Skocz do zawartości

[problem] syndrom miękkiej klamki :)

kusak

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem:

mam klamki sd7, hample xt (vbrake) i o ile z przodu wszystko chodzi idealnie, klamka jest sztywna, twarda i ma super modulację, o tyle z tyłu klamka chodzi strasznie miękko, mułowato itp, wiecie o co chodzi :)

hamulce mam wyregulowane, próbowałem zamieniać klocki (mam 1 komplet clarksów i 1 alhongi) i dalej nic..

słychać takie jakby szuranie linki w środku pancerza

wyczyściłem linkę, troszkę się poprawiło, ale nadal to nie to co z przodu, klamka nadal jest miękka

czekam na wasze propozycje.. :D

pozdro

To by wskazywało na zatarty pancerz --> najlepiej byloby wymienic (pancerz i linke). Przy okazji zobacz czy nie musisz dobrac innej dlugosci pancerzy nowych, byc moze te co masz teraz ida po zbyt duzym albo zbyt malym luku. A i jeszcze jedno - klamka odbija dobrze? Bo jezelio tak to teoria o zatartym pancerzu bierze w łeb :)

Jezeli to nie pomoze to jeszcze booster.

mam taki problem:

mam klamki sd7, hample xt (vbrake) i o ile z przodu wszystko chodzi idealnie, klamka jest sztywna, twarda i ma super modulację, o tyle z tyłu klamka chodzi strasznie miękko, mułowato itp, wiecie o co chodzi :)

hamulce mam wyregulowane, próbowałem zamieniać klocki (mam 1 komplet clarksów i 1 alhongi) i dalej nic..

wyczyściłem linkę, troszkę się poprawiło, ale nadal to nie to co z przodu, klamka nadal jest miękka

czekam na wasze propozycje.. ;)

pozdro

1. Tylne widełki ci się rozginają, tez tak miałem to póki nie kupiłem boostera

2. To szuranie to ocieranie linki o to oczko od trzymania pancerza. A dokładnie ostatnie od tylnych vałek zaraz przy zacisku sztycy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...