grzegorz1974paszek Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Jeśli było to nie krzyczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Nie pamiętam, czy było, ale na pewno warte odświeżenia. Ten rowerek to kwintesencja wielości filozofii ostrego. Osobiście podziwiam zacięcie budowniczego/właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ciekawy rodzaj napędu http://velospace.org/node/4995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Napęd bloczkowy! Ciekawe, czy ma to czemuś służyć, czy to tylko lot budowniczego. Tradycyjnie wyrażam uznanie za pęd w kierunku cyklistycznych wariacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Inne przełożenie do rozpędzania, inne do hamowania. Sprytne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Faktycznie! Nie doczytałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadfreak Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Jestem pod wrażeniem, świetny patent:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Zakleić koronkę i będzie ostre z hamulcem tarczowym http://cgi.ebay.com/Vintage-53cm-MASA-15-S...1QQcmdZViewItem Ludzie to mają pomysły na aukcje http://cgi.ebay.com/Retro-Champion-mens-sh...1QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jestem pod wrażeniem, świetny patent:) Klaniam, Nie wiem koledzy czy docztyaliscie ale tam jeden naped jest jak sie pedaluje do przodu a drugi do tylu Ciekawe jak to-to dziala w rzeczywistosci tzn jak sie jezdzi... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dokladnie. To nie jest do hamowania, tylko do podjazdow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Dokladnie. To nie jest do hamowania, tylko do podjazdow To musiałbyś te podjazdy tyłem robić. Sorry, pomyłka z mojej strony, doczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 to w takim razie z ostrym kołem ma mało wspólnego, 2 biegi to już pod przerzutki podpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ale nie ma wolnobiegu. Próbowałem sobie zwizualizować co się stanie, kiedy ktoś przestanie pedałować, ale to bardziej zagmatwane od wstęgi moebiusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Panowie! A czy próba pedałowania w tył nie oznacza w czasie jazdy właśnie hamowania? Tytanem fizyki nie jestem, ale wydaje mi się, że kręcąc do przodu łańcuch ciągnie za pośrednictwem mniejszej koronki, jeśli zaś chcemy hamować/skidować, naprężamy dolny łańcuch, czyli ciągniemy za pośrednictwem wiekszej koronki. Mimo wszystko nie potrafię, podobnie jak elberet, "zwizualizować co się stanie, kiedy ktoś przestanie pedałować". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 z łańcucha robi się supełek z pętelką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 It works very well: Pedaling forward is the main gear (in this case 2,16:1) and pedaling backward is the easy climbing gear (1,5:1). I jeszcze wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Retro-Direct Polecam filmiki na dole strony http://users.skynet.be/ppc/retrodirect_drive/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ten patent mnie zadziwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A jak to będzie działać w fixie, gdzie wolnobiegu brak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Sadze, ze w ogole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 no właśnie, to z tego ani OK ani SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Już się w tym pogubiłem... Ale nie zmienia to faktu, że zachwyca mnie ten mechanizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 W SKM można będzie bezpłatnie przewieść ostre http://www.skm.pkp.pl/dali.php?aa=dokumenty/rower/rower2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 TYLKO ostre <LOL> OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Rower torowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Rewelka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.