Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano
no super, jak nie będzie chętnych to trochę zejdzie z ceny, cierpliwości, chociaż może tyle jest warta

Fajnie jest kupować tanio z promocji i super okazji za 50% ale niektóre rzeczy mają swoją wartość oraz jakość za co się płaci i często nie małe pieniądze :thanks:

Napisano

no i właśnie dlatego napisałem "chociaz moze tyle jest warta" bo to prawda ze rzeczy maja swoja wartosc, a to ze to jest romet nie znaczy ze bedzie tani, a szczegolnie jezeli to jest rzadko spotykany okaz

Napisano
też troche byłem zaskoczony na początku, ale cenę wytłumaczyłem sobie np. obręczami

35zł za sztuke na allegro :) jak dla mnie koles przesadzil z cena.

Napisano
35zł za sztuke na allegro :) jak dla mnie koles przesadzil z cena.

hahah myślałem ży były droższe, jak tak to też uważam że za dużo

Napisano

Kurcze... ile jeszcze razy trzeba będzie bić w te same dzwony?!

Ci, którzy składali sobie ostre, niech dokonają prostego działania:

ilość poświęconych na budowę godzin X 10zł + wszystkie poniesione koszty = potencjalna cena sprzedaży

O pierwszeństwie mnożenia względem dodawania raczej nie muszę wspominać...

Napisano
Kurcze... ile jeszcze razy trzeba będzie bić w te same dzwony?!

Ci, którzy składali sobie ostre, niech dokonają prostego działania:

ilość poświęconych na budowę godzin X 10zł + wszystkie poniesione koszty = potencjalna cena sprzedaży

O pierwszeństwie mnożenia względem dodawania raczej nie muszę wspominać...

bo niby ostre kolo poskaldac zajmuje kupe czasu... akurat

Napisano

no podobna cena a o ile lepszy sprzęt... ja składałem swoje ostre w tydzień ( najpierw ogołociłem, oczyściłem wszystko z zalążków rdzy i poskładałem) w ten tydzień robiłem wszystko jakieś 10h (czyli to jest 100zł) + rower z wolnobiegiem (100zł) + zębatka (4zł) + klej (30zł) = 234 zł

Napisano

Dodać jeszcze trzeba nowe obręcze, zaplatanie kół, opony i dętki, piaskowanie oraz malowanie, kupno i wymiana nowych komponentów oraz do wszystkiego trzeba dodać chęć zarobku i mamy kwotę 600zł. Więc nie ma co narzekać na cenę :D

Napisano

Dla mnie te ceny są z kosmosu(link z allegro), nie wiem od jak dawna panuje zasada, że sprzedaje się coś używanego za mniej niż się kupiło(nie licząc unikalnych i kultowych okazów).

Ludzie po prostu lecą na tym, że ostre jest modne i szukają jelenia.

Piaskowanie i malowanie proszkowe - 50zł.

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://www.allegro.pl/item450056902_lemond..._za_grosze.html

hahah ten poszedł za 1124

http://www.allegro.pl/item459218712_ostre_...xie_okazja.html

tutaj kolejne ostre na allegro, bardzo fajny odświeżony rowerek na fajnym sprzęcie

http://www.allegro.pl/item459755406_mostek...ostre_kolo.html

piękny i drogi mostek, widziany w wielu ostrych na FGG, niestety również bardzo długi (130mm)

Napisano
http://www.allegro.pl/item459755406_mostek...ostre_kolo.html

piękny i drogi mostek, widziany w wielu ostrych na FGG, niestety również bardzo długi (130mm)

tak się składa, że znam osobę sprzedająca ten most i szczerze powiedziawszy nie widzę w tej cenie przesady. Sam most w usa kosztuję 100 pln do tego cło do tego wysyłka no i +/- 200pln.

Jeśli ktoś byłby faktycznie zainteresowany mogę podać namiar i cena wydaje mi się mogła by sie leciutko zmniejszyć.

Napisano
szczerze powiedziawszy nie widzę w tej cenie przesady

no pewnie przecież nie wszystko jest za darmo albo za 50 zł tylko wiesz, dla mnie to jest dużo bo 160 zł piechotą nie chodzi :blush: ile zabawy...

Napisano

no pewnie przecież nie wszystko jest za darmo albo za 50 zł tylko wiesz, dla mnie to jest dużo bo 160 zł piechotą nie chodzi :P ile zabawy...

Będę we właściwy sobie sposób dosadny - mylisz ze sobą (jak wielu) dwa pojęcia: "drogi", oraz "mnie nie stać".

Przerabialiśmy już to z resztą na tym forum wiele razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...