Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Dla spragnionych nowości - foty z Eurobike 2010 --> http://flybike.pl/eurobike2010/

Jest kila ciekawych fixów/SS, trochę szos i MTB, mieszczuchów i różne szpeje, czyli dla każdego coś dobrego.

Dorzucam swoje, skoncentrowalem sie glownie na fiksach, singlach i szosach. Jakosc rozna, bo czesc zrobilem komorka.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?aid=2080851&id=1477735999&ref=mf

Nie wiem czy galeria jest widoczna dla osob bez konta na FB, pozniej wrzuce tez na picase.

Ogolnie to jeszcze jestem w amoku, dwa dni w raju:)

Nie powinno Cię top dziwić kurierka działała już sporo wcześniej i OK też już były w użyciu, nie wiem kto pierwszy lansował się w Wawie, ale już na jakimś aleju w 2001 były ostre i to więcej niż jedno czy dwa... i ogólnie był już na nie wielki zakręt.

Nie powinno Cię top dziwić kurierka działała już sporo wcześniej i OK też już były w użyciu, nie wiem kto pierwszy lansował się w Wawie, ale już na jakimś aleju w 2001 były ostre i to więcej niż jedno czy dwa... i ogólnie był już na nie wielki zakręt.

Marek, wtedy to ja ujeżdżałem Giant Boulder 500 i o szosie to wiedziałem tyle co Ty o hipsterach :thumbsup:

czego się burzą??

ta naklejka kojarzy mi się z bardzo słabymi sprzętami typu wigry i pelikan.

teraz tacy jak ty uważają to za "oldskul" i "lans" ale jak ja byłem dzieciakiem to innych nie było

a te ramy pękały pode mną i moimi ziomkami z podstawówki jak kondomy na wiosnę

dlatego mówię że ta naklejka jest wsiowa

ale skąd masz to wiedzieć?? przecież wtedy twoi rodzice jeszcze się nie znali prawda kaemes?

No znalazłem tego Twojego HD-Gianta:

http://1.bp.blogspot.com/_4PDceNEgWlM/SSIaSxWFKiI/AAAAAAAAAK0/FkKWPJ_Y08Y/s1600-h/DSC01652.JPG

co do hipów i sterów , jak słyszę słowo subkultura to się jeżę, jak słyszę moda to też mnie wykręca....

A co do dzwonów, rurek, czapeczek, i tej całej szmatkowej ekspresji, to ... ogólnie każdy ma swój cmentarzyk, ale mój jest wyjątkowo wesoły, z upodobaniem patrzyłem w stronę niemody. A w 2001 raczej już tylko szarzałem pod tym względem... Dzisiaj zasadniczo moje spostrzeżenia dotyczą jedynie płci pięknej. Ku moim zdziwieniom licznym, ta płeć jak Owce w pędzie, potrafi w imię nie wiadomo czego uniformizować się w stada nie kształtnych fok, przy pomocy ciuchów makabrycznych, myślę że umila mi to starość i oszczędza pokus :-) i doznania estetyczne coraz częściej kończą się i zaczynają na Dura ace...

A romet.... to nasza młodość, marzenia, sny, to kupowanie roweru z pod lady... wtedy liczył się rower, chciało się mieć rower.... taki czy inny... rower męski, damski, składak, kolarzówa była tak troszkę jak mercedes, nie było alegro za 3 stówy. Kolarzówa - to było coś... Jak dostałem Pasata(a był kompletny zaskok) to chyba mało ze skóry nie wyskoczyłem, bo Ojciec uważał, że rower z przerzutkami to syf malaria, i nigdy do tego ręki (kasy) nie dołoży... No to się teraz Taty słucham... :-)

No taak, teraz to Wigry to badziewie, a Romet to tandeta...no,no.

Na Passacie jeździłem pół roku, byłem królem osiedla :confused:

dlatego mówię że ta naklejka jest wsiowa ale skąd masz to wiedzieć??

Heh, ja kolego mam za sobą 3x Wigry, 2 Passaty i jakoś nie czuję się wsiowo, ba był to wtedy dobry rower który jako tako sobie radził...fakt że pierwszy mój sprzęt to BMX kupiony za dolary w Pewexie, a jakoś szybko (94-95) zmieniłem parafię na Gianta z alu ramą a potem na inne rowery tak zwane zachodnie, ale Rometa używałem do 2001. Staruszki swoje przejeździły i zgoda że to zadna ekstraklasa, ale dobrze działały...

a te ramy pękały pode mną i moimi ziomkami z podstawówki jak kondomy na wiosnę

Nawet ja jako dziecko wiedziałem ze to nie są rowery do ostrej jazdy. Pierwsze górale HT jakie pojawiły się w Polsce (Streetersi, ktoś pamieta ten styl jeszcze?) były używane do nieco sotrzejszego XC ale nikt nie próbował na tym skakać ani robić tricków.

Do Roemta czuję szacunek, bo to rower mojej młodości. I to całkiem dobry rower, prosty jak deska.

Ojciec uważał, że rower z przerzutkami to syf malaria, i nigdy do tego ręki (kasy) nie dołoży...

Mój odwrotnie, może dlatego ze sam jeździł na włoskiej kolarce z kompletem campagnolo, jedynie dziadek był hardcorowcem który an swojej ukrainie walczył z największymi górami :thumbsup:

Właśnie oto mi chodziło , sam mialem reksia!

Zresztą sprzet zawodniczy mial duzo wspolnego z reksiem bo jak nie rury mial te same to mufy z tej samej stali patykiem wystrugane !

Romet mowi Ci tylko jedno ? pekniety pelikan ? A te posągi polskiej motoryzacji w postaci Pony , Ogara, Charta itd ?

Zgodzę się z paimakerem, że naklejka zalatuje taniochą. Ale przywołuje też na myśl rowerowe wspomnienia z dzieciństwa, o których napisali inni.

Z jednej strony naklejka dobrze się komponuje z całym rowerem, a z drugiej, wstawiłbym w jej miejsce znaczek/emblemat (taki jak tu --> http://allegro.pl/zzr-znak-na-rame-oryginal-i1215509638.html), chociaż ten z kolei nie pasowałby do kolorystyki całości.

A swoją drogą - nie ma ktoś na zbyciu takiego znaczka? Alledrogo mam już obadane w tej kwestii, więc nie linkujcie mi.

Podpytuję, bo może ktoś ma w swoich zbiorach jakiś emblemacik zbyteczny i chciałby go przekazać (na zasadzie wymiany towarowo-monetarnej oczywiście) dla potomności w ramach szerzenia szeroko pojętej kultury szosowej :P

a czy ja tu mówię o ostrej jeździe??

jak ostro może jeździć 8letnie dziecko??

mówię o tym, że pomimo iż są to wspomnienia niektórych z nas i mamy do nich sentyment to nie zmienia to faktu że te rowery były gówniane i tyle.

co chwilę coś się w nich psuło.

zresztą do dziś ta "firma" mocno odstaje od konkurencji...

i nie mówię o rowerach profesjonalnych tylko o tych które można było kupić za kartoniki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...