PsychoticArchitect Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam, Przymierzam się do kupna ubijaków, a co z tym idzie buciki będą potrzebne. Jako, że dopiero zaczynam przygodę z zatrzaskami, więc buty muszę kupić. I teraz pytanie... jak jest z tą twardością/sztywnością podeszwy? Czy przy miększym bucie rzeczywiście jej brak będzie uciążliwy i mocno odczuwalny? kwota, jaką mam do dyspozycji oscyluje w okolicach ~200pln [ wiadomo +/- 20pln ] Wiem, że to nie dużo i że będzie wiejsko wygladać przy kozackich ubijakach, ale trudno :) Na oku mam póki co: 1. najtańszy model shimano: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/586 -> przy nich mam największe obawy co do podeszwy... Że bedzie mało wytrzymała 2. SH-M075 - wyglądaja rasowo, a i konstrukcja wskazuje an względnie sztywną podeszwę. 3. ewentualnie: coś z SH-MT40/SH-MT31 Jednak najbardziej moją uwagę przykuły: 4. 661 - expert -> http://www.rowersport.pl/produkt/1327_expert -> również wyglądają na takie ze sztywna podeszwą. Jeśli ktoś miałby jakąś jeszcze propozycje to bede wdzięczny Tylko bez Specialized i Sidi, bo to jednak poza moim zasiegiem finansowym Zaznaczam, ze pary w nogach mi nie brakuje, więć buty lekko mieć nie bedą Prosiłbym o jakieś opinie w tej kwestii ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Z tej kwoty najlepiej 075 nic innego tak fajnego za tą kasę nie znajdziesz. Chyba że jakieś okazje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Z okazjami ciężko raczej... dzięki za odzew! a o tych 661 ma ktoś jakieś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja mam w tej chwili SH-M034, są całkiem w porządku. To już moja druga para, pierwszą używałem w roli butów do normalnego chodzenia (miałem buty Northwave Adventure na wykończeniu, ale jakoś nie dały się wykończyć tak szybko, więc zapasowe Shimano awansowały do rangi butów "cywilnych") no i podeszwy sprawowały się świetnie przez rok. Potem upaprałem je w farbie i tak zakończyły swój żywot. A aktualne SH-M034 do jazdy po pół roku trzymają się dobrze, mogę z czystym sumieniem polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Ok, dzięki Wam za wszelkie zainteresowanie. Wychapałem Cannondal Carve [made by Diadora] i póki co jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.