Skocz do zawartości

[buty spd] minimalnie za duże -- wkładka ?

tenjin

Rekomendowane odpowiedzi

Moje Spece MTB Comp też są "ciut" za duże, jeździłem w takich przez rok, i dopiero niedawno włożyłem zwykłą wkładkę pod tą oryginalną specową...:)

Efekt...

Buty nie są już za duże, spasowały się prawie idealnie, ale muszę zainwestować w porządną wkładkę, bo zwykła po przemoczeniu trochę śmierdzi, więc musiałem ją wyrzucić z buta;)

sorry ale czy nie zaprzeczasz sam sobie :teehee: ??

cytam twojego posata kilka razy i juz sam nie wiem ;)

zreszta wkładka jest mi potrzebna do cywinych butów, w których podeszwa sie pocieła więc będe kupował coś tak czy siak, ale to dopiero później

Też nie wiem o co chodzi :D

Jak nie ma wkładki to są luźne, jak jest wkładka to nie są luźne...

Lepsze są nie luźne niż luźne czyli lepiej włożyć wkładkę niż nie włożyć... ;D

Wiadomo że lepiej kupować buty barzdziej dopasowane do stopy, ale jeśli posiadamy już SPD i chcemy je bardziej dopasować, wkładka jest dogodnym na to sposobem...

Też nie wiem o co chodzi ;)

Jak nie ma wkładki to są luźne, jak jest wkładka to nie są luźne...

Lepsze są nie luźne niż luźne czyli lepiej włożyć wkładkę niż nie włożyć... ;D

Wiadomo że lepiej kupować buty barzdziej dopasowane do stopy, ale jeśli posiadamy już SPD i chcemy je bardziej dopasować, wkładka jest dogodnym na to sposobem...

Przyznaję racje że napisałem to trochę pokrętnie.Najlepiej miec sztywne dopasowane buty.Schimano dodaje dodatkowe wkładki do sh-m300 i są one mocowane nad stopą a nie pod stopą aby nie stracic wydajności naciskania na pedały.Chyba teraz się jaśniej wyraziłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...