Skocz do zawartości

[korba] lx h2 - strzelanie z powodu brudu

nabial

Rekomendowane odpowiedzi

problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon :), spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm ), jak temu zaradzic, by nie bawic sie w rozbieranie co 2-3tygodnie, tym bardziej ze takie sciaganie i zakladanie korby po pewnym czasie moze miec negatywne skutki

dodam ze probowalem juz zapychac ta przerwe gestym, stalym smarem, jednakze to dziala tylko przez ok 100-200km i problem powraca

jakies uszczelki? moze sylikon czy co?:)

• 3 tygodnie później...
problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon ;), spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm )

A gdzie Ty ta szczeline 2-3mm masz? Prawa czy lewa korba?

Tak na marginesie to czy masz klucz dynamometryczny do zakladania tej korby ? lx/xt a zwlaszcza xtr nalezy dokręcać z odpowiednia sila. Jesli tego sie nie robi to czesto jest to przyczyna problemow z lozyskami

Pokombinuj troche z podkladkami. W zestawie powinienes miec 3. Mozesz dokupic jedna i wstawic w ta szczeline.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...