Kamil515 Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Ja używam fi´zi:k Aliante Delta XM, które było seryjnie dodawane do mojego roweru i jestem z niego bardzo zadowolony. http://www.bikenet.cz/images/svet_techniky/prezentace/kellys/kel12.jpg Oczywiście jeżdżę z pampersem bo inaczej sie nie da
qrvich Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Temat w sumie się do tego jak najbardziej nadaje, więc zapytam: czy ktoś się może orientuje, gdzie można jeszcze w PL dostać te tańsze wersje siodełka WB Rocket V?
AgentOrange Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Obecnie Selle Italia Shiver Gel Flow, z którego jestem bardzo zadowolony. Spokojnie przejeżdzam na nim nawet 100 kilometrów. Wcześniej używałem: -San Marco Blaze. Fatalne, straszna deska. Po 20 km cztery litery do wymiany. -Specialized BG Comfort. Body Geometry jest idealne dla kogoś, ale nie wiem dla kogo. Mnie strasznie uciskało w sprzęt Zmiany ustawienia nic nie dawały
Blue Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Ja mam specialized Avatar na pretach cro-mo, z podukszami żelowymi) z tym systemem w szerokości 143 . Dla mnie bardzo wygodne i warto było taką kase dla tej wygody wyrzucić. Oczywiście na początku sezonu zazwyczaj tyłek troche poboli, ale jak się już przyzwyczai to można trzaskać ponad 100 km bez problemów z zadkiem. Jedyny(duży, teraz bym wybrał lepiej) minus - jak chcecie na tym jeździć w cięższym terenie dajcie sobie spokoj i nie bierzcie poszerzanych modeli[w tym 143jki]... po prostu utrudnione wysuwanie tyłka za siodełko i powrotu jest wkurzające... w lżejszym terenie albo do szosy jak najbardziej się nada.
Rulez Napisano 4 Września 2009 Napisano 4 Września 2009 Fizik Gobi XM , rózne odczucia w 2 róznych rowerach, w fullu bardzo pozytywne odczucia, długie - daje duże mozliwość zmiany pozycji, wygodne, jeżdżę bez pampersa. W Felcie - inna pozycja (niżej kierownica) tyłek zaczyna cierpnąć po ok. 70 km (mimo jazdy w pampersie).
m4ck Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Ja używam accent derry. Nie należy do tych najlżejszych ale jast wygodne. Przejechałem ponad 100 km i nic mnie nie bolało, a jeżdze w spodniach bez wzmocnienia.
TocaS Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 SELLE ROYAL VIPER cena 70 zł model z 2007 roku. Delikatne bóle na trasach dłuższych niż 50 kmów ale spodnie bez wkładki. Jak dla mnie ok oceniam na 9.
Wax Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Tune Speedneedle - 600zł (kupiłem za 1/4 tej ceny), ocena 8/10. Specyficzne siodło pod specyficzny tyłek, do 80km jest dobrze, ale potem już zaczyna dokuczać ból krzyża i .... pupy
Sol Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Selle Italia Thoork Gel Flow. Skusiłem się renomą firmy, wyglądem i obietnicami, że wyjątkowym komforcie. Z tych trzech rzeczy ostał się jedynie wygląd. Komfort miał wynikać z tego, że pręty nie są osadzane bezpośrednio w skorupie siodła, tylko w elastomerowych jakby podkładkach, dzięki czemu miało się odpowiednio uginać podczas jazdy i osłabiać ucisk. Sęk tym, że nigdy jakiegoś szczególnego ugięcia nie odczułem. Więcej dała zmiana sztycy na karbon. Technologia gel flow jest żelowa tylko z nazwy. Siodło jest twarde jak deska. Nie byłoby z tym problemu, gdyby nie to że ustawienie wymaga zegarmistrzowskiej precyzji, a i mimo to nie jest do końca zadowalające. Po ostatnie zmianie sztycy problem powrócił - lekko mi już ręce opadają. Renoma ucierpiała natomiast przez to, że siodło bez wyraźnej przyczyny nie wytrzymało dwóch sezonów. Aktualnie odrywa się poszycie, wcześniej zgięła się śrubka mocująca jedną z elastomerowych płytek. Nie wiem dlaczego, bo siodło nie przyjęło jakiegoś konkretniejszego dzwonu. Made in Italy??? Prawdopodobnie jestem klasycznym przypadkiem niedopasowania do tyłka, ale nie zmienia to faktu, że z uwagi na problem z trwałością mój entuzjazm do Selle Italia osłabł, więc dam szansę konkurencji.
piotrkv Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Łysy SLR TT na vanoxowych prętach (wygodne)
Krzychoo Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Charge Spoon + spodenki Biemme i 6-8 h jazdy dzień po dniu nie stanowi problemu .Dla mnie taki zestaw 10/10
Robert Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Używam Selle Italia XR, zakładane było i do full-a i do hardtaila. Za każdym razem czułem się nim komfortowo, nawet po długich dystansach (czasem tylko przychodził krótki kryzys). Nic nie zmieni faktu że jest piekielnie twarde, ale lubię takie siodła Skóra po 2 latach w kilku miejscach ma przetarcia, ale nie aż tak rażące. Magnezowe pręty też się trzymają dobrze.
3aran Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 WTB Laser V/ ok 100 zł/ po przyzwyczajeniu się 9 pkt, tylko po kupieniu 2 pkt.
mess Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 szosa: boplight team (200g)/150zl 8/10 mtb: giant, ma identyczne wymiary, wyglada dokladnie tak samo (te same materialy, moze tylko material pokrywajacy siodlo sie troszke rozni) jak bolight team, tyle ze z otworem (180)/150g 8.5/10 (za otwor i wage ) jezdzi sie dobrze, nawet przy trasach 200+ jest O!K!
jabol Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 WTB Speed V Sport, 400 gram. Można jeździć bez wkładki spokojnie po kilkadziesiąt km. Komfort:10/10 Waga:2/10 Ogółem:8/10
foly Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 czy mozna sie pokusic ze San Marco Blaze lansuje sie na lidera Waszym zdaniem ?
premier2 Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Dla mnie nie . Ja zakochałem się (a właściwie moje 4 litery) w Spoonie. Ostatnio 10h w siodle nie zrobiło na mojej pupci żadnego wrażenia, a pampers mam naprawdę cieniutki, sama wkładka bez żadnych paneli, itp...
Cox Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 San Marco Blaze bez spodenek rowerowych 2 ( na boisko 500m można pojechać) ze spodenkami 7 , na XC moze być , wygodnie dosyc na zjazdach, jak sie duzo jezdzilo w poprzednim dniu to czuć taki nacisk na kosc po srodku miednicy, ale po 1 km wszystko jest spoko, jednakze polecam tylko w teren, nie na asfalt
Miecho87 Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Fizik Plateau Team Yeti na tytanowych prętach. Najwygodniejsze na jakim jeździłem, ale i tak wymaga przyzwyczajenia, zwłaszcza na początku sezonu.
AgentOrange Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 czy mozna sie pokusic ze San Marco Blaze lansuje sie na lidera Waszym zdaniem ? Ja nie polecam. Siodełko koszmarnie twarde. W spodenkach z wkładką po przejechaniu około 20 km, cztery litery do wymiany i kolejne trzy dni na dojście do siebie.
foly Napisano 8 Września 2009 Napisano 8 Września 2009 Ja nie polecam. Siodełko koszmarnie twarde. W spodenkach z wkładką po przejechaniu około 20 km, cztery litery do wymiany i kolejne trzy dni na dojście do siebie. no to przyda sie jakas statystyka tych postow bo chyba tele ile wypowiedzi tyle siodel próbuje sie doszukac reguly przynajmniej w kwestii asfalt/lekki teren
foly Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 no to przyda sie jakas statystyka tych postow bo chyba tele ile wypowiedzi tyle siodel próbuje sie doszukac reguly przynajmniej w kwestii asfalt/lekki teren ostatecznie kupilem Velo toplite za 149 zl http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=34_43&products_id=274332 jeszcze nic nie moge powiedziec... pojezdzimy zobaczymy
iras76 Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 selle italia c2, do 50 km bez pampersa daję radę później jest już mało komfortowa jazda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.