Skocz do zawartości

[rowery OK/SS] Ciekawe, piękne, brzydkie, niezwykłe, zewsząd

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

jest taki rozkminiony Robert Kuśmirowski, polski artysta były kolarz , imitujący rzeczywistość z papieru itd, rozkmincie se na google robi to niesamowicie. i zrobił kiedyś rower ze słodkości ale tak że nie poznałbyś. no geniusz. to może jego zatrudnić i zrobić pieczone dyski B)

• 2 tygodnie później...

A mi (poza kiepskim mostkiem i power gripami, których nie trawię) się podoba :)

konik a jeździłeś na powergripach?

johndoe wytłumacz co konkretnie jest koszmarnego w tym rowerze (poza mającą tendencję do pękania ramą) bo ja tego nie widzę w swojej maluczkości.

dla mnie rower jest złożony z głową, wszystko do siebie pasuje.

dałbym krótszy mostek i torowe gripy ale to kwestia gustu

konik a jeździłeś na powergripach?

johndoe wytłumacz co konkretnie jest koszmarnego w tym rowerze (poza mającą tendencję do pękania ramą) bo ja tego nie widzę w swojej maluczkości.

dla mnie rower jest złożony z głową, wszystko do siebie pasuje.

dałbym krótszy mostek i torowe gripy ale to kwestia gustu

dla johndoe byłby lepszy gdy poskładano go na "sieciowo -złomowych" częściach,bo jak w wiadomo w naszym kraju jest taka tendencja ze jak ostre to tylko ze złomu.

Koła wyglądają dla mnie tragicznie, szczególnie opony je psują i dla mnie wyglądają jak w jakimś miejskim holendrze. Piasty też można spokojnie anodowane na czarno kupić jak już się idzie w czarną oponę, obręcz, zębatkę i szprychy. Kierownica jest syfiasta, jak już bez owijki czy keirinowych kondonków to niech będzie to jakieś chromowane nitto. Do tego rama za duża chyba dla jeźdźca, bo sztyca ledwo wysunięta, przez co rower też bardziej turystycznie wygląda, pomimo upchnięcia mostka jak najniżej się dało. Mostek długi, a jeśli sztyca tylko lekko wysunięta to, albo gość co na nim jeździ ma łapy jak małpa przydługie, albo dobrał źle mostek. Power gripy mnie nie interesują bo to dla mnie mutacja nosków, których nie używam.

ptx nie pierdziel mi o śmietnikowej wersji ostrego bo ja jej nie wyznaje.

Właśnie kolorystycznie wg mnie jest dobrze dobrany. Czarne piasty zniszczyłyby równowagę chromu i czerni. Teraz jest w sam raz - srebrne piasty, korba i łańcuch równoważą się z czarnym blatem, koronką i szprychami. Myślę, że dobrze to zostało przemyślane. Góra też jest w porządku, trudno ocenia proporcje ciała i gusta użytkownika - każdy ma własne upodobania.

Ja bym dziękował niebosom za taki sprzęt, choć raczej na mieście bym go nie zostawił ;)

Koła wyglądają dla mnie tragicznie, szczególnie opony je psują i dla mnie wyglądają jak w jakimś miejskim holendrze. Piasty też można spokojnie anodowane na czarno kupić jak już się idzie w czarną oponę, obręcz, zębatkę i szprychy. Kierownica jest syfiasta, jak już bez owijki czy keirinowych kondonków to niech będzie to jakieś chromowane nitto. Do tego rama za duża chyba dla jeźdźca, bo sztyca ledwo wysunięta, przez co rower też bardziej turystycznie wygląda, pomimo upchnięcia mostka jak najniżej się dało. Mostek długi, a jeśli sztyca tylko lekko wysunięta to, albo gość co na nim jeździ ma łapy jak małpa przydługie, albo dobrał źle mostek. Power gripy mnie nie interesują bo to dla mnie mutacja nosków, których nie używam.

ptx nie pierdziel mi o śmietnikowej wersji ostrego bo ja jej nie wyznaje.

z tymi oponami masz rację

gatorskiny są znane z holendrowatości. gratuluję wprawnego oka.

co do czerni to widzę że jesteś fanem malowania roweru całego w jednym kolorze. przynajmniej nikt nie powie że kolory źle dobrałeś bo czarny do czarnego pasuje idealnie.

co do kieraty to nie każdy jara się przereklamowanym nitto które może sobie byle banan sprowadzić z japońskiego keirinu. a zakładanie owijki na torową kierownicę powinno być karane.

nie wiem przyjacielu czy jeździłeś kiedyś na innym rowerze niż twoje ostre bianchi zaparkowane pod jednym z wrocławskich aut ale jak dla mnie to rozmiar ramy ma dobrany bardzo dobrze. dlatego sztyce aero są aero tylko na odcinku który powinien wystawać z ramy.

mostek może być źle dobrany a może taka pozycja na owerze mu odpowiada. a może jeszcze nie wie że mu nie odpowiada. na pewno jest to jego problem.

a co do power gripów to są całkiem sensowne lecz drogie. ekipa z Dublina testuje je z powodzeniem. a ty johndoe jeśli boisz się nowości to może czas składać mtb??

eeeeeech

teraz kiedy nauczyłeś się tego wszystkiego nie możesz już uważać tego dnia za stracony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...