Skocz do zawartości

[siodło] jakiego używacie ?

Marjucha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja mam KBIX Ultraform Pro Race/103 zł/na razie ocena 7 Narqa

Ja nie wiem jak niektórzy moga jeździć na takich siodełkach (chodzi mi o twardość )nie kumam tego

nic nie wyszło rzecz indywidualna :) Trzeba sie przyzwyczaic i jakos scierpiec poczatki :grin:

• Mod Team
Napisano

a ja jestem dalej zadowolony z mojego siodełka - seryjne kony robione przez velo - po głowie mi chodzi przesiadka na coś z lekkiego , twardego i jestem ciekaw co na to moja D**A :roll:

Napisano

Ja używam: Selle Itala SLR Gel Flow/w sklepie ok. 350 zł/ ocena 8

Siodło wygląda dość spartańsko, ale jest zadziwiająco wygodne jak dla mnie :grin:

Dziwi mnie to tym bardziej, że przesiadłem się z ciężkiej i bardzo komfortowej "żelowej kanapy" Authora :)

Napisano
Ja mam KBIX Ultraform Pro Race/103 zł/na razie ocena 7 Narqa

Ja nie wiem jak niektórzy moga jeździć na takich siodełkach (chodzi mi o twardość )nie kumam tego

nic nie wyszło rzecz indywidualna :) Trzeba sie przyzwyczaic i jakos scierpiec poczatki :grin:

Wiodecznie mam bardzi delikatny zad.Za chiny ludowe nie mogłem się przyzwyczać a szkoda bo mi sie cholernie podobało

Napisano
... Fizik Nissene Twin-Tech Cro-Mo : 9pkt (kapitalna amortyzacja wstrzasow, znakomite wyprofilowanie, transmisja energii.  Trwałe, twarde ale sprezyste. Na tym siodle bez pampersa nie da rady - dla ludzi czesto jezdzacych)  :grin:

Ja też na takim przesiaduję :grin: - zgadzam się z opinią w całej rozciągłości - ktoś wcześniej napisał, że "dla masochistów" - to prawda, ale po pewnym czasie dupsko się przyzwyczaja i wtedy jest ok. Powiedziałbym, że to siodło dla (bardzo) cierpliwych ;)

Napisano

:lol: no np. ja  :lol:  :wink:  

W tym siodełku ten "plastik" jest bardzo elastyczny - ugina się niemal dotykając prętów!

wlasnie :!: u mnie carbonowa platforma dotyka wystajacej sruby od jarzemka sztycy i sie troche wyrzezbia w tym miejscu, musze chyba obciac srube bo mi kiedys dziure zrobi.

ps. nie jest to na pewno przyczyna wagi bo naleze do wagi muszej - 57 kg ;-)

Napisano

Ja używam Velo VL-1101 wymiary siodełka - 270 x 125mm

waga 265 g. Troszke twarde z poczatku było się wydawało ale tera zjest super ;)

polecam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja osobistycznie używam zelówkę Xenium - Selleroyal. Oceniam go na 7.5. Spokojnie przejedziesz 30 km. bez bólu, po jakiś 42 kilosach tyłek już nieźle nawala :-D ale na następny dzień jesteś rzekłbym świeżutki :niach: bez painu.

Napisano
Oceniam go na 7.5. Spokojnie przejedziesz 30 km. bez bólu, po jakiś 42 kilosach tyłek już nieźle nawala

Wiec skad taka ocena?Az 7.5?Bo chyba skala niby 10cio punktowa?

Napisano

Zakupiłem siodło Specialized Avatar (279zł). Lekki ból dupy odczuwalny po około 80km co do poprzednich 20km na bontrager FS-2000 jest świetnym wynikiem. 8 pkt

Napisano
a co myslicie o siodełku Sele Italia SLR ..? bo mam je na oku.

tez je mialem na oku. podobno niezbyt wygodne, odradzono mi. przy wadze 135 czy 165g nie spodziewal bym sie super wygody. chyba ze jestes maniakiem odchudzania :P

• Mod Team
Napisano

no wąskie siodełka ogólnie nie są zbyt wygodne ale jak sie jeździ w pampersie to ponoć bez różnicy. ja słyszałem ze to siodełko to jest klasa sama w sobie, ciekawe na ile w tym prawdy :roll: ..?

Napisano

gdybym wydal na nie 300zł to raczej nie przyznalbym sie do tego iz jest mi na nim niewygodnie, tylko twierdzilbym ze to "klasa sama w sobie" :P

• Mod Team
Napisano

hehe fakt. ale z tego co widze pakuja to do rowerow z dość wysokiej półki np. scot scale 10 i limited . powinno byc całkiem dobre , tak mysle :roll:

Napisano

ja tez mysle ze jest calkiem dobre :P - kwestia jest taka co znaczy dobre. wydaje mi sie ze jesli skupic sie na wygodzie i pominac, albo z lekkim przymrozeniem oka spojrzec na wage to mozna w tej samej cenie kupic cos zaiscie wygodnego np. specialized avatar (279zl) czy alias (lzejsze)(379zl). te dwa siodla rekomendowalo mi kilka osob i zakupilem (ze wzgledu na cene) avatara

Napisano

Też myślałem nad Specializedem, ale w jakimś teście napisali, że się pruje :roll:

SLR na pewno nie jest najwygodniejszym siodełkiem świata, ale nie wygodny też nie jest. Polecam się na takim przejechać - ja tak zrobiłem przed zakupem :)

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous
Napisano

A ja chciałbym się was poradzić w sprawie zakupu siodełka.

W przyszłym sezonie zamierzam zmienić rower, ale do zimy daleko i na tym czymś co teraz posiadam chciałbym pare kilometrów jeszcze przejechać. Zastanawiam się nad najtańszym sh*tem od arnika, bo myślę, że i tak będzie dużo lepsze od tego co mam, czyli standardowego w moim makrokeszu. Wszoraj przejechałem na nim 120 km i po powrocie do domu musiałem smarować dupsko maścią na stłuczenia. Co o tym myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...