Skocz do zawartości

[Pulsometr] Jaki do ok. 100pln

Martinuz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio postanowiłem kupić pulsometr. Jednak nie znam się na nich zupełnie, a moja wiedza na temat firm ogranicza się do firmy sigma. Więc co moglibyście polecić do kwoty 100pln? +/- 20pln...

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Napisano

Ja kupilem w tym tygodniu sigme pc 15 i poki co jestem zadowolony, choc dopiero zaczalem testowanie. Cena na allegro 133 zl, wiec nieco powyzej przedzialu jaki podales, ale wydaje mi sie, ze warto. Z tego co widzialem na forum to raczej zbiera pozytywne opinie.

Napisano

Ja mam najtańszy model z Decathlona. Marka to Geonaute lub jakoś tak.

Kosztował koło 6-7 dych. Funkcji za dużo nie ma - zegarek, stoper, puls aktualny, ostrzeżenie dźwiękowe poniżej minimum i powyżej zaprogramowanego maximum. Dodatkowo niebieskie podświetlenie. Jak dla mnie rewelacja.

Napisano

PC-15 kupiłem od Formickiego za 120zł i jest super i nie traci sygnału jak czytałem na forum

tylko wada ze musisz szybko baterie zmienić bo seryjne padają w tydzień

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się pod temat, żeby nowego nie zakładać:

Który pulsometr polecicie:

Crane Sports - http://www.allegro.pl/item224718528_profes...ej_nie_ma_.html

Chyba taki sam jak z linka powyżej ale tańszy - http://www.allegro.pl/item226046808_zegare..._wyprzedaz.html

I słynny już chyba Donnay - http://www.allegro.pl/item226707717_firmow...instrukcja.html

Który wybrać?

Napisano

No i po testach... sprawa jest dziwna bo:

Kumplom działa wszystko bardzo dobrze, są zadowoleni bo pulsometr naprawdę niezły jak za tak małe pieniądze. Wszystkie odczyty wiarygodne, nie gubi sygnału, przydatne funkcje itd. Natomiast na mnie ŻADEN pulsometr nie działa :D Okazało się, że po prostu moja klatka piersiowa ma taką konstrukcję że nie można odczytać z niej pulsu nawet podobnymi urządzeniami w przychodni czy szpitalu :P Sprawdzałem bo z ciekawości byłem u lekarza. Dopiero EKG mi wykazuje pracę serca :P Nieźle :P

Napisano

Arkadius, masz jeszcze pulsometry mierzące puls z nadgarstka ale tych chyba nie ma za 30zł ;)

A i ja się w takim razie moze poradze: potrzebuje pulsometru, bez az takich strasznych bajerów tylko najlepiej jakby można bylo ustwić 5stref tętna, jakos jak mam kupować to wole cos co mnie zadowoli na dłuzej niż na miesiac a 3to jakos mam takie przekonanie ze jakoś to za mało? a mozę po prostu głupio myśle? w każdym razie da sie znaleźć taki? cena do 100 aa i nie chdce razem z licznikiem

• 3 miesiące temu...
Napisano

Coby nie zaśmiecać forum, spytam tutaj:

Czy sigma pc 15 ma PROGRAMOWALNE 3 strefy wysiłku, czy podaje się np HRmax i on sam wylicza mi 3 strefy?

Chyba programowalne, bo inaczej byłoby kiepsko :/ ale chcę się upewnić, bo nie widziałem takiej informacji. Pewnie to oczywistość ;p To jak?

Napisano

5 stref tętna ? Dla mnie to mało potrzebna funkcja. W moim Polarze jest 5 stref tętna do ustawienia a tak naprawdę to się tym pobawiłem, coś tam wpisałem i finito. Podczas jazdy nawet na to nie patrzę, zbędny bajer.

• 5 tygodni później...
Napisano

GdyniaBiker mozna ustawiac manualnie :P

Pulsometr naprawde bardzo przyjemny. Polecam!

Na stronie Sigmy mozesz go sobie przetestowac dosc dokladnie.

Wystarczy kliknac "Productdemo" (pod miniaturka zdjecia).

Napisano

Dzięki, Gal :)

Pc-15 tak jakoś wizualnie trochę mi nie podchodzi, Fit Watch bardziej, ale przy tym co o nim czytałem m.in. o gubieniu sygnału i wariacjach to jestem ostatecznie zdecydowany na niepozorny ale dobry pc-15 :) Jak przyjdzie kasa, będzie pc15 :sweat:

Napisano

Na pulsometrze nie warto oszczędzać, to jest podstawowe źródło informacji o treningu. Moim pierwszym pulsometrem była Sigma Fit Watch i działał w sumie fajnie potem zaczął sie krzaczyć więć zainwestowałem w Polara 720i... Daje wielkie mozliwosci tylko trzeba sporo rzeczy dokupić :/ Ale wg. mnie takim minimum dla trenujących jest PC-15. Posiada on wiekszość najpotrzebniejszych funkcji i gwarantuje dosyc dobrą precyzje pomiaru tętna. A to ważne przy wyznaczaniu progów i tętna maksymalnego bo taka pomyłka daje konsekwencje na wylicznaie wszystkiego w % tetna maksymalnego i wyniki są błędne co ma niekorzystny wpływ na trening.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Co by nie zakładać nowego tematu, to spytam tutaj. Jak duże różnice (oprócz wizualnych) są między pc 9 a pc 15? Warto dopłacić do pc 15?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ze specyfikacji widzę 1 mniej funkcja pomiaru czasu i 2 mniej pulsu. Możliwe, że w tym średni puls. Pozatym brak podświetlenia w 9. To tak na oko.

Ale różnica cenowa jakieś 2 dychy, ja też będe kupować chyba pulsaka, wezmę 15.

W BikeBoardzie kwietniowym pokazali pulsometr Oregon SE120 za 99zł, ale nie podali nawet dystrybutora, za * nie mogę znaleźć go w sieci :/ Skąd oni go wytrzasnęli :voodoo:

• 2 tygodnie później...
Napisano

PC 15, sam zakupiłem z 2 miesiące temu. Przekonało mnie do niego wodoszczelność do 3 m (pływałem sprawdziłem), podświetlana tarcza, licznik okrążeń. czytelny, ładnie pokazuje strefy i pipczy przy przejściach. Ładnie działa i nie gubi zasięgu, od sprzedawcy _Maxior_ 24 miesiące gwarancji i 133 zł z wysyłką. Chwale to co mam, może inne tańsze działają lepiej :).

Napisano

Ja również z całego serca polecam PC-15. Zakupiłem chyba ze 2 tygodnie temu i sprawuję się tak jak powinien. Podświetlana tarcza się przydaje, wizualnie mi odpowiada i jeszcze parę pierdół w sobie ma.

Napisano

A moze ma/mial ktos sigme pc 1300 bo ma to co mi potrzeba a dodatkowe funkcje z pc 15 sa zbedne tylko nie wiem co to dokladnie 3 przedziały pomiaru pulsu (HZ- Health Zone, FZ- Fitness Zone, PZ- Power Zone) jest to przydatne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...