Varg Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 w MARCU. a teraz jest MAJ i to nawet koniec MAJA! teraz livre Twoja rame policzy wg tego cennika http://pomalujrower.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totam Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 a jak myślicie, jak machnąć coś w tym stylu? myślałem o białym proszku a potem... potem nie wiem, raczej nie dam rady samemu (chociażby brak warunków)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 najpierw całość na biało, a później popsikać innymi kolorami jak coś się nie uda... to od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakall Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jeśli lakierowanie klasyczne to najpierw biały podkład całość, potem kolory, a na koniec warstwa bezbarwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ja mam z lakiernią na Instalatorów złe doświadczenia. malowałem tam ramę już jakiś czas temu (jeszcze nie działali pod szyldem pomalujrower, mieli tylko stronę livree.pl i renowacjafelg.pl). być może były to ich początki z malowaniem ram, więc się jeszcze nie znali. być może później już im to lepiej szło. gwinty co prawda zabezpieczyli, ale niestety otworów na sztyce i stery już nie. malowanie podkład + kolor wyszło tak, że prawie muf nie widać a warstwa lakieru waży pewnie z pół kilo. chciałem zaoszczędzić na piaskowaniu, więc im przyniosłem oczyszczoną ramę, ale nie szło się dogadać, stwierdzili że i tak muszą wypiaskować. cena wtedy 100zł, więc nie tak źle. termin wtedy około tygodnia, więc też nie tak źle. ze swej strony polecam lakiernię Reflex na Postępu. mała lakiernia, przystępne ceny, krótkie terminy i idzie się dogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totam Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 najpierw całość na biało, a później popsikać innymi kolorami pomysł przedni, ale tak jak mówiłem - nie mam umiejętności, co jeszcze ewentualnie jakoś przejdzie, ale nie mam też możliwości... dlatego szukałem raczej pomysłu "kto mógłby to zrobić za mnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 pomysł przedni, ale tak jak mówiłem - nie mam umiejętności, co jeszcze ewentualnie jakoś przejdzie, ale nie mam też możliwości... dlatego szukałem raczej pomysłu "kto mógłby to zrobić za mnie" no tak... ale jednak proponuję spróbować... chęci + piwnica lub garaż... i jechana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydl0 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję, wcześniej nie mogłem zrobić zdjęć. prowizorka mufy/prześwit suport Przednie koło pójdzie do zmiany, nad kolorami pracuje. Malowanie rozważam proszkowe, jeśli powiecie mi gdzie we Wrocławiu nie zabiją mi muf. Albo własny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 piękna rama, szkoda ze taka rozlazła nie maluj sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydl0 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Rozstaw między osiami jest 1 metr, kąty mogłyby być tylko ostrzejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Te widły niezbyt pasują lepsze by było coś starego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydl0 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Te widły niezbyt pasują lepsze by było coś starego. Taki był plan na początku, ale wszystkie widełki jakie widziałem miały albo koronę nie pasującą do muf ramy, albo cena była zdecydowanie poza moim zasięgiem. Na razie będzie jeździł z takim, a gdy nadarzy się okazja i środki pozwolą to się go po prostu zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cordat Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam ponownie Moje posty można znaleźć dwie strony wcześniej. Ramę którą tam widać wytarłem do gładkiego matu i położyłem elegancko lakierek Wyszło super! Nakleiłem naklejki i miałem malować bezbarwnym... ale jedna naklejka na rogu miała malutki bąbelek powietrza którego nie dało się usunąć ( podczas wycinania folia się zniekształciła ), więc postanowiłem ją usunąć.... ODESZŁA RAZEM Z LAKIEREM Podzwoniłem po lakierniach i znalazłem gościa w lakierni który położył proszek za... 30zł (Na instalatorów powiedzieli minimum 150 zł) Dziś odebrałem ramę - wszystko elegancko zabezpieczone, a czarny macik pięknie położony Więc : 1. Jak ktoś nie ma pojęcia o malowaniu sprayem to niech sobie daruje 2. Jak nie ma odpowiedniego pomieszczenia to niech sobie daruje ( ja malowałem w piwnicy gdzie rama schła 48h a powinna być sucha po 24) Teraz tylko zastanawiam się czy dawać naklejki? Czy ktoś testował te : http://www.naklejki-online.com/kreator.html Myślę aby je nakleić i już nie dawać bezbarwnego bo z tego co słyszałem na proszek nie tak łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 zrób projekt, i idź do punktu ksero/drukarni, poproś o druk na bezbarwnej foli samoprzylepnej, jeśli ma być bez lakieru tak będzie najłatwiej i najlepiej się trzymać plik *.png do zrobienia w ps/corel itp [jak nie masz to jak ładnie poprosisz mogę coś wyskrobać] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cordat Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Mam projekty w png. i byłem już w Copy General. Wydruk nie wyglądał najlepiej cały nadruk był jakby w takie delikatne paski A poza tym tam gdzie dałem linka bym miał same literki a nie kawał folii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Nieźle sobie liczą w tych naklejkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Mam projekty w png. i byłem już w Copy General. Wydruk nie wyglądał najlepiej cały nadruk był jakby w takie delikatne paski A poza tym tam gdzie dałem linka bym miał same literki a nie kawał folii Wybacz jestem z Gdyni nie ogarniam co to jest CG... jeśli były paski znaczy że to było pospolite ksero, które mało ma pojęcia o druku [sam wiem z doświadczenia ze jest ogromna różnica, i drukowanie to jest swego rodzaju sztuka, a trochę przez studia się tego nadrukowało] ja nadal będę się upierał przy pełnym tle, pamiętaj ze taka naklejka/napis ma swój charakter i właściwości, nie będzie ona lakierowana czyli na każdym konturze litery pozostanie troszkę kleju i będzie on łapał kurz mimo iż nie chcesz lakierować pomyśl o tym: http://allegro.pl/kalkomania-papier-do-drukarek-atramentowych-a4-i1618782486.html edit: a jaka jest cena z naklejek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Jak to jest z rurkami Reynolds 531, nic im sie nie stanie jak je wymaluje proszkowo? Pytam, bo nic o nich nie wiem, oprócz tego, ze 'mówią, że są dobre'. Wpadła mi w ręce gazela Champion Mondial, ale niestety malowanie to śmiech na sali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walter Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Przy proszku jest ok 200 st C, nic im się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godles Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 chciałem się zapytać o parę rzeczy, odrazu mówię, ze przejrzałem cały temat mam jakąś starą ramą aluminiową mtb wydaje mi sie ze malowana pistoletem, chce ją odmalować i zrobic jakiego fixa do trików(tak wiem ze stalowa była by lepsza, ale i tak nie bede robił wilkich dropów, bardziej chill ). Mam taki problem bo wiekszość ram opisanych w temacie jest stalowa... wiec 1. czy aluminium mogę czyścic środkami chemiczny(jakie,gdzie kupic?) czy lepiej palnikiem ( jeżeli tak, to gdzie takowy najtaniej nabyć, jakieś konkretne markety budowlane?), a moze tylko papier i drucianka 2. co do samego malowania wyczytałem ze przed malowaniem aluminium trzeba je pokryć środkiem do pasywacji(? czy cos w tym rodzaju) aby pozbyc sie tlenków(?) aby lakier nie odchodził po malowani. znacie takie środki? ktoś malował aluminium? 3. jakie farby i lakiery wykozystywaliscie. konkretni producenci gdzie kupowaliście? nigdy wcześniej nie robiłem czegoś takiego, ale mam trochę czasu i chęci, najwyżej nie wyjdzie... ,jak zacznę będę zdawał relacji fotograficzną pozdrawlajem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 chciałem się zapytać o parę rzeczy, odrazu mówię, ze przejrzałem cały temat [...] jedna rada i weź ją sobie do serca: Daj na proszek. Będzie: Taniej Szybciej Lepiej Bez uszczerbku dla Ciebie i domowników [urazy psychiczne i fizyczne] ja chciałem być cwany i zaoszczędzić, swoja ramę czyściłem chemicznie... koszt: +50,- w 3city można proszek + piaskowanie [czarny mat, rama + widelec] w cenie 70,- znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Co do chemii, to kup Scansol, pięknie złazi farba. 2-3 sesje i masz gołą blache. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 i wydasz na niego kupę kasy .... bo ja zapłaciłem 50 :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 i wydasz na niego kupę kasy .... bo ja zapłaciłem 50 :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Co do chemii, to kup Scansol, pięknie złazi farba. 2-3 sesje i masz gołą blache. Jest jeszcze Techsol, niecałe 10 zł za 0,5l a działa tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.