Varg Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Kiedyś rama Ridley OVAL poszła za psie grosze na allegro :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Mnie kręcą nowoczesne ramy stalowe, do tego starannie pomalowane:) Icarus http://www.flickr.com/photos/icarusframes/ Zullo http://picasaweb.google.com/111340256545152450126/InQubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 bez żadnych udziwnień. dzięki to ze stopu aluminium jest?! jak już się jara czymś nowoczesnym to: Look Track Bike | Flickr - Photo Sharing! Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Rower który pokazałeś to kosmos. Oval to proste rurki, bez żadnych wygięć, zagłębień i tak dalej... "bez żadnych udziwnień" Myślisz: Kupiłbym takiego looka, pojeździłbym po mieście? marianoitaliano, chodziło o kąty czy ogólny pomysł na rower? sam nie nazwałbym hydroformowalnego aluminium starą szkołą. Z nowych ram w klasycznej konwencji warta uwagi jest rama Suicycle Sankt Pauli w wykończeniu "raw flame"; Chodzi o samą ramę, reszta gratów na zdjęciu jak dla mnie do wyj*bania. 400 euro dzieli mnie od nieba tak samo. stara szkoła (o którą mi chodziło w przypadku ovala) -piękna, krótka, zwarta geometria, minimalne prześwity, duże kąty jak w wielu starych wspaniałych torowych ramach i mimo technologii to został zachowany minimalizm, nie ma dzisiaj takich ram. Oval wygląda jakby starym mistrzom rurek cr-mo dać aluminium. A to co pokazałeś to odwrotność tego o co mi chodzi. Brzydki rower, nieudolne naśladowanie tego co stare i wspaniałe. I nie chodzi o malowanie, tak samo jak w ovalu kolor nie ma znaczenia, tylko chodzi o melodię roweru która dzisiaj się rzadko zdarza Kiedyś rama Ridley OVAL poszła za psie grosze na allegro :/ Sprawdzałem wcześniej w archiwumallegro czy ktos sprzedawał te ramy, były wystawiane kiedyś na allegro. Ale nie wiem czy cena tam pokazana to cena startowa czy końcowa... przy jednej ramie świeci się 300zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Z tego co pamietam był bez widelca , i byłem bardzo zły jak zobaczyłem Aukcja zakonczona.... chyba raczej za te 300zl poszedl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 piękny rower i świetny pomysł na malowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Pięknie Miałem właśnie taki pomysł żeby sobie na zimę pomalować swoją ramę właśnie tak pół na pół... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 [Temat o ciekawostkach już zamknięty, więc wrzucam tutaj] Panowie, nie wiem jak Wam, ale mi się zaj*biście podoba taki oto gadżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A do czego ten gadżet ma służyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Rewelacja! A służyć ma zapewne jako gadżet na półce, ew. jest to wzór handlowy muf lub ekspozytor do sterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 kolejny "kurzolap" na polce ale taki moglbym miec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 http://www.demonframeworks.com/nggallery/page-407/images/ Customowe ramy za gruby hajs ale te mufy są przeza######iste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kry0 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 O ja pierdziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 takie kubki to ja WANT bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Orlowski Pursuit Lo Pro Filed Brazed - Pedal Room chyba ten sam: http://vimeo.com/36470305 gwiazdor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fyl Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Rower jest mega dobry. Jedyne co bym w nim zmienił gdyby wisiał u mnie w pokoju to korba plus pedały na coś bardziej klasycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mamma mia! co za detale! http://www.cycleexif.com/bishop-bikes-nahbs-track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Piękne malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Mój ulubiony rower odkąd go zobaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Zauważyliście że nawet nyple ma zielono niebieskie? Miałem kiedys raleigha z niebieskimi nyplami, w całym rowerze były tylko niebieskie, srebrne i białe elementy, ani grama czarnego koloru (pomijając uszczelki w piastach i spód siodła, ale tego raczej nie dało się przeskoczyć) http://www.fixedgeargallery.com/2011/may/3/MarcinKsiazkiewicz/MarcinKsiazkiewicz.htm Teraz kolorki to nie priorytet, chociaż nie powiem że są całkiem nieistotne. A z własnego doświadczenia wiem że białe siodło owijka/gripy i opony na wystawę może się nadają, na ulicę już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nyple to mnie w pierwszej kolejności urzekły. Następnie wykończenie haków przednich i tylnych, to "wyciągnięcie" chromu na nich, ech... Trochę poszperałem o tym modelu. Bishop MS Track Bike, bo taka jest jego nazwa oryginalna, zdobył nagrodę w kat. Best Steel Bike na targach NAHBS 2011. MS oznacza "MultiShape" tubing (Colubmus) i to ponoć ten typ budowy, a nie detale najbardziej zaważyły na decyzji sędziów. Dotarłem do wywiadu z budowniczym, Chrisem Bishopem, który był i aktualnie, raczej dla sportu, ciągle jest kurierem. Opowiadał też o całej swojej fascynacji fixami i o tym, jak lubi sobie pojeździć na Manhatanie w złą pogodę między blachosmrodami, chociaż mieszka i pracuje, o ile dobrze pamiętam, w Baltimore. Oto Krzysiek: Wywiad do znalezienia jest gdzieś na Prolly'm. Sam frameset z opcją części po jakimś czasie był wystawiony na sprzedaż, nie dowiedziałem się za jaką kwotę poszedł, ale ramki u Bishopa zaczynają się od ~2000$, więc raczej dobra fura za nią będzie. Zdjęcia w naprawdę dobrej jakości są dostępne tutaj: (wchodzimy na stronę, w prawym menu opcja "original") http://www.flickr.com/photos/bishopbikes/sets/72157626003835942/with/5619481556/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleczek1988 Napisano 13 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ale kosa -> piękny widać że rower kosztował sporo kasiory ale rownież kosmetyka i detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jakiś czas temu toczyły się tutaj rozterki na temat miedzi, etc. Panowie z Peacock Groove chyba nas czytają. Oto niejaka Bad Penny Reszta: http://www.bombhillsspeedkills.com/2009/10/peacock-groove-bad-penny.html Tak, wiem że korby i suport sieją zgorszenie, ale dla reszty warto było wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 mam spray miedziowy efekt jest naprawdę dobry tylko za puszkę było trzeba 90zł zapłacić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.