nieborak Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Można psiknąć fluidolem, taki środek do profili zamkniętych. Wkładasz długi wężyk do rury i sikasz byle nie do podsiodłówki w miejscu gdzie jest sztyca.
KubaRozpruwacz Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Bo będziesz musiał kupić cieńszą sztycę.
nieborak Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Raczej nie. Po siknięciu tworzy się cienka warstwa wosku więc sztyca może się zsuwać.
Tad3k Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Spoko, w takim razie zaraz skacze do budowlanego i kupuję preparat
wilus92 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Siema, wczoraj zaliczyłem glebę i rama oberwała przy tym... wgniotłem górną rurkę i to dosyć mocno :/ Macie jakieś pomysły na naprawę? Inna rama raczej odpada, bo to rama typu LO PRO i nie zamierzam się z nią rozstawać Gdzie? Jak? Czemu? I dlaczego tak drogo? Pozdro i dzięki za podpowiedzi.
grzegosz Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 jak ja o to pytałem, to dostałem odpowiedź, że szpachla. Podobno za mała średnica i za gruba rurka, żeby to wyciągnąć.
magik2208 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Nie ma co wyciagac bo jeszcze bardziej oslabisz material. W stali, alu? pokaz zdjecie, olej i jezdzij jak jest
Grooby666 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 W Warszawie Gromada wymienia rurki... 200zł taka impreza.
grzegosz Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 slopingowe też tak mają zależy jak spojrzeć. http://www.pedalroom.com/p/masi-california-pursuit-track-bike-1028_1.jpg o to jest lo-pro. ja też bym olał, za 200zł można mieć sporo ciekawszych rzeczy niż nową rurkę w ramie
ByCzXD Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Witajcie. Czytałam poprzednie strony ale dla pewności zapytam jeszcze raz. Chcę pomalować stalową ramę. Musialam ścierać wszystie warstwy farby ( ten rower miał już chyba 3 kolory)aż do stali, ponieważ troche rdzy już było. Teraz zastanaiwam się jak to zrobić, czy kupić podkład pomalowac podkładem a później spray'em(spray powinien być jakiś samochodowy czy zwykły?). Czy od razu na stal nakładać spray. No i jest potrzeba nakładania na spray później lakier? To jest stary rower, nie zależy mi na super efekcie jak w rowerach profesjonalnie malowanych. ( aaa i orientujecie się w cenach podkładów i spray'ów?). Prosze o wyrozumiałość, nie mam zielonego pojęcia jak się za to zabrać
OskarKabat Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Jak bys czytal poprzednie strony to bys wiedzial, ze jest to calkiem nieoplacalne;) na taka rame musial bys kupic po dwie puszki podkladu, koloru i bezbarwnego;) koszt to bedzie kolo 60 zl. za taka cene w niektorych miastach pomalujesz rame proszkowo, powloka bedzie duzo trwalsza i ty sobie roboty zaoszczedzisz. Zanim zabierzesz sie do szprejowania dowiedz sie ile kosztuje malowanie proszkowe w okolicy i przeanalizuj co sie bardziej oplaca.
Krusto Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 Czytałam Musialam OskarKabat przepros Pania
OskarKabat Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Oj;( bardzo przepraszam;) przyzwyczailem sie do meskiego towarzystwa ana tym forum i dlatego ta gafa;)
ByCzXD Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Haha:D Nic się nie dzieje, wiem że to dziwne jak kobieta bierze się za majstrowanie w rowerze . OskarKabat, myślałam o malowaniu proszkowym,ale po pierwsze jak przyjdzie mi wozić samochodem tą rame do miasta ( a mam daleko) to wyjdzie może i drożej. Rama jest dość mała bo to lowrider na kołach 20". Zdecydowalam ze pomaluje podkladem i spray'em. Tylko zastanawiam się czy lakier też użyć, jak myślicie? Nie zależy mi na tym żeby ten rower wyglądał jak profesjonalnie pomalowany, bo mam zamiar go trzymać pod akademikiem gdzie będzie na niego lać deszcz, no i nie chce w niego dużo pracy wkładać bo licze się z tym że może mi go ktoś w mieście ukraść xD. A nie chce zeby mi go było bardzo szkoda jak go zwiną
Krusto Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 hahaha z takim podejsciem to pie***ol to i jezdzij jak jest
ByCzXD Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Pomaluje go spray i tyle, co by rdza go nie zjadła
Tad3k Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Nakładasz Scansol, taka galareta, do złuszczania, rozpuszczania lakieru (uwaga capi ). Po 1-2 godzinach można zdjąć szpachelką, nawet ręcznikami papierowymi. Nakładasz podkład, tak aby mniej więcej zakrywał stal, powinien być półprzeźroczysty efekt. Jeżeli w jednym miejscu będzie trochę mniej, a w drugim więcej, nie szkodzi, bo różnica grubości nie jest wielka, przy tak cienkiej warstwie. Następni dajesz lakier, ważne żeby się nie śpieszyć!!! Długimi ruchami, z takiej samej odległości, powoli nakładasz kolejne warstwy. Warstwa, 2 min. przerwy, warstwa... Sprawa lakiery jest taka, jeżeli kupisz farbę z utwardzaczem, nie potrzeba kłaść lakieru. Jeżeli kupisz farbę, to trzeba będzie nałożyć lakier, z utwardzaczem. Wierzchnia warstwa zawsze musi mieć utwardzenie, inaczej jedno puknięcie i widać stal. Oczywiście najlepiej nałożyć farbę i lakier z utwardzaczem, najlepszy efekt, no i w razie rys można lekko wypolerować przeźroczystą warstwę, po takim zabiegu nie ma śladu po rysach
OskarKabat Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 Myslalem zo to ma byc oczko w twojej glowie;) wypieszczony, wychuchany itp;) a jak tak to pomaluj tak jak kolerzy mowia i z glowy;) potem jak gdzies odprysnie to zamalujesz late i z glowy, byle by nie rdzewialo;)
Varg Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 po scansolu polecam dobrze umyć odtłuścic ramę , później może lakier sie łuszczyć.
ByCzXD Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Panowie, sukces Pomalowałam podkładem, później czarnym sprayem (nby z połyskiem) ale nie do końca to jest to co oczekiwałam, myślicie że można to potraktować jakimś lakierem w spray'u? Czekam na odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.