Marjucha Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Mam prośbę. Napiszcie mi jakiegp siodła używacie w tej chwili lub z jakimi mieliscie doświadczenie. Proszę o krótkie posty w formacie nazwa/cena/ocena (0 beznadzieja - 10 miód dla dupska) Może dzieki temu uzyskamy mini ranking siodełek. Ja mam siodło wheelera OEM, nie wiem ile kosztowało bo było w komplecie z rowerem, ocena 4.
turim Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 San Marco / 65 zł / dla tyłka bedzie gdzieś 6.5 pkt.
skrzynia Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Wszystko pięknie, tylko siodełko, które od kogoś dostanie 10 może być dla mnie nie do przyjęcia... :arrow: Każdy ma inną dupę :!: :lol: :wink: Ja używam Selle Italia SLR po tuningu (nowe ~350zł) jak dla mnie 6, a ze spodenkami bez wkładki 1, jeśli nie 0...
DuzyMarek Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 standardowe bylo w Giancie, bodajze Velo. z dziura w srodku, cena pewnie nie wiecej niz 50zl. ocena zalezy od tego czy mam tylek rozgrzany czy nie i waha sie od 4 do 6. ogolnie jednak nie polecam
Bizon Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Uzyskac nic nie uzyskamy to Skrzynia ma racje Zwykłe siodełko standartowo mocowane w Treku (siodło robione przez Velo) -9 pkt a racji zużycia musze je zamienić i oto co miałem 1 Fi`zik nisene twin tech-siodełko dla masochistów dla mnie masakra - 0 pkt 2 Kbix ultraform pro race -siodełko dla kastartów-0 pkt 3 San Marco Cuda Arrowhead - w fazie testów Zwykłe siodełko standartowo mocowane w Treku (siodło robione przez Velo) -9 pkt a racji zużycia musze je zamienić i oto co miałem
jurasek Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 siodełko zależy też od rodzaju jazdy jak patrze na Wasze siodła to mnie na sam widok d..a boli choć wiem , że nie siedzicie tylko na nim ja używam kanapy półżelowej nazwanej "SELLEROYAL" i do moich potrzeb jest na 8
Xsystoff Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Velo Plush / nie pamietam, ale z tych tanszych / 9- Siodelko mialo byc w miare tanie i zwykle, a okazalo sie, ze to calkiem fajna podpurka pod 4 litery. Poraz pierwszy nie boli mnie nic nie wyszło po 3 dniach jazdy pod rzad. Uwazam, ze to swietny zakup !!! Razem ze spodenkami z wkladka idealna para
Marjucha Napisano 19 Kwietnia 2005 Autor Napisano 19 Kwietnia 2005 Żeby doprecyzować. Wiem, że kwetia dopasowania siodełka do dupska to bardzo indywidualna rzecz. Myślę, jednak, że statystyka może w tym przypadku zagrać rolę, bo jaśli x osób da b.dobrą ocenę konkretnego modelu to może być już wskazówka. Oczywiście to samo tyczy się ocen negatywanych (będziemy wiedzieć, że raczej należy unikać). W ostatni weekend zrobiłem ze swoim bratem 107 km w większości po asfalcie. Moja nic nie wyszło jakoś to wytrzymała, chociaż trochę bolało, ale jego zupełnie nie :grin: Nie dał rady wracać następnego dnia (siodełkow montowane w Trek 6500).
dorob Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Ja mam: w starym rowerku Bassano - Defender cena około 60 zeta dla tyłka 9 nawet bez pampersa. Dużo na nim jeździłem i jest bardzo dobre i na długie wycieczki asfaltem jak i w terenie. w nowym sprzęcie mam Velo - Pusch D.2 ceny nie znam ponieważ jest na wyposażeniu dla tyłka 8. MAm je zbyt krótko żeby opis był idealny, ale dobrze się sprawuje i w terenie i na 100 km jazdach asfaltem.
karolyfer Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Standardowe Giantowskie, takie jak u DuzegoMarka wygodne nawet ale ja tam wymagajacy nie jestem. Jak dla mnie za szeroki "nosek" :? Ocena - 6
DaRochee Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Temu giantowskiemu siedzisku dał bym 7 bo niezle amortyzujei niezły komfort (przeznaczenie głównie trekking), ale to siodło nie nadaje sie na wyscigi i kiepsko z aerodynamicznoscią już go w swoim rowrze nie mam i w fazie testów mam Mongoose PRO 2003...
delfik Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 Moja punktacja :twisted: : 5. Author Ozono - standardowe siodelko z crossem Stratos : 1 pkt ( za to ze w ogole bylo, ogolnie tragedia). 4. Selle Royal Lookin GeL na pretach magnezowych : 5pkt ( dobra amortyzacja, niestety ciezkie, d...sie odparza na tym zelu w upaly). 3. Wheeler Pro - tak naprawde to jakas odmiana Velo : 6pkt (w miare wygodne ale za miekkie : jak na hustawce, slabe profilowanie, slaba amortyzacja wstrzasow) 2. Ritchey Wing Pro : 7pkt (bardzo wygodne na dlugie traski, niestety przecietnie pochlania wstrząsy i drgania) 1. Fizik Nissene Twin-Tech Cro-Mo : 9pkt (kapitalna amortyzacja wstrzasow, znakomite wyprofilowanie, transmisja energii. Trwałe, twarde ale sprezyste. Na tym siodle bez pampersa nie da rady - dla ludzi czesto jezdzacych) :grin:
jurasek Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 Moja punktacja :twisted: : 4. Selle Royal Lookin GeL na pretach magnezowych : 5pkt ( dobra amortyzacja, niestety ciezkie, d...sie odparza na tym zelu w upaly). 1. Fizik Nissene Twin-Tech Cro-Mo : 9pkt (kapitalna amortyzacja wstrzasow, znakomite wyprofilowanie, transmisja energii. Trwałe, twarde ale sprezyste. Na tym siodle bez pampersa nie da rady - dla ludzi czesto jezdzacych) :grin: no jak ty w pampersie na gel to i dupcie odparzysz ja swojemu Selle Royal Lookin GeL dałem 8 i nie odparzyłem , rzeczywiście ciężkie jest pozdrawiam
delfik Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 No sorki - ale to jest siodło turystyczne :lol: . A moje preferencje i styl jazdy zmierzają w kierunku sportowym. Dlatego (m.inn) wiecej niz 5pkt u mnie nie dostanie :? A'propos....od jakiegos czasu bez pampersa, spodenek z lycry, rekawiczek, okularkow, kurteczki z Windstoppera w chlodne, wietrzne dni i kasku na dluzsze traski itd... na rowerek sie nie wybieram. Ach ten komfort, wygoda, miekkosc i elastycznosc... Wyprobuj kiedys, a poczujesz różnice - to nie Dosia :twisted: :arrow:
jurasek Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 No sorki - ale to jest siodło turystyczne :lol: . A moje preferencje i styl jazdy zmierzają w kierunku sportowym. Dlatego (m.inn) wiecej niz 5pkt u mnie nie dostanie :? A'propos....od jakiegos czasu bez pampersa, spodenek z lycry, rekawiczek, okularkow, kurteczki z Windstoppera w chlodne, wietrzne dni i kasku na dluzsze traski itd... na rowerek sie nie wybieram. Ach ten komfort, wygoda, miekkosc i elastycznosc... Wyprobuj kiedys, a poczujesz różnice - to nie Dosia :twisted: :arrow: :lol: rękawiczki okularki windstoper no niestety kasku sie nie dorobiłem i jeżdże niesportowo to wtedy 8 pkt - tak ale gdyby sportowo to chyba za dużo dałeś :lol: anegdota widze w lusterku dwóch szosowców. wieć myśle siąde im na koło i fajnie sie pojedzie. oni nie tylko mnie minęli jak małe autka ale nawet chyba nie zauważyli że coś chciało stawić opór po prostu nie ten sprzęt :lol: pozdrawiam ciepło :lol:
delfik Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 hehehe - normalka :twisted: pozdrófka :grin:
nikuss Napisano 22 Kwietnia 2005 Napisano 22 Kwietnia 2005 Niewiem co to za siodełko w moiej iguanie jest ale było od początku. ALe nie jestem z niego zadowolny bo bez spodenek z pampersem cięzko sie jeździ :sad:
DaRochee Napisano 22 Kwietnia 2005 Napisano 22 Kwietnia 2005 mi się wydaje, że na każdym sportowym siodełku bez spodenek z wkłądką się katuje tyłek i tyle...
dayus Napisano 26 Kwietnia 2005 Napisano 26 Kwietnia 2005 hmm....jakie dobre sidoelko do 60-70zl waskie na dlugie trasy, moja waga to 65kg, jaka firma?
Marjucha Napisano 26 Kwietnia 2005 Autor Napisano 26 Kwietnia 2005 Temat zaczyna zchodzić na manowce, więc przypomną jaki był zamysł: Napiszcie jakiegp siodła używacie w tej chwili lub z jakimi mieliscie doświadczenie. Proszę o krótkie posty w formacie nazwa/cena/ocena (0 beznadzieja - 10 miód dla dupska)
dayus Napisano 26 Kwietnia 2005 Napisano 26 Kwietnia 2005 ja mam oryginalne z authora prime '03 - czarne obite czyms podobnym do skory, twarde ale wygodne, troche szerokie, cena jkies 50zl - ocena 6
delfik Napisano 26 Kwietnia 2005 Napisano 26 Kwietnia 2005 hmm....jakie dobre sidoelko do 60-70zl waskie na dlugie trasy, moja waga to 65kg, jaka firma? Poszukaj siodelka Ritchey-a na pretach cro-mo . Cena ok 80-90zl. To są fajne, wygodne siodelka na dlusze traski :-D .
Cibor Napisano 27 Kwietnia 2005 Napisano 27 Kwietnia 2005 Używałem orginalnie montowane do Author Profile SX / 9, teraz używam Scott Adventure / 8 (mało na nim na razie przejechalem)
delfik Napisano 27 Kwietnia 2005 Napisano 27 Kwietnia 2005 standardowe siodelko do Author Profile SX - 9pkt ??? <oooojaaaaaa> (mialem okazje na nim troche pojezdzic) :twisted:
KAZUMI Napisano 27 Kwietnia 2005 Napisano 27 Kwietnia 2005 Mam siodło takie jak dodali do mojego GT czyli koski. Oceniam je na 6 ale to jak pupcia jest już troche na nim to sie przyzwczaja i da sie nawet długie trasy pociągnąć. A co powiecie na Tioge Spider? Troche futurystycznie wygląda i waga jego to 140g 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.