Kviki Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hej. Z powodu wakacyjnych nudów postanowiłem że zrobi sobie stronkę rowerową. No i pierwszy projekt powstał są to jednak tylko przymiarki jak strona miała by wyglądać pod względem graficznym.... Oto zrzut stronki jak myślicie co poprawić, zmienić, dodać?? Wszystkie sugestie mile widziane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Tan napis u góry ni z gruchy ni z pietruchy, możesz znaleźć jakąś ciekawszą czcionkę, zrobić sobie jakieś logo i już będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Projekt całkiem zgrabny, graficznie bez cudów i udziwnień ale starannie zrobiony, tylko ten kolor taki dziwny, może coś bardziej wyrazistego? A propos zastanawiałeś się cz zwykły bikeblog nie byłby lepszy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ejpok Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 nie podoba mi sie czcionka glownego napisu ,przyciski mozna zrobic fajniejsze zamiast tego zwyklego ariala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Wiem przyciski to na razie tylko tak wstawiłem żebym miał mniej więcej rozeznanie co podmienić itp... Myślę że zorbie coś bardziej ciekawego. Tak i nad tłem tez muszę popracować.... a jaki bike blog byś polecał?? A i do tego napisu u góry macie jakis pomysł na fajny slogan?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Na pewno zrobiłbym coś z tym napisem na górze, a kolory to kwestia indywidualna, ale według mnie bardziej by tam pasował niebieski lub zielony niż ten pomaranczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ten kolor odpada, a napis w postaci loga byłby dobrym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Napis rzeczywiście do poprawki, a kolor tła hmmmm... Jak to strona typowo "prywatna" to może zrób kolorystykę zgodną z malowaniem Twojego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ten kolor odpada, a napis w postaci loga byłby dobrym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No właśnie rower mam w kolorze pomarańczowym tylko bardziej intensywnym a co byście widzieli w logu z napisem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elful Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Swój czas poświęć na tworzenie treści strony a nie jej designu. Dobra treść obroni się bez designu imho pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Przypomniało mi się dobre przysłowie: "Jak masz ochotę coś zrobić, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie". Nie ma to nic wspólnego z twoją stroną... pisałeś, że sie nudzisz i z tego powodu robisz stronę. I mi się przypomniało. Swoją drogą kolory jakoś mi nie pasują........ Ale to kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Wg mnie design strony jest super - takie lubię! Nie lubię stron z wodotryskami, pełnymi różnych kolorów itd. bo to tylko męczy w przeglądaniu takich witryn. To teraz zostaje tylko zapełnić tą stronę treścią i grafiką i aktualizować w miarę często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie liczy się wygląd, tylko charakter . Jeżeli stronka będzie często aktualizowana, będzie zawierała dużo ciekawych treści, częste aktualizajce, to myślę że możesz spać spokojnie. Co do kolorów, to pomarańczowy ładnie będzie sią łączył z czarnym (tego koloru jak dla mnie jest za mało). Pomyśl o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martwa wiewiórka Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Tu bym sie nie zgodziła. Stronka powinna sie właścicielowi i autorowi podobać wiec ważne, żeby fajnie wyglądała - prócz oczywiście interesujących tresci, rzecz jasna. Tym co na pewno mi przeszkadza - to ten napis główny- niepotrzebnie wywinięty co zniekształca ten font, i czcionka zdecydowanie lepsza by była inna. Bo sam font tez nie pasuje. I bez tego rozjaśnienia pod literami - zupelnie niepotrzebne. Druga rzecz - to ciemnoszara ramka - wydaje się dosc sztuczna i ciężka - i kolorystycznie nie gra z tym pomarańczem. Pomarańcz - przypuszczam że przeszkadza dlatego, że jest rozjaśniony i za delikatny chyba jak na rowerowa stronę - idzie w jakis taki łosoś - niekoniecznie nadaje to sportowego było nie było charakteru. Za duże sa te napisy po lewej stronie - i niepotrzebnie mają ten cień. Arial mi nie przeszkadza, prosty font -to dobrze, chociaż ja wole Verdanę albo Tahomę, jesli juz ma to byc jakiś podstawowy font. Strona w założeniu ma być prosta - i to dobrze na pewno. Wyprostowalabym jeszcze te napisy po lewej stronie-do lewej. Szprychy po lewej są uciete - niekonsekwentnie w stosunku do strony prawej:) Tonacja szarozielonkawa po lewej lepiej wyglada niz ta inna szarość po prawej. To, żeby było np czarno-pomaranczowo - to chyba dobry pomysł - bedzie bardziej sportowo. Ale można przetestować inne zestawienia:) Albo mocny pomarańcz dac na górę, a tam gdzie się beda treści - zostawić biały? Podkreslam, że to tylko moje zdanie! Najwazniejsze jest żeby podobało sie Tobie. Własciwie nie chciałam się tu dopisywać, to tylko z racji skrzywienia zawodowego nie wytrzymałam;) pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 niestety ale muszę stwierdzić że zupełnie zgadzam się z Radoslav'em Przede wszystkim brakuje mi dobrego logo i stopki a i menu wg. mnie powinno się lepiej prezentować. Zmień też to okropne tło z paskami bo w ogóle nie pasuje to tej kolorystyki co zaproponowałeś. Jeśli sie Tobie podoba to najważniejsze, popieram twoją inicjatywę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 A może zrobić to wszystko na podstawie joomoli?? Wtedy bym zmienił tylko grafikę z jakiegoś szablonu pododawał treść i też mogło by fajnie wyjść a zaoszczędził bym czasu na pisanie kodu.... Co myślicie o takim pomyśle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarredphp Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Z tego co wiem Joomla nie jest dedykowana stronom prywatnym, ale zależy co tam chcesz mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 chodziło mi o coś w stylu bikestats.pl, dla przeciętnego użytkownika zupełnie wystarcza a i spersonalizować wygląd można. Chyba że naprawdę planujesz relacje z wypraw, testy sprzętu czy opisy długich tras, wtedy strona się obroni bo rzadko aktualizowana strona niczym się nie wyróżniająca z tłumu innych to trochę marnowanie czasu. Pozdrawiam i mimo wszystko życzę udanej pracy przy stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No dobra a jak podoba się wam ten pomysł ?? www.kviki-rower.yoyo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Fajnie. Kolory nie biją po oczach. Teraz dużo ciekawych treści, fotek i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 popracuj nad tym banerem, bo wali po oczach tą zielenią i zupełnie nie pasuje do szarego. Może zamiast części daj jakieś fajne logo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Właśnie można by było dodać jakieś ciekawe zdjęcie i zrobić przejście ale nie mam nic na oku. Masz może jakieś fajne zdjęcie albo widziałeś gdzieś w necie... Wydaje mi się że top strony musi rzucać się w oczy i być wyrazisty, ale tu rzeczywiście przesadziłem trochę z jaskrawością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 yoyo to serwer czy alias ? Jak alias to zmien go na np. hk.pl (polecam). Ten baner reklamowy razi. Strona jako baza imho calkiem fajna, ale do dopieszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 To serwer w aliasy sie jeszcze nie bawiłem... ten adres jest w ogóle trochę długi, pomyśle nad czymś lepszym... ale nadal nie wiem jakie zdjęcie wtopić w logo.... doradzicie coś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.