brkzzz Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jest to tylko lakier o barwie miedzi czy może posiada ją w składzie tworząc przepiękną mozaikę plamek j.w.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Trochę za dużo tej miedzi moim zdaniem... Wolę takie: the ring on velospace, the place for bikes Albo ten w wersji z karbonowym kokpitem: Bo z "miedzianą" kierownicą/mostkiem wygląda kiepsko (pomijając koła nawet): La Suprema one-off pursuit Fixed Gear Bike Featured - Fixed Gear Republic | Fixies Republic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 poprostu pomiedziowali rame i tyle. galwanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 @brzkkk jest to lakier z dodatkiem miedzi dlatego kosztował kupe kasy. gdyby to był spray a'la miedź kosztował by 17zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 też mi się wydaje że to powłoka galwaniczna. przed chromem się miedziuje i elekt jest taki jak na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Mały przedsmak --> I reszta smakuśnych smaczków z tegorocznego NAHBS --> http://urbanvelo.org/nahbs-2012-image-dump-1/ --> http://urbanvelo.org/nahbs-2012-sacramento-image-dump-2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 "Kulawy" bananowy rower, chyba się jeszcze tu w temacie nie pojawił. http://www.englishcy.../project-right/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ha! przeczytałem 'kultowy' i zastanawiałem się co mnie ominęło:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 faktycznie. trochę poszkodowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 belt drive poza ramą! odważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Super sprawa z tą tylną piastą. W końcu coś się ruszyło w tym temacie i jest coś nieszablonowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 belt drive poza ramą Myślę że nie było zbyt wielu innych opcji a no i cała konstrukcja jest odważna, ciekawe jak na tym się śmiga i jak ze sztywnością i sterownością.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Petarda, mocowanie tylnego hamulca w kosmicznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mały przedsmak --> I reszta smakuśnych smaczków z tegorocznego NAHBS --> NAHBS 2012 Sacramento Image Dump 1 Ť Urban Velo --> NAHBS 2012 Sacramento Image Dump 2 Ť Urban Velo Panie, oni te kółka kupują, robią czy skąd je mają? Chodzi mi o takie pełne koła. Edit: Ha, znalazłem odpowiedź, źle szukałem wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000archaniolow Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Myślę że nie było zbyt wielu innych opcji a no i cała konstrukcja jest odważna, ciekawe jak na tym się śmiga i jak ze sztywnością i sterownością.. wręcz przeciwnie! bardziej konwencjonalne jest dorabianie couplerów, które zespalają ramę ponownie po założeniu pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ty, ale to się trzyma na tej jednej, dwóch rurkach. To walnięcie tam łączeń chyba by było złym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 A ja na pierwszy rzut oka, pomyślałem że najprościej w takiej ramie z jednym trójkątem z tyłu, byłoby przeprowadzić napęd po drugiej stronie niż jest trójkąt. Wtedy nie byłoby problemu z wymianą paska. Tylko po stronie napędu działają ogromne siły i nie wiem czy koło by się trzymało zawieszone tylko z drugiej mańki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 BMW, Ducati i jeszcze kilku innych producentów robi asymetryczne wahacze i żaden z nich nie daje napędu po przeciwnej stronie, więc raczej coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 o paskach zebatych juz bylo i wydaje mi sie, ze jedyne sluszne rozwiazanie to to ktore zapodal Bonton w drugim poscie http://www.forumrowerowe.org/topic/100547-pasek-co-sadzicie-o-takim-rozwiazaniu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Nawet nie popatrzyłeś jak ten rower wygląda http://www.forumrowerowe.org/topic/32402-rowery-okss-ciekawe-piekne-brzydkie-niezwykle-zewszad/page__view__findpost__p__1021298 Jakby się dało to pewnie by tak zrobili, ewentualnie miało być jeszcze bardziej alternatywnie, choć wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 dopiero teraz zauwazylem, ze pasek jest po zewnetrznej stronie i nie przechodzi przez trojkat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Niezła baza kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atrxevu Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 o jezu ale brzydal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Jejku, takie rowery są dla mnie potworne -.- Nie dość że brzydkie to zero funkcjonalności, bo jak takim skręcić pedałując ? To się chyba nadaje tylko do sprintów na ćwierć mili bez skręcania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No piękny nie jest Mostek jest wypasiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.