

do czasu kiedy nie 'dorobiłem' się torowej ramy, teraz to już troche lipa :)

ale te błotniki sprawowały się naprawde super, jak na taki wiek są ultralekkie i nawet dość sztywno się trzymały

Napisano
A ja szukam błotników właśnie. Ktoś może polecić jakieś tanie do szosowej ramy?

bardzo fajne są Zefal Swan Neck R do kupienia w Decathlonie m.in. za ok. 50zł - mam takie w szosie i dają radę.

Napisano

ivan już ci podrzucił fajne błotniki

pełne długie a najlepiej jak sobie do nich dorobisz chlapacze

dobrym patentem jest połowa opony szosowej wywinięta na lewą stronę

dodatkowo można jeszcze przyczepić rozciętą butelkę do rury podsiodłowej

patentów jest wiele

jak cię deszczyk dopadnie a sianka nie będzie to może sam też coś wymyślisz

żartowałem

Napisano

po dluzszym czasie zastanawiania sie, w koncu odpuscilem, wiec stwierdzilem, ze moge sie podzielic informacjami

ramka wisi na allegro juz jakis czas, nikt sie nia za bardzo nie interesuje (kup teraz)

http://www.allegro.pl/item671785510_romet_..._kolo_w_wa.html

chyba sam wlasciciel nawet nie wie... ale to jest najlepszy wyrob, jaki zrobil nasz Romet...

wlasciciel nie pochwalil sie najwazniejsza informacja - to sa rurki Columbusa, a dokladniej SLX

pelna nazwa tej ramy to: Romet Super Columbus SLX

wystarczy porownac wszelkie szczegoly ze strona Gromady, on sprzedal kiedys takiego Rometa Super.. za naprawde spora kase

http://gromada.waw.pl/?show=02ramy (2. pozcyja)

wystarczy popatrzec i od razu widac, ze to nie jest poprostu Wicher

Mam nadzieje, ze pojdzie w dobre rece.. sam zaluje, ze nie mam teraz wolnych 500zl bo kupilbym ja chociazby po to zeby ja miec... to az boli ;p

Napisano

pewnie się narażę maniakom "staroci" ...ale 450 zeta za taką starą ramę do renowacji to sporo jak na polskie warunki...chyba że chce się ją oglądać albo złożyć rower kolekcjonerski a nie na niej jeździć codziennie. Myślę, że za tą cenę można już kupić naprawdę fajne dzisiejsze ramy szosowe ale nie każdemu się podobają ale na pewno są bardziej funkcjonalne i bezpieczne. Tyle, że te nieszczęśliwe torowe haki to rzadkość i za nie trzeba słono płacić ale to minie pewnie kiedyś..oby ;)

i żeby nie było ..nie znam się na starociach ani na ich wartości ... bo wolę nowsze rzeczy chociaż mam ramę jaguar "colnago" za 50 zeta też

Napisano

nie wiem co rozumiesz przez funkcjonalnosc, ale co do 'renowacji' to kosztuje ona tyle co wypiaskowanie i pomalowanie prochem - 100pln w stolicy. choc co prawda, nie kazdy chce jezdzic na nerwowej torowce;)

rama strasznie klawa, gdyby nie to, ze zlozylem niedawno nowy rower (na 40sto letniej ramie favorit) to bym sie polakomil na ta wichure;)

Napisano

nie wiem jak z wymiarami np sztycy ale mój jaguar ma 25,0 i miałem problem z zakupem sztycy..taką samą średnicę mam w mojej ramie Vitus 979 ale to już bajka..

No i ta 100 za malowanie daje 550-600 zeta za samą ramę, a za tą cenę można już pomyśleć nad całym rowerem jak się dobrze pomyśli;) ale oczywiście kupując taką ramę możesz jeździć ze świadomością, że masz unikalną, chociaż starą ramę itp itd.

Geometria nerwowa to już inny temat chociaż mi nie pasuje;)

Napisano

co do sztycy - zoom robi chyba wsyzstkie mozliwe rozmiary, a zakres jest co 0.2 mm:] sztyca kosztuje 25pln i ma 40 cm. do kupienia praktycznie zawsze na gibalaku.

a 550 za unikalna rame to chyba nie az tak drogao. chociaz wiem ze sa opcje wyluskania gdzies starego wichra od kogos, kto 'nie do konca sie zna' i chce za caly rower flaszke wodki;) 

ps ja za friko dostalem stara rame favorit na slicznych mufach i niesamowicie lekka jak na stal. do tego 2 oldschoolowe baranki i siodelko;) trzeba tylko szperac mocno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...