Joker86 Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ja teraz planuję zrobić mały eksperyment, smarować co drugie ognisko i dokładnie to wytrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 A co Ci to da? Przecież łańcuch ma być nasmarowany w środku. Na zewnątrz może, a nawet powinien być dość suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ty serio pytasz? A zęby myjesz co drugi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Żeby myje wszystkie,a jednak nie bez jednego,którego nie mam 😄.Chodzi mi o to aby mniejsza dawkę dać tego czegoś 😄,i dokładnie wytrzeć i zobaczymy co wtedy,ale to tylko eksperyment bo generalnie to całe smarowanie to pastą do zębów bym smarował i bym jechał Nigrinem za 5zł smarowałem tyle lat a teraz mi się zachciało świecić napędem 😉 8 minut temu, skom25 napisał: A co Ci to da? Przecież łańcuch ma być nasmarowany w środku. Na zewnątrz może, a nawet powinien być dość suchy. Szczerze nie wiem co da EKSPERYMENT 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Chodzi mi o to aby mniejsza dawkę dać tego czegoś Jak już masz smarować to każde ogniwo musi dostać kropelkę. Co Ty znowu wymyślasz, nie po raz pierwszy zresztą;) @EathanNo pięknie to wygląda, takiego efektu szukałem kilka lat. U mnie posmarowane, ale póki co upały i pracy nadmiar. Końcem tygodnia wypróbuje na szutrach, gdzie jak wracam mam wszystko w piachu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @Joker86 eksperyment to się robi, jak są przesłanki że coś może mieć sens. Jaki według Ciebie ma sens to, że jedno ogniwo będzie nasmarowane, a drugie zupełnie suche? Podpowiem trochę. Jak Ci łańcuch zaczyna piszczeć, to jaki jest tego powód? Może to że jest suchy? Dziwie się, że zamiast zaakceptować fakt że łańcuch się brudzi ( kurz, starty metal), przetrzeć po każdej jeździe ściereczką ( trwa to 2 minuty i każdy element napędu jest względnie czysty), to chce Ci się bawić w jakieś eksperymenty i mało sprawdzone środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @skom25 eksperymenty z nowymi środkami są ok i mają sens. Jednak metodologia jaką przyjmuje @Joker86 jest z czapy i bez sensu. Analogia jaką podał w tym przypadku @wkg jest trafiona w samo sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Może on po prostu nie ma w kasecie i na blatach co drugiego zęba i to ma sens! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Lubisz udawać Mądrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Ale nie dziw się, bo już kilka osób napisało Ci zgodnie, że to głupi pomysł, bo eksperymentem nie można tego nazwać... Pozostali czytający, ze mną, również tak myślą, ale nawet im się nie chce pisać 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Jestem wdzięczny za podpowiedź co do smarowania że nie ma sensu to co miałem wykonać i ok.😉Tylko troszkę irytuje mnie taka dziecinada.👎 Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Joker86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Przecież sam zacząłeś. Dostałeś odpowiedź że bez sensu, a jednak drążyłeś. Ja tylko dodam, że trzymaj się od Rohloffa z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Rohloffa-co to jest?Bo nic mi to nie mówi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 https://www.google.com/search?q=Rohloffa&client=opera&hs=V8Z&sxsrf=ALeKk01KMZXI6lcFXG43VysXi5KWsAmNNA%3A1624965599595&ei=3wHbYKPLI6KHwPAPu_iBmAY&oq=Rohloffa&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyAggAMgQIABAeMgYIABAFEB46BwgAEEcQsANKBAhBGABQ1DtY1Dtguz9oAXACeACAAV2IAaUBkgEBMpgBAKABAaoBB2d3cy13aXrIAQjAAQE&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwjjttfK3LzxAhWiAxAIHTt8AGMQ4dUDCA0&uact=5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Cytując klasyka "miliony much nie mogą się mylić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Owszem. Dla większości popularnych produktów można znaleźć takie zestawienie. A wcale nie oznacza to, że są to produkty cudowne i każdemu pasują. Dla mnie Rohloff to padaka okropna. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @pinok Szanuje, ale internetów to Ty nie znasz. Ile chcesz takich opinii? Mogę w miesiąc wiarygodnych zrobić ok. 50 bez ingerencji google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 (edytowane) @Q_uChyba zostałem opacznie zrozumiany. Pełny cytat brzmi "jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić" i właśnie to miałem na myśli, że nie bardzo można wierzyć opiniom z internetów. Edytowane 29 Czerwca 2021 przez pinok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 No tak, na smartfonie screen widziałem. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanister Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Używał ktoś tego wosku momum w niskich temperaturach 0-5*C? Squirt wypuścił jakiś inny olej o zmienionej lepkości na takie warunki. Jeżeli rzeczywiście napęd w takim stanie jak na zdjęciach Eathana wystarczy spłukać wodą to zaczynam się mocno zastanawiać nad sprawdzeniem tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 A jaka jest różnica między tym Momum a Squirt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 @Joker86 eksperyment to się robi, jak są przesłanki że coś może mieć sens. Jaki według Ciebie ma sens to, że jedno ogniwo będzie nasmarowane, a drugie zupełnie suche? Podpowiem trochę. Jak Ci łańcuch zaczyna piszczeć, to jaki jest tego powód? Może to że jest suchy? Dziwie się, że zamiast zaakceptować fakt że łańcuch się brudzi ( kurz, starty metal), przetrzeć po każdej jeździe ściereczką ( trwa to 2 minuty i każdy element napędu jest względnie czysty), to chce Ci się bawić w jakieś eksperymenty i mało sprawdzone środki. Dokładnie. Czy fani jazdy off road samochodami do tego przystosowanymi, narzekają bo im się samochód ubrudził wodą/błotem/gałęziami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Kupiłem Momum Mic Wax Lube. Test na Gravelu za tydzień lub miesiąc, zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi