karbeti Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Przez pierwszy tysiąc km też czyściłem łańcuch bez zdejmowania go. Ja u siebie mam 9 rzędów, zakupiłem złotego srama - nie widzę łatwiejszego sposobu na dokładne wyczyszczenie łańcucza bez jego demontażu. Przejechałem z tą spinką sporo km - jeszcze nigdy mi się nie zarwała bądź odpięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Tylko pamiętaj... nie jakąś spinkę, tylko złotego SRAM-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ja styłu mam kasete 10.rzędową i spinka musi miec odpowiednią szerokośc. Czy lepiej jusz kupic łańcuch srama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ta powinna pasować: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_spinka-powerlock-SRAM.html?PT=53146013&PZTA=8&HNT=T&PD=53010549&WSZDZ=T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Aaa...10b No to chyba jest czarna a nie złota. Co samego łańcucha SRAM mam mieszane uczucia bo są dość miękkie. Jak już lepiej kupić Campagnolo są twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 700 km to powinien być jeszcze dobry, ja bym nie wymieniał. Na 10 rzędów Sram ale czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 A taka spinka jest jednorazowa? tak przeczytałem w opisie, myślałem że spinke sie kupuje raz i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nic o tym nie wiem. Co ciekawe moja spinka też nic o tym nie wie i się ciągle spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Duży majątek to nie jest, ale wole wiedziec czy taką spinke trzeba wymieniac co zdjęcie łańcuchahttp://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_spinka-powerlock-SRAM.html?PT=53146013&PZTA=8&HNT=T&PD=53010549&WSZDZ=T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Wielokrotnego użytku. Możesz łańcuch rozpinać do mycia i zapinać co kilka kilometrów i nic jej się nie stanie ani łańcuchowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Zagłębiłem się troszkę w temat i faktycznie PowerLock w przeciwieństwie do PowerLink-a jest jednorazowy. SRAM tłumaczy to zawyżonymi tolerancjami 10b łańcuchów. Pozostaje więc spinka Connex-a albo KMC. Ten wspaniały dziesięcio biegowy świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Faktycznie, też się teraz doczytałem, ale nie uważasz że to bez sensu? Nie ma jakiegoś srama na 10 rzędów wielokrotnego użytku? Edytowane 28 Października 2011 przez karbeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Jest bez sensu :/ Ale jak widać SRAM-a na 10b innego póki co nie ma Na szczęście mam 9b i mnie to średnio martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 pojade jutro do sklepu i zobacze co mi zaproponuje za spinke Oby w tym sklepie miał spinki connexa albo KMC tak jak były wymienione wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Nie chcę być niemiły, ale to jest temat o smarowaniu a nie o spinkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Przepraszam koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 No to skoro o smarowaniu, to też pośrednio o czyszczeniu 700 bez czyszczenia? zakatujesz łańcuch Jak dla mnie przesada, zmieniam i czyszczę łańcuchy co 800-900km i na jednym napędzie robię po 10tys km. Zakatowanie łańcucha przez czyszczenie co 700km to tylko jeśli jeździ się nieustannie w niezłym błocie, przy w miarę suchych warunkach i jeździe mieszanej teren/asfalt nic mu się od takich interwałów serwisowych nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 a jak łańcuch hałasuje to znaczy że ma za mało smaru, czy jest gdzieś piasek. Łańcuch zaczoł hałasowac po 200km od nasmarowania. czy wystarczy go nasmarowac i przestanie hałasowac, bo w swoim starym rowerze nigdy nie czyściłem łańcuha przez 4 lata tylko mu dawałem porządną dawke smaru. I nic nie chałasował a piasek miał też. Czy to jest też winna 10.rzędowej kasety że łańcuch jest bardziej podatny zabrudzenia i hałas, w starym rowerze miałem 6.rzędową kasete i zero hałasu a łańcuch brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jak jezdzisz w blocie i wodzie to i po 50 km bedzie naped slychac , a to znaczy ze i olej wyplukany i zapiaszczony. Tak wystarczy wyczyscic i naoliwic i bedzie oki. Czym smarujesz lancuch??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 olej dali jakiś w serwisie jak był, a mam smar do łańcucha motorowego może też byc taki? Czy lepiej kupic smar do roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Do lancucha motorowego? Mam tylko nadzieje, ze to nie jakis smar staly, bo wtedy to dziala on tak na piach jak lep na muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 [Finish line teflon] taki smar podobno jest bardzo dobry na suche warunki a jak łńcuch będzie już hałasował, to trzeba go czyścic czy wystarczy go naoliwic bez czyszczenia przyjmując że łańcuch nie jest mocno brudny. nawet nie wiem, ale zobacze jaki to smar przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Przy Finish Line czerwonym jeżeli jest łańcuch dość czysty to można tylko nałożyć kolejną warstwę smaru, natomiast przy innych lepiej umyć cały napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widmolegenda Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 dzięki za rade to teraz kupie Finish line czerwony a jaką macie opinie o brunox high-speed to jest środek smarujący i taki właśnie zakupiłem Na razie po nasmarowaniu łańcucha zrobiłem 20km bez żadnego hałasu, łańcuch przestał wydawać dzwięki. Zobacze na ile kilimetrów starcza nasmarowanie łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi