nabial Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon , spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm ), jak temu zaradzic, by nie bawic sie w rozbieranie co 2-3tygodnie, tym bardziej ze takie sciaganie i zakladanie korby po pewnym czasie moze miec negatywne skutki dodam ze probowalem juz zapychac ta przerwe gestym, stalym smarem, jednakze to dziala tylko przez ok 100-200km i problem powraca jakies uszczelki? moze sylikon czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 A czy w tym miejscu o którym mówisz nie powinna być czasami podkładka dołączona do zestawu? bo u mnie raczej nie ma się brud gdzie dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 u mnie tez jest taka szczelina ale brud tam sobie hula i nic sie nie dzieje idź do sklepu hydraulicznego i kup taką cieniutką taśmę białą do rur owiń to parę razy i będzie tip top Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a może masz za mało tych podkładek, albo coś źle zamontowane? u mnie jest wszystko idealnie dopasowane nie nawet 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 U mnie (Deore LX) jest sobie tak szczelina, ale na razie nie narzekam. Spróbuj psiknąć tam WD-40, a później (najlepiej na drugi dzień) daj smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 zle zamontowane... trudno taka korbe zle zamontowac, a szczelina to kwestia szerokosci mufy i co za tym idzie czy wystarczy podladek zeby nie bylo dziurska;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vito Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 problem jest nie byle jaki, bo co jakies 500km moja przezacna korba zaczyna zgrzytac, a ja zeby bezstresowo jezdzic musze slyszec co najwyzej dzwiek toczacych sie opon , spowodowane jest to dostawaniem sie brudu pomiedzy ramie a oske ( odstep ok 2-3mm ) A gdzie Ty ta szczeline 2-3mm masz? Prawa czy lewa korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Tak na marginesie to czy masz klucz dynamometryczny do zakladania tej korby ? lx/xt a zwlaszcza xtr nalezy dokręcać z odpowiednia sila. Jesli tego sie nie robi to czesto jest to przyczyna problemow z lozyskami Pokombinuj troche z podkladkami. W zestawie powinienes miec 3. Mozesz dokupic jedna i wstawic w ta szczeline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.