Mod Team IvanMTB Napisano 6 Maja 2009 Mod Team Napisano 6 Maja 2009 Klaniam, Nie jestem fanem stock'ow ale musze przyznac ze ten jest zgrabnie skomponowany i niedrogi... http://www.winstanleysbikes.co.uk/product/...Speed_Bike_2009 Szkoda tylko ze to Hi-Ten... OSTRO! I.
Hary Napisano 7 Maja 2009 Napisano 7 Maja 2009 Co do powodu sprzedaży: nie jestem szosowcem, nie mam manii szosowej jazdy. Rower kupiłem praktycznie pod wpływem impulsu, a części to po prostu moja pasja do ulepszania. Nie było tutaj racjonalnego myślenia (no może poza tym, że nie ma w nim Sugino 75 ). Zainteresowałem się takimi rowerami, długo szperałem, czytałem i w końcu zakochałem się w tym, a nie innym rowerze. Po fazie ekstazy niestety przyszły bolączki dnia codziennego: mieszkam w małym mieście i szybkich, gładkich dróg ciężko uświadczyć. Poza miastem jeździ się świetnie, ale to miał być rower do jazdy codziennej po mieście, do pracy. Niestety, ale nie stać mnie żeby zostawić sobie Surly i złożyć coś innego (a szkoda - nawet totka puściłem kilka dni temu ). Także podsumowując: pasja, zakochanie, niesamowite uczucia przegrały z polską, szarą codziennością Złożyłeś rower za 4000 złotych, żeby jeździć nim do pracy? I sprzedajesz bo zauważyłeś, że jednak masz dziurawą drogę? Zazdroszczę Ci. Jak bym miał wolne 4000 to bym kupił z a j e b i s t ą szosę + ciuchy na każdą porę roku.
12p Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Złożyłeś rower za 4000 złotych, żeby jeździć nim do pracy? I sprzedajesz bo zauważyłeś, że jednak masz dziurawą drogę? Zazdroszczę Ci. Jak bym miał wolne 4000 to bym kupił z a j e b i s t ą szosę + ciuchy na każdą porę roku. Gdybym ja miał wolne 4000 to złożył bym rower bardzo podobny co kolega z surly, a na ciuchy rowerowe nie wydał bym ani grosza, no może na buty. A to surly to serio fajny rowerek tyle, że niestety nie na Polski rynek. Niestety mało kogo stać na cały kompletny rower za 4k.
Fyl Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Ciekawe co się stało, że ten "Totalny unikat w skali galaktyki" ponownie pojawił się na allegro? Czyżby osoba, która była skłonna zapłacić za niego ponad 2 tyś. rozczarowała się gdy zobaczyła to cudo na własne oczy? Fakt, że jest to swojego rodzaju unikat na polskim rynku, przynajmniej patrząc po zdjęciach na aukcji, ale sprawa - przynajmniej mi - wydaję się nieco podejrzana. Oto aukcja: Giant Bowery P.S. Chciałem jeszcze dodać, że jestem fanem amerykańskiego stylu i bardzo podoba mi się ten rower (chociaż coś bym zmienił, na pierwszym miejscu siodło) i chciałem pochwalić robotę kolegi kaku. Twój Surly... nic dodać nic ująć!
lajtspid Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Ciekawe co się stało, że ten "Totalny unikat w skali galaktyki" ponownie pojawił się na allegro? Nie pierwszy raz wystawia ponownie rower, który już sprzedał. Obserwuję jego aukcje na bieżąco
bozar Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 http://allegro.pl/item622354240_ostre_kolo.htmlale oblech jeju.i ten mostek od wigrów. apropo.mam kierownice od wigrów na wydaniu.chceta to sie odezwijta. wytlumaczcie mi co jest takiego okropnego w tym rowerze, bo nie rozumiem?! patrzac na 80% fixow jezdzacych po warszawie, z czescie zlozonych na szrocie, to naprawde nie wiem jakimi cechami estetycznymi kieruja sie, ekhmm, prawdziwi ostrokolowcy na tym forum ew. mozna zmienic mostek na zagiety, szosowy
12p Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Myślę, że osoby na aukcji są podstawione przez niego bo jeśli oglądnie się inne aukcje Pana ridera to można zauważyć, dziwne podobieństwo userów dających najwyższe, bądz prawie najwyższe kwoty. Najlepiej by było gdyby jakiś użytkownik forum z gdańska podjechał i zobaczył ten rower a następnie na forum napisał co i jak z nim. Rower bardzo mi się podoba;)
MarcinN Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 @bozar, moim zdaniem większość ludzi woli złożyć sobie ostre za te same, albo i mniejsze pieniądze, w końcu w środowisku ostrokołowców chyba panuje przeświadczenie, że gotowiec lub rower kupiony w całości to lekki obciach(tak mi się wydaje). Poza tym ten rower pomimo dobrej kolorystyki ma "brzydką" geometrię. Ja osobiście uważam, że w Warszawie jeździ bardzo dużo świetnych ostrych, zaryzykowałbym nawet, że większość to bardzo ładne maszyny złożone z głową.
bozar Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 w takim razie zglaszam goraca prosbe - niech ktos mi wyjasni co to jest ladna, a co brzydka geometria??? pytanie ebz sarkazmu, czy ironii:) po prostu nie mam pojecia jaka jest rozniaca jak patrze na te szosowe rowery(abstrachuje od torowych, kompaktowych ram), a czesto ktos pisze - 'tragiczna geometria', albo 'niesamowita geometria!' - o co cho???
elberet Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Dziadoska korba, brak owijki, brak hamulców i tylne koło na zaciskany zacisk a nie na zakrętki. Jeśli wierzyć opisowi to mamy różne rozmiary kół i opon (chyba, ze to literówki) A pomiędzy widelcem a przednią oponą zmieściłaby się ćwiartka balsamu pomorskiego dla przykładu. I to wszystko za 600 zyli.Dziękuję.
MarcinN Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Dla mnie określenie "ładna geometria" to jest pozytywna ocena geometrii jako kompozycji metalowych rurek i wynikających z tego umieszczenia osprzętu(np. koło tylne oddalone o 1cm od podsiodłówki). Oczywiście tego typu stwierdzenia są subiektywne.
bozar Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Dziadoska korba, brak owijki, brak hamulców i tylne koło na zaciskany zacisk a nie na zakrętki.Jeśli wierzyć opisowi to mamy różne rozmiary kół i opon (chyba, ze to literówki) A pomiędzy widelcem a przednią oponą zmieściłaby się ćwiartka balsamu pomorskiego dla przykładu. I to wszystko za 600 zyli.Dziękuję. 1 - co to znaczy 'dziadoska'? ze nie jest jaka/z czego? myslalem, ze korba ma spelniac funkcje przekazywania napedu na lancuch, a nei swiecic w ciemnosciach. 2 - brak owijki wiele osob zalicza do zalet. w wielu rowerach to strasznie klawo wyglada 3 - brak hamulcow to kolejna sprawa, ktora niektorzy uwazaja za synonim 'wolnosci'. na moj gust, czysate rowery wygladaja znacznie ladniej 4 - co zlego jest w zacisku?!!! jak ktos bedzie chcial to sobie to wymieni i tyle. 5 - literowki zdarzaja sie nawe najlepszym;) 6 - pierwsze slysze, zeby odleglosc pomiedzy opona a widelcem miala byc jak pieta komara to nie moj rower, poza tym ja sie nie znam. ale jezeli to maja byc cechy, ktore wyrozniaja 'za######iste' OK, od oblechow to ja 'Dziekuje' btw oddalenia kola od podsiodlowki - nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze w wiekszosci ram szosowych ta odleglosc jest znacznie wieksza. ale fakt, kwestia subiektywna:)
elberet Napisano 8 Maja 2009 Napisano 8 Maja 2009 Ale rozmawiamy o ładności czy o użyteczności? No i cena z kosmosu. ale jak to mawiają rzymianie de gustibus cośtam.
lajtspid Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Proponuję nie odbiegać za bardzo od tematu wątku, który dotyczy ciekawych aukcji, a nie gustów. Porcja mostków: 3ttt - http://www.allegro.pl/item631413430.html Coda - http://www.allegro.pl/item631474844.html I perełka na koniec: 3ttt Rossin - http://www.allegro.pl/item631380144.html
painmaker Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 1 - co to znaczy 'dziadoska'? ze nie jest jaka/z czego? myslalem, ze korba ma spelniac funkcje przekazywania napedu na lancuch, a nei swiecic w ciemnosciach. 2 - brak owijki wiele osob zalicza do zalet. w wielu rowerach to strasznie klawo wyglada 3 - brak hamulcow to kolejna sprawa, ktora niektorzy uwazaja za synonim 'wolnosci'. na moj gust, czysate rowery wygladaja znacznie ladniej 4 - co zlego jest w zacisku?!!! jak ktos bedzie chcial to sobie to wymieni i tyle. 5 - literowki zdarzaja sie nawe najlepszym;) 6 - pierwsze slysze, zeby odleglosc pomiedzy opona a widelcem miala byc jak pieta komara to nie moj rower, poza tym ja sie nie znam. ale jezeli to maja byc cechy, ktore wyrozniaja 'za######iste' OK, od oblechow to ja 'Dziekuje' btw oddalenia kola od podsiodlowki - nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze w wiekszosci ram szosowych ta odleglosc jest znacznie wieksza. ale fakt, kwestia subiektywna:) to może tobie już podziękujemy skoro w ostrym kole nie przeszkadza ci szybkozamykacz w tylnej piaście znajdz sobie forum wigry3 i tam siej wioche a z tematami na których się nie znasz po prostu sobie odpuść rowery o których piszesz są robione przez ludzi nie mających pojęcia co to ostre koło dla ludzi takich jak ty skoro uważasz że korba ma spełniać tylko funkcję przeniesienia napędu to powiedz dlaczego ich ceny wahają się od 6zł do 3tys?? poza tym żal.pl jak czytam twoje wypowiedzi pozdro
Fyl Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 Może jest ktoś z Wrocławia, chętny na przedmioty z tej aukcji: Noski Christophe albo tej: Noski Christophe Można się podzielić kosztem wysyłki i dogadać co do kosztów zakupu.
bozar Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 to może tobie już podziękujemy skoro w ostrym kole nie przeszkadza ci szybkozamykacz w tylnej piaścieznajdz sobie forum wigry3 i tam siej wioche a z tematami na których się nie znasz po prostu sobie odpuść rowery o których piszesz są robione przez ludzi nie mających pojęcia co to ostre koło dla ludzi takich jak ty skoro uważasz że korba ma spełniać tylko funkcję przeniesienia napędu to powiedz dlaczego ich ceny wahają się od 6zł do 3tys?? poza tym żal.pl jak czytam twoje wypowiedzi pozdro przekaz swojej mamie zeby zwiekszyla Ci limit na neostradzie i zeby wiecej nie przypalala mojej jajecznicy pozdro
Gurek Napisano 10 Maja 2009 Napisano 10 Maja 2009 przekaz swojej mamie zeby zwiekszyla Ci limit na neostradzie i zeby wiecej nie przypalala mojej jajecznicy pozdro typowy kontratak dziecka neo Jak na moje to painmaker ma wiele racji w tym co pisze. yo
KAZUMI Napisano 10 Maja 2009 Autor Napisano 10 Maja 2009 Panowie kończymy te przepychanki bo polecą ostrzeżenia !!!
grzegorz1974paszek Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 Kiełbaski na głowe http://www.allegro.pl/item631819724_unikat...na_allegro.html
lajtspid Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 ... i papucie do kompletu: http://www.allegro.pl/item631814704.html
lajtspid Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 rider184 dostał nową dostawę sprzętu: http://allegro.pl/item634385199.html i ciekawostka niezupełnie ostrokołowa: http://www.allegro.pl/item631919405.html
painmaker Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 a ja uważam, że ostre koło to tak indywidualna sprawa, że kupowanie gotowca świadczy chyba tylko o....... braku wyobraźni? ślepemu podążaniu za modą? nie mam pojęcia wiem tylko że piękno ostrego koła polega na tym iż każde jest inne. mi osobiście byłoby wstyd gdybym stanął na rowerze obok kolesia który ma identyczny sprzęt ale co ja tam wiem....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.