smurv Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Orlowski Pursuit Lo Pro Filed Brazed - Pedal Room nie widziałem piękniejszej ramy, i to jeszcze z pl ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 i te koła... jest idealny!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 A czemu to ma sluzyc poza znacznym zwiekszeniem wagi? Chyba ze drugi naped jest do jazdy w tyl i oba maja wolnobiegi?? e...tam... się nie znacie toć siem na tym jedzie dwa razy szybciej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Orłowski się postarał, pierwsze wrażenie niesamowite, detale i "czystość" też robią wrażenie. Tylko ciekawe ile by było płaczu gdyby się wywrócił na tym u-locku, biała owijka i siodło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 AAJ Piękny ! a jaki dosponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 ładniutki, nie ma co.... tylko te platformy.... (a, i co biega z tym kawałkiem owijki na ramie??? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 wg mnie to po to zeby kierownica ramy nie obiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Tak właśnie Różne są patenty na to. U mnie ze względu na to że mama jest krawcową "mini framepad" na rzepy: Lepsze od przyklejonej na stałe taśmy klejącej czy owijki bo przy zmienianiu kokpitu zmienia się punkt stykania rury z kierownicą. Tu jest możliwość regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
candle Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Piękna rama marianoitaliano... Będę chyba zbierał na coś takiego, delikatne lo-pro ajajaj kręci mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Piękny ten Orłowski. Gdybym miał kominek to chętnie zawiesiłbym go sobie nad nim na ścianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dzięki candle Rama robiona u Pana Lecha Rychtarskiego (na zamówienie według mojego projektu, ale cały czas byliśmy w kontakcie i na bieżąco było wszystko dogadywane) u którego Orłowski się uczył, jakby ktoś nie wiedział . Biały rower Pana Jacka to chyba bardziej demonstracyjny okaz, taki na pokazówkę i dobry nad kominek. Ale bardzo rozlazłą ma geometrie, małe kąty, a między rurą ukośną a oponą jest tyle miejsca... Dla mnie jak można między oponę a rurę ukośną czy podsiodłową wsadzić palec to nie ma jazdy : Taki mój fetysz, jak chciałem kupić ostatnio szosę to dwa rowery jakie mi odpowiadały były bite, pogięte i przez to miały taka zwartą geometrie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 w takim razie spodobalby Ci sie moj wicher gdzie miedzy tylnym kolem a podsiodlowa jest miejsce na wsadzenie kartki papieru max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Tak Ci podpasowały zębatki że wyszedł taki prześwit? Czy tylko da się tak ustawić. Bo to że się da to nie ma w tym nic nadzwyczajnego bo i w moim Rychtarskim i w rzadkim Superze z włoskimi mufami którego mam od niedawna, mogę koło tak ustawić że kręcić się będzie tylko wtedy jak zdejmiesz oponę Jak to ten pierwszy przypadek to możesz pokazać zdjęcie tylnego trójkąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Tak Ci podpasowały zębatki że wyszedł taki prześwit? Czy tylko da się tak ustawić. Bo to że się da to nie ma w tym nic nadzwyczajnego bo i w moim Rychtarskim i w rzadkim Superze z włoskimi mufami którego mam od niedawna, mogę koło tak ustawić że kręcić się będzie tylko wtedy jak zdejmiesz oponę Jak to ten pierwszy przypadek to możesz pokazać zdjęcie tylnego trójkąta. w mojej lo pro na ktorej jeździ teraz kumpel z chris kingami wchodziła z przodu tylko opona 20c bo innaczej tarło o rurke skośną , Hatta Swany załątwiły sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Czyli jedne z lepszych kóz na tym forum sprzedane? (edit: dla purystów językowych; wiem, że w języku polskim to zdanie nie ma sensu, pisząc "koza" mam na myśli "ostre", pozdrawiam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Czyli jedne z lepszych kóz na tym forum sprzedane? (edit: dla purystów językowych; wiem, że w języku polskim to zdanie nie ma sensu, pisząc "koza" mam na myśli "ostre", pozdrawiam) kolega kseru teraz na niej śmiga wiec daleko nie uciekła, moja rama bedzie przez zime sie malować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 a ja to mam taki mały prześwit między kołem a rurką ukośną, że kiedyś chciałem poprowadzić prostą pomiędzy i się nie dało.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 a ja to mam taki mały prześwit między kołem a rurką ukośną, że kiedyś chciałem poprowadzić prostą pomiędzy i się nie dało.... fuji robi takie ramy że nie da się prostej poprowadzić http://4.bp.blogspot.com/_zKiwio195AY/TURW6MlJbsI/AAAAAAAAHFo/w2j_IlRa6dY/s1600/Fuji_09_Track_Pro-728344.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A mój tata to ma taki mały prześwit z przodu że trzeba było spiłować lakier a z tyłu ma taki mały prześwit że musi jeździć na kole 26 cali Jakie przechwalanki się zaczęły robić hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A mój tata to ma taki mały prześwit z przodu że trzeba było spiłować lakier a z tyłu ma taki mały prześwit że musi jeździć na kole 26 cali Jakie przechwalanki się zaczęły robić hehehe ..zapomniałeś dodać, że musiał zdjąć oponę i jeździć na samej dętce z niskim ciśnieniem. No i przy skręcie musiał zsiadać z roweru, bo zwarta geometria pozwalała tylko na jazdę prosto ;-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No bo właśnie w rurze ukośnej ma wycięty otwór w którym chowa się przednie koło, i dlatego nie da się skręcać A tak w temacie: Jedna z najpiękniejszych współczesnych ram http://www.boutiquecycles.com/media/images/uploads/bikes/0622_ridley.jpg Stara szkoła w dzisiejszej technologii, bez żadnych udziwnień. Chciałbym taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 popraw link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 PARDĄ Wczoraj jeszcze hulał link, a dzisiaj rzeczywiście coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 dzięki to ze stopu aluminium jest?! jak już się jara czymś nowoczesnym to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Stara szkoła w dzisiejszej technologii, bez żadnych udziwnień. Chciałbym taką. marianoitaliano, chodziło o kąty czy ogólny pomysł na rower? sam nie nazwałbym hydroformowalnego aluminium starą szkołą. Z nowych ram w klasycznej konwencji warta uwagi jest rama Suicycle Sankt Pauli w wykończeniu "raw flame"; Chodzi o samą ramę, reszta gratów na zdjęciu jak dla mnie do wyj*bania. 400 euro dzieli mnie od nieba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.