Varg Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 http://farm1.static.flickr.com/121/363682048_eb5991733a_o.jpg Intrygują mnie w takim rowerze , te klasyczne koła i korby . możedlatego ,że lekkie i świetne ? może z piwnicy ? nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 http://farm1.static.flickr.com/121/363682048_eb5991733a_o.jpg Intrygują mnie w takim rowerze , te klasyczne koła i korby . możedlatego ,że lekkie i świetne ? może z piwnicy ? nie wiem To właśnie jest piękne w kolarstwie torowym. Gdzieś pośród pełnego profesjonalizmu, jest miejsce na to coś w czym zawarta jest dusza szalonego człowieka, który wynalazł sprytny otwieracz do wina. To co umarło już w kolarstwie szosowym, jeszcze sobie gdzieś tam krąży po torze. Ja wychwyciłem w Pruszkowie kilka takich perełek. To pewnie takie talizmany, w pełni sprawne artefakty z czasów, kiedy papież je reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Czyli nie jestem sam , bo traktuje te korby w ten sam sposob jak sie zuzyja powiesze je na scianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 ... jak sie zuzyja powiesze je na scianie One się nie zużyją ;-) I to, między innymi, jest w nich piękne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Dokładnie te czesci campy sie nie zuzywaja! Tylko te nowsze stery z alu miskami ssaja pałe oporowo , Remember only stery mit stalowen misken campagnolo! Zastanawia mnie fakt , jak wielką sumę musiał odpalić campie polski klub aby kupić całą grupe pista np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 nie musi być tanie , nie bójcie sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharix Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 ta koza jedynie fajna. To pierwsze ma jakas nie doebaną rame i brzydką ergo kierownice Moja niedlugo leci na piaskowanie i w czerń sie przemienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ale ten niczego sobie ... --> http://www.fixedgeargallery.com/2011/jan/4/Videomaschinchen/Videomaschinchen.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 strasznie mnie jara c-dale track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 no jest fajny ale jazda po bruku na nim może być męcząca. ja mam alu ramę i tak sobie dupsko obiłem na tym rowerze, że nawet pampers nie pomagał. cisnąc po bruku siodełko wibruje jak bateria w telefonie tylko mocniej, kurewsko nieprzyjemne. teraz mam brooks all terain i jest lepiej, ale nie tek dobrze jak na stalowej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 wyobrazam sobie. Mój gios jest sztywny jak taboret do tego widelec z okrągłymi goleniami wysokie obrecze i po ok 10-12 atm. Jazda po bruku ? no thanks. kiedys jechałem to prawie z roweru mnie zrzuciło takie rodeo. A co dopiero na alu ramie. Bruki omijam z daleka , szkoda mi kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 było. sztyca poszła sie ebać http://prollyisnotprobably.com/2010/09/the_making_of_the_affinity_dri.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 super dziury już widzę jak staje w korbach na podjeździe ale żebra się zrastają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 spodobało mi się jak Mack kiedyś napisał chyba na lightbike że "jak słyszy o nawiercaniu w kontekście odciążania części to mu się słabo robi" : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 a mi sie słabo robi jak słysze o męczeniu piasty na tokarce co by lżejsza była! SCANDUM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 a mi sie słabo robi jak słysze o męczeniu piasty na tokarce co by lżejsza była! SCANDUM! czym innym jest zebranie nadmiaru materiału w miejscu gdzie nie przenosi on obciążenia, a czy innym świadome wprowadzanie wad materiałowych w postaci dziur. Co nie zmienia faktu że dziura jest najlżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Jakie jest miejsce w rowerze które nie przenosi obciążenia? W ostrym pozbawionym wszelkiego osprzętu niema żadnego elementu który można by odchudzić nie osłabiając konstrukcji. Gramy można urywać na instalowaniu osprzętu wyższej grupy. Tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydl0 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Nie chodzi tutaj o zbędny element, a o jego modyfikacje. Siły działające na np. ramę nie są w każdym miejsu takie same. Nierozsądnie byłoby osłabiać ośrodki poddawane najmocniejszym przeciążeniom, lecz nie powinno być problemów ze zebraniem materiału z miejsc o niskim obciążeniu. Na tym przecież polega min. cieniowanie ramy. Żeby to jednak zrobić, wypadałoby to wszystko policzyć Natomiast wiercenie dziur w sposób podyktowany designem, jest subtelny niczym ostrzał moździerzowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Jakie jest miejsce w rowerze które nie przenosi obciążenia? W ostrym pozbawionym wszelkiego osprzętu niema żadnego elementu który można by odchudzić nie osłabiając konstrukcji. Gramy można urywać na instalowaniu osprzętu wyższej grupy. Tylko. a jakim to magicznym sposobem elementy wyższych grup są lżejsze pomimo tego samego stopu i bardzo podobnego kształtu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 a jakim to magicznym sposobem elementy wyższych grup są lżejsze pomimo tego samego stopu i bardzo podobnego kształtu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 no niestety to jest ameryka. niszczymy pełnowartościowe części żeby ładnie wyglądały na pokazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 na osprzęcie z wyższych grup wyryte są runy z wyższego poziomu magii poprostu. mi sie słabo robi jak kobiety mówią o diecie w kontekście odchudzania wszystko byle nie wyjść na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.