Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ze ile??? 4tys?

chyba zapomnial dodac, ze do roweru dolaczana jest gejsza gratis

normalnie jaja.

Napisano

Niewykluczone, że sporo zapłacił za sprowadzenie tych części. Jednak wątpię, aby znalazł się ktoś chętny. :D

coraz więcej widać na allegro ludzi, którzy pod hasłem "ostre" chcą nieźle zarobić.

Napisano

Nie wiem czy wypada pisać, bo to ja sprzedaję tego Surly.

Nie rozumiem oburzenia z ceną... tyle mnie kosztowało ściągnięcie wszystkich części - ebay usa, uk i sklepy fixed w usa. Na dodatek ostro kombinowałem, żeby było jak najtaniej i szukałem okazji (choć obecnie cięzko kupić tanio - kto szuka ten wie).

Jeśli za 2200 ktoś kupuje nieomal seryjnego Bowery to myślę, że jakiś znawca może się skusić na mój dosyć nietuzinkowy rower. Jeśli się nie sprzeda u nas (a pewnie się nie sprzeda) to będę sprzedawał na części na ebayu - gdzie na pewno zejdą.

Niestety ale u nas rynek nie jest zbyt duży i dla większości ostre to stara kolarka ze złomu za 100 zł.

Pozdrawiam

Napisano

ja się nie oburzyłem ceną, bo dobrze wiem że taki rowerek tyle kosztuje, a to bardzo dobry sprzęt, tylko w swojej klasie, jak dla mnie to niech kupi go jakiś 14latek za kase rodziców zacznie ######ać triki i będzie pierwszym kolesiem robiącym to na poważnie w polsce :D

Napisano
Jak dla mnie to niech kupi go jakiś 14latek za kase rodziców zacznie ######ać triki i będzie pierwszym kolesiem robiącym to na poważnie w polsce :)

Nie rower czyni cie "trickowcem".

Co masz na myśli triki i poważnie ? ;D

Napisano
Nie wiem czy wypada pisać, bo to ja sprzedaję tego Surly.

Nie rozumiem oburzenia z ceną... tyle mnie kosztowało ściągnięcie wszystkich części - ebay usa, uk i sklepy fixed w usa. Na dodatek ostro kombinowałem, żeby było jak najtaniej i szukałem okazji (choć obecnie cięzko kupić tanio - kto szuka ten wie).

Jeśli za 2200 ktoś kupuje nieomal seryjnego Bowery to myślę, że jakiś znawca może się skusić na mój dosyć nietuzinkowy rower. Jeśli się nie sprzeda u nas (a pewnie się nie sprzeda) to będę sprzedawał na części na ebayu - gdzie na pewno zejdą.

Niestety ale u nas rynek nie jest zbyt duży i dla większości ostre to stara kolarka ze złomu za 100 zł.

Pozdrawiam

cena może jest adekwatna do poniesionych kosztów,ale trzeba sie liczyć z tym ze przy odsprzedaży możemy stracić cześć poniesionych wydatków.rower na pewno ciekawy biorąc pod uwagę to co sie ostatnio pojawia na allegro pod haslem ostre kolo .

z ciekawości spytam skoro tak mozolnie go składałeś co jest powodem sprzedaży?

pozdrawiam

Napisano

Na allegro wystawiłem testowo. Gdyby nie ten Bowery za 2.2K to bym nawet się nie bawił bo nie ma u nas rynku na takie rowery. Śmiem twierdzić, że cena jest okazyjna (może nie u nas - choć niech ktoś teraz spróbuje tanio kupić Thomsona np.). Na ebayu raczej wyjdę na swoje.

Co do powodu sprzedaży: nie jestem szosowcem, nie mam manii szosowej jazdy. Rower kupiłem praktycznie pod wpływem impulsu, a części to po prostu moja pasja do ulepszania. Nie było tutaj racjonalnego myślenia (no może poza tym, że nie ma w nim Sugino 75 :)). Zainteresowałem się takimi rowerami, długo szperałem, czytałem i w końcu zakochałem się w tym, a nie innym rowerze.

Po fazie ekstazy niestety przyszły bolączki dnia codziennego: mieszkam w małym mieście i szybkich, gładkich dróg ciężko uświadczyć. Poza miastem jeździ się świetnie, ale to miał być rower do jazdy codziennej po mieście, do pracy. Niestety, ale nie stać mnie żeby zostawić sobie Surly i złożyć coś innego (a szkoda - nawet totka puściłem kilka dni temu :P). Także podsumowując: pasja, zakochanie, niesamowite uczucia przegrały z polską, szarą codziennością.

Jeśli chodzi o te triki i 14letnie dzieci.... rozumiem, że nie jest to Bianchi Pista na Shamalach ale podczas moich internetowych wędrówek po świecie fixedgear jednego się nauczyłem: wszystkie rowery są piękne, ale każde na swój sposób. Są różne szkoły, różne style. Mi się podoba akurat taki.

No ale OT robię ;)

pzdr

Napisano

a ja też bede taką miał za wroga dam.nieprzyjaciela kobiet.

@undervolcano - masz gdzieś treść tej komedii po polsku lub w zrozumiałym angielskim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...