Maciek764 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 http://www.erowery.pl/go/_info/?id=1442 1. Manetki działają precyzyjnie i lekko 2. Wskaźnik działa bez zarzutu 3. Baryłka umożliwia łatwą regulację 4. Jedyne co mnie wnerwiło to to, że jak jeździłem we Francji na rockriderze 5.2 dwa tygodnie to on miał gripshifty bez takich wskaźników i jeździłem..hmm... tak kciukiem do góry, dodatkowo była jeszcze kierownica węższa, no i przesiadłem się z tym nawykiem na kalahari i nawet się nie obejrzałem i trójka zniknęła ze wskaźnika 5. Bardzo wygodne i szerokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 te gripy to odpowiedniki mrx'ow do shimano na ktorych jezdzilem bardzo krotko. moim zdaniem gripy te maja slabą (za słabą) sprezyne - ma ona tendencje do folgowania przerzutce w jej ustawianiu sie miedzy przelozeniami. kupilem takie gripy zeby miec tania alternatywe do duzo wtedy drozszych rocketow ale to byla chybiona inwestycja. grip za slabo "podciagal" przerzutke tak ze mielila dluzej niz nalezy zanim wrzucila na kolejny bieg, poza tym lancuch notorycznie ocieral o sąsiednia koronke kasety. dopiero po zamianie na rockety (tez ze sprezyna wspomagajacą jaką posiadaja te sx'y) problem zniknal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi