flamner Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Czy ktoś wie jaki to może być kolor z palety RAL?
marian600 Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Obczaj RAL 5012 i RAL 5015, ciężko powiedzieć na podstawie tego zdjęcia.
flamner Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 namierzyłem rower, cannondale track http://www.google.pl/search?q=cannondale+track&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=P5x6T7rqBYfV4QTn-8yHBA&ved=0CEEQsAQ&biw=1920&bih=867
grzegosz Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 tylko, że cannon track był malowany 'magic blue', w zależności od światła odcień jest baaardzo różny.
flamner Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 A czy jest jakiś odpowiednik dla 'magic blue' w palecie ral? Czy może ta przyjemność będzie kosztować dużo więcej? Zależy mi na metalicznym odcieniu, który będzie się ładnie komponował z chromem.
Varg Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 paleta ral to płaskie kolory. w malowaniu proszkowym istnieje mozliwosc dodania efektow poprzez różne kolory bezbarwne. a takie kolor.y magic to juz malowanie pistoletem. Bardzo często firmy nie chcą sprzedawać takiej bazy "na setki" a ceny...... http://www.ebay.pl/itm/Monte-Carlo-Magic-Standox-Exclusive-Line-Lack-/120757528519?pt=Autopflege_Wartung&hash=item1c1db5a7c7#ht_4373wt_1271 chyba ,że masz znajomą mieszalnie/ hurtownie lakierów i sprzedadzą Ci setkę bazy - rozcieńczona akurat starczy na rame z widelcem IMO.
flamner Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Znalazłem jeszcze coś ciekawego: to też jest magic blue czy może coś tańszego?
Paulie Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Gdzie najtaniej (i dobrze ) piaskowanie+malowanie proszkowe we Wro?
Steve Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Paulie - polecam lakiernie Ekopolmal przy ul. Krakowskiej 92 --> Lakiernia proszkowa - EKOPOLMAL - malowanie proszkowe aluminium, obróbka strumieniowo ścierna, piaskowanie Wrocław Raz u nich robiłem i byłem bardzo zadowolony, choć już trochę dawno, to za ramę wzięli chyba 70zł, ale ogólnie było tanio:)
brkzzz Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Ekopolmal dużo osób poleca. Od jesieni na stronie Wrostro jest "Lakierowanie proszkowe - rama + widelec z Piaskowaniem" za 150zł. Ciekawe, czy też udają się z tym do Ekopolmalu? Jeśli ktoś jednak sam zamierza się pobawić lakierem, to polecam "Wszystko Dla Auta" na Borowskiej. Ostatnio tam byłem i jestem zadowolony z obsługi i stosunku cena/jakośc lakierów w sprayu.
fiiisz Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Hej, Zabralem sie za malowanie ramy. Polozylem dwie warstwy podkladu. Pózniej dwie warstwy koloru, zastosowalem emulsje uniwerslana. Po przyklejeniu naklejki w niektórych miejscach lakier odpryskiwal. Mam pytanie czego może to być wina? Czy mogę położyć lakier akrylowy, klar? Chodzi o zabezpieczenie naklejki i połysk . Czy może dojść do zwarzenia sie lakiery? Popsikalem na małej powierzchni z bliskiej odległości , dosyć sporo i sie zwarzyla farba. Proszę o odpowiedz Pozdrawiam
SixFeetDeep Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Jest pytanie. Jako ze secik Nitto Jaguar + Nitto B123 w 'chromie' nie pasuje mi kolorystycznie do stylistyki roweru pomyslalem by przemalowac calosc na czarno. Da rade zrobic to w domowych warunkach by lakier byl trwaly czy lepiej dac sobie spokoj?
bonton Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 jak ma być trwałe to proszek. ok. 40zł. jak byś chciał sam malować to więcej na farbę wydasz.
ivosmo Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 A najlepiej sprzedaj mi kierę jak to wersja alu zamiast ją w ten sposób męczyć
jedfra6 Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 Witam, Chciałbym się dowiedzieć, gdzie w Pzn uda mi się za niewysoką cenę pomalować proszkowo ramę rowerową? Pozdrawiam
nieborak Napisano 21 Kwietnia 2012 Napisano 21 Kwietnia 2012 http://www.temfar.pl/ malowałem u nich ramkę alu, koszt 50 zł (ta w podpisie)
Pr5Rider Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Zmieniałem haki w ramie aluminiowej, i zostanie zapewne surowy metal. Co zrobić czym to zakryć, żeby nie rdzewiało ? Sam podkład bezbarwny wystarczy ? ostrooo !
Pr5Rider Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Ale jak myślisz warto byłoby to czymś popsikać ?
Hablababla15 Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 jeśli masz ramę w kolorze to czemu nie, po co ma sie wyróżniać.Jeśli bezbarwna to nadaj temu połysku i tyle. Nie ma co zabezpieczać alu bo jak już pisałem nie rdzewieje i nic się z nim nie dzieje.
myrcin Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 Polerka, potem szmatką przejedziesz raz na 2tygodnie i będzie jak chrom
kresowiak Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam. Gdzie w Krakowie znajdę proszkowanie + malowanie proszkowe ramy? Czym najlepiej pomalować szprychy w rowerze? Zwykły szprej wystarczy?
Bieniek Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam. Gdzie w Krakowie znajdę proszkowanie + malowanie proszkowe ramy? Czym najlepiej pomalować szprychy w rowerze? Zwykły szprej wystarczy? Koledzy to samo pytanie tylko gdzie w 3miescie to wykonam? Pozdrawiam
Walter Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 W trójmieście to http://www.indusco.pl/ Tylko nie wiem jak z piaskowaniem delikatnej ramy. Kolega u nich malował tylko że po znajomości, bardzo był zadowolony z rezultatu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.