anubis Napisano 23 Czerwca 2005 Napisano 23 Czerwca 2005 Ja mam KBIX Ultraform Pro Race/103 zł/na razie ocena 7 Narqa Ja nie wiem jak niektórzy moga jeździć na takich siodełkach (chodzi mi o twardość )nie kumam tego nic nie wyszło rzecz indywidualna Trzeba sie przyzwyczaic i jakos scierpiec poczatki :grin:
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Czerwca 2005 Mod Team Napisano 24 Czerwca 2005 a ja jestem dalej zadowolony z mojego siodełka - seryjne kony robione przez velo - po głowie mi chodzi przesiadka na coś z lekkiego , twardego i jestem ciekaw co na to moja D**A :roll:
Kuba6 Napisano 24 Czerwca 2005 Napisano 24 Czerwca 2005 Ja używam: Selle Itala SLR Gel Flow/w sklepie ok. 350 zł/ ocena 8 Siodło wygląda dość spartańsko, ale jest zadziwiająco wygodne jak dla mnie :grin: Dziwi mnie to tym bardziej, że przesiadłem się z ciężkiej i bardzo komfortowej "żelowej kanapy" Authora
Bizon Napisano 25 Czerwca 2005 Napisano 25 Czerwca 2005 Ja mam KBIX Ultraform Pro Race/103 zł/na razie ocena 7 Narqa Ja nie wiem jak niektórzy moga jeździć na takich siodełkach (chodzi mi o twardość )nie kumam tego nic nie wyszło rzecz indywidualna Trzeba sie przyzwyczaic i jakos scierpiec poczatki :grin: Wiodecznie mam bardzi delikatny zad.Za chiny ludowe nie mogłem się przyzwyczać a szkoda bo mi sie cholernie podobało
SirDel Napisano 28 Czerwca 2005 Napisano 28 Czerwca 2005 ... Fizik Nissene Twin-Tech Cro-Mo : 9pkt (kapitalna amortyzacja wstrzasow, znakomite wyprofilowanie, transmisja energii. Trwałe, twarde ale sprezyste. Na tym siodle bez pampersa nie da rady - dla ludzi czesto jezdzacych) :grin: Ja też na takim przesiaduję :grin: - zgadzam się z opinią w całej rozciągłości - ktoś wcześniej napisał, że "dla masochistów" - to prawda, ale po pewnym czasie dupsko się przyzwyczaja i wtedy jest ok. Powiedziałbym, że to siodło dla (bardzo) cierpliwych
Pati Napisano 29 Czerwca 2005 Napisano 29 Czerwca 2005 ja jezdze na velo i wygoda raczej srednia, po paru godzinach jazdy robi sie nieprzyjemnie
qsy Napisano 1 Lipca 2005 Napisano 1 Lipca 2005 :lol: no np. ja :lol: :wink: W tym siodełku ten "plastik" jest bardzo elastyczny - ugina się niemal dotykając prętów! wlasnie :!: u mnie carbonowa platforma dotyka wystajacej sruby od jarzemka sztycy i sie troche wyrzezbia w tym miejscu, musze chyba obciac srube bo mi kiedys dziure zrobi. ps. nie jest to na pewno przyczyna wagi bo naleze do wagi muszej - 57 kg ;-)
Qwit Napisano 2 Lipca 2005 Napisano 2 Lipca 2005 Ja używam Velo VL-1101 wymiary siodełka - 270 x 125mm waga 265 g. Troszke twarde z poczatku było się wydawało ale tera zjest super polecam
Qwit Napisano 4 Lipca 2005 Napisano 4 Lipca 2005 tu masz link do zdjecia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53015672 jeżeli chcesz bardziej szczegółowe zrobie w domu i zapodam
PanProPan Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Ja osobistycznie używam zelówkę Xenium - Selleroyal. Oceniam go na 7.5. Spokojnie przejedziesz 30 km. bez bólu, po jakiś 42 kilosach tyłek już nieźle nawala :-D ale na następny dzień jesteś rzekłbym świeżutki :niach: bez painu.
szakq Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Oceniam go na 7.5. Spokojnie przejedziesz 30 km. bez bólu, po jakiś 42 kilosach tyłek już nieźle nawala Wiec skad taka ocena?Az 7.5?Bo chyba skala niby 10cio punktowa?
Wojtek Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Standartowe GT / Jak dla mnie bardzo dobre :wink: 8 pkt.
Trymek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Zakupiłem siodło Specialized Avatar (279zł). Lekki ból dupy odczuwalny po około 80km co do poprzednich 20km na bontrager FS-2000 jest świetnym wynikiem. 8 pkt
Mod Team Maniak Napisano 19 Lipca 2005 Mod Team Napisano 19 Lipca 2005 ja mam "seryjne" -WTB Speed V Race a co myslicie o siodełku Sele Italia SLR ..? bo mam je na oku.
Trymek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 a co myslicie o siodełku Sele Italia SLR ..? bo mam je na oku. tez je mialem na oku. podobno niezbyt wygodne, odradzono mi. przy wadze 135 czy 165g nie spodziewal bym sie super wygody. chyba ze jestes maniakiem odchudzania
Mod Team Maniak Napisano 19 Lipca 2005 Mod Team Napisano 19 Lipca 2005 no wąskie siodełka ogólnie nie są zbyt wygodne ale jak sie jeździ w pampersie to ponoć bez różnicy. ja słyszałem ze to siodełko to jest klasa sama w sobie, ciekawe na ile w tym prawdy :roll: ..?
Trymek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 gdybym wydal na nie 300zł to raczej nie przyznalbym sie do tego iz jest mi na nim niewygodnie, tylko twierdzilbym ze to "klasa sama w sobie"
Mod Team Maniak Napisano 19 Lipca 2005 Mod Team Napisano 19 Lipca 2005 hehe fakt. ale z tego co widze pakuja to do rowerow z dość wysokiej półki np. scot scale 10 i limited . powinno byc całkiem dobre , tak mysle :roll:
Trymek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 ja tez mysle ze jest calkiem dobre - kwestia jest taka co znaczy dobre. wydaje mi sie ze jesli skupic sie na wygodzie i pominac, albo z lekkim przymrozeniem oka spojrzec na wage to mozna w tej samej cenie kupic cos zaiscie wygodnego np. specialized avatar (279zl) czy alias (lzejsze)(379zl). te dwa siodla rekomendowalo mi kilka osob i zakupilem (ze wzgledu na cene) avatara
skrzynia Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Też myślałem nad Specializedem, ale w jakimś teście napisali, że się pruje :roll: SLR na pewno nie jest najwygodniejszym siodełkiem świata, ale nie wygodny też nie jest. Polecam się na takim przejechać - ja tak zrobiłem przed zakupem
szakq Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 a jezdzil ktos dluzej na siodelku fizika z systemem windflex?Jakei wrazenia?
Gość Anonymous Napisano 27 Lipca 2005 Napisano 27 Lipca 2005 A ja chciałbym się was poradzić w sprawie zakupu siodełka. W przyszłym sezonie zamierzam zmienić rower, ale do zimy daleko i na tym czymś co teraz posiadam chciałbym pare kilometrów jeszcze przejechać. Zastanawiam się nad najtańszym sh*tem od arnika, bo myślę, że i tak będzie dużo lepsze od tego co mam, czyli standardowego w moim makrokeszu. Wszoraj przejechałem na nim 120 km i po powrocie do domu musiałem smarować dupsko maścią na stłuczenia. Co o tym myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.