Mod Team mrmorty Napisano 12 Września 2010 Mod Team Napisano 12 Września 2010 panasonic powiadasz mmmm tak dokładnie panasonic pełna nazwa na główce to Matsush*ta Electronics Japan CO LTD, Panasonic Bicycle, Frame Tange Cro-Mo double tubbed, i na dole jeszcze coś o miłości do planety Naklejki na bazę pod bezbarwny. Głowię się gdzie je zamówic ale coś mi już świta. Jeszcze przyznam się bez bicia - to jest góral ale raz był przerobiony na ostre koło gdy padła tylna piasta więc nie wyganiajcie.
elberet Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 brak ć to bodajże sterowniki od karty graficznej kombinacje alt+c sobie jako hotkey przypisywały (w radeonach z tego co pamiętam)
Varg Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 aaaaa dobra ja mialem przed oczyma panasonic njs
nieborak Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 dzięki wielkie... tylko teraz muszę poważnie porozmawiać z sąsiadem który ma lakiernie proszkową o cenie, zastanowić się nad kolorem i oddać ramę do odkręcenia suportu. Dasz jakiś namiar na sąsiada? nie wiem czy za dwa piwa ale poleca się malarnie na ul. Krobskiej Wiesz może ile sobie liczą za malowanie ramy?
Papista Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Dasz jakiś namiar na sąsiada? Wiesz może ile sobie liczą za malowanie ramy? Ja wiem. Jedna warstwa lakieru 35 zł. Przynajmniej zimą tyle było.
nieborak Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 To tanio. Dwa lata temu malowałem na ul. Dworskiej, zapłaciłem 50 zł. Było by 70 ale akurat malowali niby w tym kolorze. Tyle, że na Krobską musiałbym jechać przez całe miasto.
CrimsonGhost Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Znalazłem w moim mieście człowieka, który się zajmuje lakierowaniem proszkowym, zrobi mi to za 4 dyszki, więc cena dobra, natomiast martwi mnie jedna rzecz - jak zapytałem się go o opcje piaskowania, powiedział, że on od razu kładzie proszek na stary lakier, bez żadnego zdzierania do gołego metalu. Troche niefachowo? Czy ujdzie? Bo jeżeli nie, to sam zajme sie zdarciem lakieru.
nieborak Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Jeśli poprzedni lakiej jest proszkowy to podobno można.
CrimsonGhost Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Jeżeli proszkowy to jest ten, który trudniej zedrzeć, to ten nim nie jest - zdarłem go 100a do gołego metalu na górnej rurze.
nieborak Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 To lepiej usuń ten stary, obejdzie się bez problemów później.
CrimsonGhost Napisano 29 Września 2010 Napisano 29 Września 2010 Rame odebrałem kilka dni temu. Jeżeli ktoś jest z Łomży i okolic (podlaskie) to polecam zakład Profil w Boguszycach. Jak na razie powłoka prezentuje sie świetne, gładko i równo położone. Koszt samego malowania proszkowego 40 zł. Nie piaskują, nie zdzierają starego lakieru, trzeba to zrobić we własnym zakresie.
ozim84 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 ja się właśnie ruszyłem i maluje swoją rame treka 4400, po 10 godzinach darcia papierem ruszyłem, na razie tylko zdjęcie na ktorym jest podkład, dziś maluje dalej.. cała rama będzie czarna i zastanowie się czy dac jakies naklejki czy zostawic taką
Gurek Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 to mogłeś poświęcić 3minuty żeby wybic miski sterów a nie robić rzepę. no chyba, że rama ma taką główke a to co widze to nie są miski.
stefan2810 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Jak tak patrze na posty wcześniej o cenach malowania proszkowego to mi szczęka opada. "u mnie 40 zł" , " a u mnie 50" Ostatnio powysyłałem parę maili do firm które się tym zajmują i we wrocławiu malowanie proszkowe ramy z wcześniejszym przygotowaniem kosztuje 130zł (jedna lakiernia mi krzyknęła 600zł!!, nie wiem czy coś im sie pomyliło czy co wysłałem maila że trochę drogo ale nie odpisali). Może ktoś malował proszkowo ramę we Wrocławiu i może się podzielić opinią i ceną?
itr Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Ja Wrocław to tylko lubię, ale z perspektywy W-wy to pierwszą ramę malowałem na Rosy za 50zł ( dawno ) i tak zalali wszystko dokumentnie, że ostatnio pomalowałem w poleconej renowacji felg 3x drożej, ale przynajmniej rura siodłowa i suport jest bez tony farby w środku... Tak więc kluczem nie jest tylko cena, a renoma i jakość usługi - warto się dwa razy zastanowić...
Steve Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Jeśli chodzi o dobrą lakiernie proszkową we Wrocławiu to polecam: http://www.ekopolmal.com.pl/ Cena za malowanie samej ramy, myślę że dobra: 80zł. Bogata paleta kolorów RAL, także polecam z czystym sumieniem.
itr Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Tzn za widelec dopłata? - tak się pytam bo w sezonie maratonów coś bym jeszcze zmalował, z chęcią we Wro, ceny które podałem są z piaskowaniem, rama + widelec...
stefan2810 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Jeśli chodzi o dobrą lakiernie proszkową we Wrocławiu to polecam: http://www.ekopolmal.com.pl/ Cena za malowanie samej ramy, myślę że dobra: 80zł. Bogata paleta kolorów RAL, także polecam z czystym sumieniem. Skąd masz takie informacje że 80zł? Może samo malowanie a mi podali 120zł ale ze śrutowaniem, może jak sam bym zdarł powłoke to taniej. Mail od ekopolmalu: Witam, Koszt usługi: -śrutowanie -malowanie podkładem -malowanie kolorem -malowanie lakierem w cenie ok 120 zł netto/całość Chyba że zażyczy Pan sobie kolor który trzeba będzie ściągnąć specjalnie dla Pana wtedy koszt będzie znacznie wyższy.
kuba206 Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 ja by się kilka osób z Wro chętnych zebrało to mogę zabrać ich ramy do Radomia piaskowanie 20-30 zł, malowanie proszkowe ok 50zł kolory RAL ale nie wszystkie, może za kilka kompletów dao by się lepsze ceny wynegocjować lakier jest równiutki, gwinty zabezpieczone, jeździłem na tak pomalowanym rowerze całą zeszłą zimę nie myjąc z soli i błota w ogóle i nic nie odpad nie rdzewieje, jest za######iście
Steve Napisano 26 Października 2010 Napisano 26 Października 2010 Skąd masz takie informacje że 80zł? Może samo malowanie a mi podali 120zł ale ze śrutowaniem, może jak sam bym zdarł powłoke to taniej. Mail od ekopolmalu: Witam, Koszt usługi: -śrutowanie -malowanie podkładem -malowanie kolorem -malowanie lakierem w cenie ok 120 zł netto/całość Chyba że zażyczy Pan sobie kolor który trzeba będzie ściągnąć specjalnie dla Pana wtedy koszt będzie znacznie wyższy. Napisałem dosyć nie szczegółowo:) Za samą ramę oczyszczoną, bez widelca płaciłem 80zł. Uprzednio zabezpieczyłem gwinty, choć na miejscu sami by to zrobili:) Z usługi byłem bardzo zadowolony. Co prawda było to dość dawno, ale za widelec doliczyliby mi jak dobrze pamiętam 20zł
stefan2810 Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Nie ma sprawy. Steve jak oczyszczałes rame? Normalnie papierem tylko, czy jakimiś środkami chemicznymi? Oczyszcze sobie rame zawsze to taniej i nie będę sie nudził. ja by się kilka osób z Wro chętnych zebrało to mogę zabrać ich ramy do Radomia piaskowanie 20-30 zł, malowanie proszkowe ok 50zł kolory RAL ale nie wszystkie, może za kilka kompletów dao by się lepsze ceny wynegocjować Ktoś jest chętny można zrobić zbiorowe malowanie, zawsze można oszczędzić troche.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.