Skocz do zawartości

[mostek] zerwany gwint

Turystyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dzisiaj przy redukcji luzów na sterach dokręcając górną śrubę mostka zerwałem gwint. Co można z tym zrobić? Trzyma się to na drugiej śrubie i kapslu. Mostek to Accent Blade. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Napisano

Myślałem o gwintowaniu, ale odpada, bo nie mam gwintownika i w okolicy nie ma takiego serwisu/fachowca. A można z tym jeździć? Jeśli moglibyście poradzić jakiś mostek do 40zł maks. 45zł. Z góry dziękuje. Pozdrawiam

Napisano

To sobie kup gwintownik. Koszt gwintownika najtańszego to około 10zł. No chyba iż mostek tak tani iż się nie opłaca.

Napisano

Adventure

ul. Janity 14

(32) 281-90-18

caad0@interia.pl

oto sklep w którym powinienes dostac mostek accent AS-366 AH za 45 zł.

Waże 88kg i go posiadam,polece

Napisano

Sklep znam. Maki mógłbyś dać link do tak taniego gwintownika ? Mostka raczej bym zmieniać nie chciał. Ponawiam pytanie: Czy można z tym jeździć ? Z góry dziękuje. Pozdrawiam

Napisano

Tak można ale ja bym nie ryzykował. To weź przynajmniej śrubkę by weszła w otwory 2 podkładki i nakrętkie. Zakręć. Zawsze pewniejsze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zerwałem kiedyś gwint w tym samym miejscu. Śruba była M6. Nagwintowałem na M8, ale też się zerwał przy bardzo małej sile. M10 było ok. 5 lat minęło i mostek gdzieś tam jeździ i jest ok. Można jeszcze zastosować "klej" Autoweld. Można go wiercić, gwintować, szlifować. Trzyma tak mocno jakby był jednolitą częścią elementu metalowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...