Viviusek Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam. Po zakupie butów przydałby sie ich mały test, który pomoże w zakupie innym. Buty Sidi model Bullet. Bardzo wygodne i przewiewne (plus latem, minus wiosną i jesienią), podeszwa sztywna – bardzo efektywnie przekazuje siłę na wiązanie. Trzy rzepy ( Bardzo mocno trzymają) gwarantują ścisłe dopasowanie do stopy. Buta nie czuje się na nodze nawet po dużym dystansie, nic nie obciera. Podeszwa plastikowa, troche źle sie w nich chodzi, ale wkońcu to są buty do jazdy na rowerze a nie chodzenia .Materiał skóropodobny dobrej jakości. 24 miesięczna gwarancja producenta. Według mnie będą sie dobrze sprawować. Ciekawe kiedy ujrze pierwsze ślady zużycia. Aha , zapomniałem o odblaskowym logo pozwalającym kierowcom pojazdów spalinowych na lepsze celowanie, taki gadżet do akcji Bądź Widoczny Na Drodze. Cechy: - usztywniona podeszwa - świetna wentylacja - zapięcie na 3 rzepy - pokrycie: sztuczna skóra + nylon - kompatybilne ze wszystkimi typami zatrzasków - specjalnie wzmocniona pięta - elementy odblaskowe na pięcie Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 w swoich bulletach zrobilem juz ponad 7k km. nie mam porownania z innymi, ale nie wiem czego bym chcial wiecej. sa lekkie, przewiewne, sztywne, wytrzymale i wygladaja swietnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viviusek Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 co do wyglądu zgadzam sie z Toba bialykom są po prostu piękne hehe chociaż Dragony też mi sie podobały, ale były dużo droższe od tych. Zastanawiam sie czy nie kupić kolcy do nich bo sie chyba da wkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Da się, wykręcasz z przodu 2 śrubki i w ich miejsce wkręcasz właśnie kołki http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=...=110&id=916 13,90 Ps. kołki są przydatne nie tylko przy podprowadzaniu roweru w terenie ale mogą również zapewnić większe obrażenia na ciele napastnika chcącego zaiwanić Twój rower ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabia Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 W bullety zaopatrzyłem się bodajże 2 lub 3 lata temu, pare kilomatrów się już w nich przejechało od tamtego czasu. Nie jeździłem wcześniej w SPD-ach, więc są to moje pierwsze buty rowerowe. Spisują się świetnie, dobre trzymanie (mimo, iż czasem podczas jazdy muszę sobie poprawić rzepy - prawdopodobnie wynika to najbardziej z faktu, że niewystarczająco mocno zapinam przed jazdą.. a może nie), rewelacyjna wentylacja (jak na termometrze jest poniżej 16-17 stopni, to mi marzną w nich stopy mimo ubrania cieplejszej skarpetki), wykonanie super, obawiałem się, że podeszwa się szybko zetrze, jednak proces ten jest bardzo wolny. No i jeszcze ten wygląd.. kolejna zaleta. A teraz wady.. Wkładki.. otóż w pewnym momencie zaczęły się zwijać. Przemieszczają się delikatnie w tył buta i podwijają tam do góry. Powoduje to małokomfortowe uczucie dla palców. Zwijanie następuje tylko i wyłącznie podczas chodzenia w butach (wystarczy, że zrobię kilka kroków), podczas jazdy nie ma to miejsca. Druga wada, bo odbieram to jako wadę... Wpływ butów na palce. Podczas ostatnich, jak i poprzednich wakacji, udałem się rowerem w podróż (najpierw 2-tygodniową, w tym roku 4-tygodniową). W sidikach spędzałem większość dnia, z tym, że w roku bieżącym zdejmowałem je przy każdej nadarzającej się okazji, jednak w końcu też mnie to dopadło.. Chodzi mianowicie o uczucie tjb. mrowienia w paluchach u obu stóp. Mrowienie, które to po obu wyprawach prześladowało mnie jeszcze przez kilka tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bullety używam od niespełna dwoch lat i są to moje pierwsze SPD. Kupiłem tylko dlatego że za nówki dałem 150zl , wcześniej z racji ceny butów nawet się im nie przyglądałem więc był to troche zakup w ciemno. Testy praktyczne rozpoczełem od dopasowania buta. Było to dość łatwe ponieważ SIDI są raczej butami wąskimi co mi wybitnie przypasowało. Już przy pierwszych próbach zapięcia/odpięcia stwierdziłem że rzep trzyma cholernie mocno i jeżeli nie przetrze się na szlufkach posłuży długo. No i się nie przetarł. Podeszwa jak dla mnie sztywna ale nie mam stycznosci z innymi więc to nieco subiektywna ocena. Wytrzymałość ogólna bardzo dobra. Pewne zastrzeżenia mam co do czubków które łatwo zarysować ponieważ nie są niczym chronione. W górach przy kilku krokach po kamieniach na moich zostały niestety ślady. Buty były już kilka razy prane w pralce :)i nie zaszkodziło to im w żaden sposób. Po praniu jedynie podeszwa zwineła się w precelek ale po włożeniu stopy zagięcia były nie odczuwalne i stopa idealnie rozkładała wkładkę. Podeszwa bardzo trwała. Mimo sporej trasy którą musiałem pokonać pieszo buty spisały się świetnie mimo bardzo sztywnej podeszwy. Protektor podczas chodzenia nieco rekompensował niewygody sztywnej podeszwy. I ostatnia rzecz to wentylacja. W jesienno-zimowych temperaturach jest w nich poprostu cholernie zimno. Zakładam 2pary grubych skarpet jednak często i to jest mało. Czuje się jakbym do czubków butów miał przyczepione wentylatory. Co jest negatywnym zjawiskiem w niskich temperaturach jest niezmiernie pozytywnym w temperaturach wysokich, poprostu nie ma szans zeby noga się spociła. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 1 sezon - 3300km, prawie jak nowe. Uzywane we wszelkich mozliwych warunkach. Na poczatku nieco ciasne (mam szeroka stope) pozniej wygodne i jak najbardziej godne uwagi, jedyny minus to cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi