Skocz do zawartości

[buty spd] jakie do ubijaków?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do kupna ubijaków, a co z tym idzie buciki będą potrzebne. Jako, że dopiero zaczynam przygodę z zatrzaskami, więc buty muszę kupić.

I teraz pytanie... jak jest z tą twardością/sztywnością podeszwy? Czy przy miększym bucie rzeczywiście jej brak będzie uciążliwy i mocno odczuwalny?

kwota, jaką mam do dyspozycji oscyluje w okolicach ~200pln [ wiadomo +/- 20pln :) ] Wiem, że to nie dużo i że będzie wiejsko wygladać przy kozackich ubijakach, ale trudno :) :) :)

Na oku mam póki co:

1. najtańszy model shimano: http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/586 -> przy nich mam największe obawy co do podeszwy... Że bedzie mało wytrzymała

2. SH-M075 - wyglądaja rasowo, a i konstrukcja wskazuje an względnie sztywną podeszwę.

3. ewentualnie: coś z SH-MT40/SH-MT31

Jednak najbardziej moją uwagę przykuły:

4. 661 - expert -> http://www.rowersport.pl/produkt/1327_expert -> również wyglądają na takie ze sztywna podeszwą.

Jeśli ktoś miałby jakąś jeszcze propozycje to bede wdzięczny :D Tylko bez Specialized i Sidi, bo to jednak poza moim zasiegiem finansowym ;)

Zaznaczam, ze pary w nogach mi nie brakuje, więć buty lekko mieć nie bedą ;)

Prosiłbym o jakieś opinie w tej kwestii ;]

Ja mam w tej chwili SH-M034, są całkiem w porządku. To już moja druga para, pierwszą używałem w roli butów do normalnego chodzenia (miałem buty Northwave Adventure na wykończeniu, ale jakoś nie dały się wykończyć tak szybko, więc zapasowe Shimano awansowały do rangi butów "cywilnych") no i podeszwy sprawowały się świetnie przez rok. Potem upaprałem je w farbie i tak zakończyły swój żywot.

A aktualne SH-M034 do jazdy po pół roku trzymają się dobrze, mogę z czystym sumieniem polecić.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...