kusak Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 mam taki problem: mam klamki sd7, hample xt (vbrake) i o ile z przodu wszystko chodzi idealnie, klamka jest sztywna, twarda i ma super modulację, o tyle z tyłu klamka chodzi strasznie miękko, mułowato itp, wiecie o co chodzi hamulce mam wyregulowane, próbowałem zamieniać klocki (mam 1 komplet clarksów i 1 alhongi) i dalej nic.. słychać takie jakby szuranie linki w środku pancerza wyczyściłem linkę, troszkę się poprawiło, ale nadal to nie to co z przodu, klamka nadal jest miękka czekam na wasze propozycje.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Dobre klamki, dobre hample, może wyginają się widełki i booster poprawiłby sytuację? Na postoju pobaw się klamką i zerknij na tylny hamulec i ramę. Nie rozgina się w momencie mocniejszego nacisku na klamkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 To tak: - rozginające się widełki ramy - niezbyt sztywny pancerz od hamulca - zbyt ostre łuki pancerza (powinny być łagodne) - wytarty pancerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Załóż boosterka , pewnie Ci XT ramę rozgina M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 słychać takie jakby szuranie linki w środku pancerza To by wskazywało na zatarty pancerz --> najlepiej byloby wymienic (pancerz i linke). Przy okazji zobacz czy nie musisz dobrac innej dlugosci pancerzy nowych, byc moze te co masz teraz ida po zbyt duzym albo zbyt malym luku. A i jeszcze jedno - klamka odbija dobrze? Bo jezelio tak to teoria o zatartym pancerzu bierze w łeb Jezeli to nie pomoze to jeszcze booster. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 tak, klamka odbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 W takim razie bedzie to na pewno wina ramy. Rozglądnij sie za boosterem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kusak, jeżeli potrzebujesz booster to służę pomocą, mam dwa, leżą i się kurzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 mam taki problem:mam klamki sd7, hample xt (vbrake) i o ile z przodu wszystko chodzi idealnie, klamka jest sztywna, twarda i ma super modulację, o tyle z tyłu klamka chodzi strasznie miękko, mułowato itp, wiecie o co chodzi hamulce mam wyregulowane, próbowałem zamieniać klocki (mam 1 komplet clarksów i 1 alhongi) i dalej nic.. słychać takie jakby szuranie linki w środku pancerza wyczyściłem linkę, troszkę się poprawiło, ale nadal to nie to co z przodu, klamka nadal jest miękka czekam na wasze propozycje.. pozdro 1. Tylne widełki ci się rozginają, tez tak miałem to póki nie kupiłem boostera 2. To szuranie to ocieranie linki o to oczko od trzymania pancerza. A dokładnie ostatnie od tylnych vałek zaraz przy zacisku sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 To jak to jest to to niech wpuści tam po kropelce oliwki - wpuściłem do obydwóch i teraz tylni działa lżej niż przedni... dodam że ja czułem takie szuranie na klamce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.