tenjin Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 witam czy można by do minimalnie za duzych butów dokupić wkładke, chodzi mi o to żeby odsuneło troche pięte a palce wypchało do przodu ??? ma ktoś takie doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Shimano w najwyższym modelu dodaje takie wkładki na rzepy ale aby zlikwidować luz nad palcami. Można więc spróbować iść tą drogą ,albo idż do szewca -powinien coś ci doradzić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KikapuRider Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Moje Spece MTB Comp też są "ciut" za duże, jeździłem w takich przez rok, i dopiero niedawno włożyłem zwykłą wkładkę pod tą oryginalną specową... Efekt... Buty nie są już za duże, spasowały się prawie idealnie, ale muszę zainwestować w porządną wkładkę, bo zwykła po przemoczeniu trochę śmierdzi, więc musiałem ją wyrzucić z buta;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 w takim razie poszukam sobie wkładki i zdam relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 W butach spd liczy się sztywność więc dodatkowa wkładka pogorszy sprawę.Z doświadczenia wiem że lepsze buty mniej sztywne ale dopasowane niż sztywne ale lużne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 sorry ale czy nie zaprzeczasz sam sobie ?? cytam twojego posata kilka razy i juz sam nie wiem zreszta wkładka jest mi potrzebna do cywinych butów, w których podeszwa sie pocieła więc będe kupował coś tak czy siak, ale to dopiero później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KikapuRider Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Też nie wiem o co chodzi Jak nie ma wkładki to są luźne, jak jest wkładka to nie są luźne... Lepsze są nie luźne niż luźne czyli lepiej włożyć wkładkę niż nie włożyć... ;D Wiadomo że lepiej kupować buty barzdziej dopasowane do stopy, ale jeśli posiadamy już SPD i chcemy je bardziej dopasować, wkładka jest dogodnym na to sposobem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ja sie w sumie przez cale życie przyzwyczaiłem chodzić w za dużych butach ( frustracja ) dałem bloki dużo bliżej sródstopia i jest na tyle luz, że wkładką zajme sie później a spotrzeżenia przekaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Też nie wiem o co chodzi Jak nie ma wkładki to są luźne, jak jest wkładka to nie są luźne... Lepsze są nie luźne niż luźne czyli lepiej włożyć wkładkę niż nie włożyć... ;D Wiadomo że lepiej kupować buty barzdziej dopasowane do stopy, ale jeśli posiadamy już SPD i chcemy je bardziej dopasować, wkładka jest dogodnym na to sposobem... Przyznaję racje że napisałem to trochę pokrętnie.Najlepiej miec sztywne dopasowane buty.Schimano dodaje dodatkowe wkładki do sh-m300 i są one mocowane nad stopą a nie pod stopą aby nie stracic wydajności naciskania na pedały.Chyba teraz się jaśniej wyraziłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.