Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo tytuł jest mylący. Kolejna ściema na resorach - ostre koło dla mas. Rower wygląda na złożony najtańszym kosztem ze złomu i części do rowerów emeryckich. Nie wystarczy zdjąć błotników odwrócić jaskółki żeby zrobić fixa.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Ba! Wystarczy zafixowac w dowolny sposob tylna piaste i mamy fixa...

Przypominam: Ostre koło to rodzaj przeniesienia napędu a nie typ roweru!!! :devil::angry2:<_<

OSTRO!

I.

Napisano

Oczywiście masz rację. I można zrobić też fixa z wigry 3 tylko po co?

Idąc Twoim tokiem rozumowania, aukcje na allegro gdzie sprzedawane są Wigry 3 powinny nosić tytuł "Ostre Koło"

• Mod Team
Napisano
Oczywiście masz rację. I można zrobić też fixa z wigry 3 tylko po co?

... bo bycmoze ktos ma taki film... To ze Tobie to nie odpowiada nie znaczy ze inni nie beda zachwyceni. Nie ma Jedynej Slusznej Opcji...

OSTRO!

I.

Napisano

Wydaje mi się że to właśnie Ty w innej dyskusji wyrażałeś sprzeciw wobec wciskania każdej padliny z zaklejoną zębatką jako Ostrego Koła. Taka praktyka może wprowadzać w błąd laików i budować fałszywy wizerunek Ostrego Koła. Tak przynajmniej zrozumiałem Twoje stanowisko, ale jeśli jestem w błędzie to przepraszam ^_^

Mnie osobiście idea przerabiania rowerów w typie tego Herculesa na ostre bardzo się podoba. Tylko, że jestem maksymalistą i uważam, że trzeba to robić dobrze. Być może nie wyraziłem się zbyt jasno, każdy czasem rzuci jakimś skrótem myślowym ;)

Ta aukcja nie jest opatrzona, żadnym opisem części, co nasuwa podejrzenie że nie są one pierwszej jakości. To zresztą da się ocenić na oko. Koła to prawdopodobnie najtańsze stalowe koła do Ukrainy które nawet nowe nie są proste a piasty dopóki się ich nie rozkręci i nie nasmaruje się nie kręcą. Komplet kosztuje chyba z 60 zł. Korba to korba od wigrusa za 10 zł, w sklepie z częściami do rowerów emeryckich w moim mieście walają się takie w skrzynce jedna na drugiej.

Oczywiście można tam władować piastę torową, bo ktoś ma taki film, ale można też namieszać w głowie komuś kto pojęcia o tym nie ma. I mniej więcej o to mi chodziło kiedy pisałem, że sama piasta torowa fixa nie czyni.

Pozdrawiam serdecznie.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Na pierwszy rzut patrzalka nie bardzo widac gdzie te dwa gwinty sa no ale skoro sprzedajacy twierdzi ze sa...

Neah problem...

OSTRO!

I.

Napisano

to są rzeczy z wlk. brytanii. Kupowałem od tego pana ramę charge. Wszystko fajnie, tylko przed zalicytowaniem warto poprosić o jakieś dodatkowe zdjęcia, bo u mnie miało być kilka rysek, a rama wygląda jak by ktoś po ziemi nią szorową, ale i tak chyba pójdzie do malowania, więc nie miało to aż takiego znaczenia. ale ogólnie to uwaga na te aukcje, warto się dopytywać przed zalicytowaniem.

pozdrawiam i tak ogólnie witam :]

Napisano

..kupilem od kolesia capo..sam nie wie co sprzedaje i w jakim stanie..chyba podsylaja mu paczki z wysp i nawet ich nie otwiera..ja akurat mialem szczescie..choc capo na pewno nie byl tylko raz jezdzony jak zapewnial jegomosc..rozmiar rowniez pomylil ale akurat bylo mi to na reke...

Napisano

Bardzo fajne rzeczy koleś sprzedaje, ale to trzeba być naprawdę samicą woblera i to z luzami na sterach, żeby nie umieć ramy wymierzyć(mówie o rozmiarze i długości).

@elephantgun, witamy na subforum :)

Napisano
>>> elephantgun >>>

probowałem kilkukrotnie uzyskać od kolesia informacje na temat długości tej ramy http://www.allegro.pl/item614410217_rama_g...ngle_speed.html

ale bez odzewu.wydaje mi sie ze gościu podaje celowo blednę wymiary,w opiniach negatywnych jest także info na ten temat.

Ja pisałem do tego sprzedawcy ale nie zawsze odpisywał i się zasłaniał, że czasami nie ma dostępu do netu.

I nie dziwię się, że on nie do końca wie co sprzedaje. Moja rama na szczęście ma rozmiar właściwy, ale dostałem od niego informację wprost, że rama do niego przyjechała z anglii, a on nie rozpakowywał tylko wysłał dalej.

@elephantgun, witamy na subforum :D

Witam witam, na to subforum trafiłem szukając informacji o ostrym... i pewnie zostanę tylko w tym podziale forum. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...