Skocz do zawartości

[booster] Czy to działa?

Maciek764

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś może booster na tylni hamulec zamontowany? Czy faktycznie poprawia to modulacje i siłę hamowania i jak to się montuje bo nic mi do głowy nie przychodzi :wub: Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiego boostera bo jak jeżdżę w mieście to przeważnie hamuje tylnym hamulcem jednym palcem bo tak jest w miarę płynnie i modulacja jest lepsza... Mam Promaxa z klockami Tektro i jakieś klamki Meridy najprostsze ale modulację mają dobrą.

Booster jest Ci potrzebny jak:

-Irytuje Cie możliwość dociągania klamki prawie do samej kiery przy mocnym hamowaniu

-Masz lekką ramę-wydmuszkę i boisz się o odkształcenie tylnych widłów

ja go stosuje z powodu nr 1 ;) Wnioskując po tym co piszesz (używasz tylnej v-ki do lekiego hamowania) i po sprzęcie (kalahari) nie jest Ci on do niczego potrzebny

A montuje się łatwo, w komplecie z boosterem dostajesz dłuższe śrubki i tulejki i instrukcję w której jest wszystko narysowane :wub:

Ale zauważyłem że od samego początku tylni hamulec zawsze był bardziej kłopotliwy w regulacji jeśli chodzi o skok klamki :)

Bo hamulec tylni posiada duzo dluzszy pancerz niz przedni (stawia wieksze opory), dodatkowo na jego drodze jest wiecej łuków. Mialem booster przez sporo kilometrow (bedzie z 10 tys na pewno) ale wyrzucilem go i jakos roznicy zadnej nie odczuwam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...