Maciek764 Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Chodzi mi głównie o to że w deszczu jeżdże tylko wtedy gdy mnie złapie na trasie, mam MTB i semi-slicki i jeżdże 60% szosa 40% ścieżki i jakiś teren i czy warto tam wydać te kilkadziesiąt złotych na dobre klocki czy poprostu wystarczą takie za 6zł i czym one się będą różnić bo prawdę mówiąc siła hamowania takich za 7 i takich za 20 jest taka sama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhaH Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Przed kupnem Accentów miałem standardowe klocki Shimano jakie są montowane w Altusach. Czasami piszczały gdy były mokre (Accenty tego nie robią bo są gumowe), zdarły się w trybie przyspieszonym w warunkach zimowo-jesiennych, a siłe hamowania miały nieporównywalnie mniejszą. http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...=26&id=1326 kup takie a będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Miałem Promaxy ale były twarde, wchodziły w nie osady i skrzypiały niemiłosiernie na mokro a nawet na suchu. Kupiłem Tektro za 11zł para i jestem zadowolony, ale siła hamowania ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Na tył kupuję klocki za 4 zł komplet i nie narzekam - wystarczają na ok 5000 km i spisują się znakomicie. Na przodzie natomiast od kilku lat stosowałem troszkę lepsze klocki - Corratec i Author 3CC, ale czy hamowanie jest lepsze to ciężko powiedzieć - wydaje mi się że chyba nie - kiedyś na przodzie stosowałem najtańsze klocki i nie pamiętam abym miał problemy z hamowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 A z tymi trzema rodzajami gumy to prawda? Czy to poprostu jedna pomalowana na kolorowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Moim zdaniem 2 rodzaje gumy Pomarańczowa część to raczej farba, a guma jest ta sama co w czarnej części, natomiast szara to jakby co innego bo z niej farba nie schodzi, jak z pomarańczowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Niedługo założę avid sd7, ciekawy jestem jak będą się spisywać. W każdym bądź razie okładziny do tych hamulców kosztuję 39 zł! Przecież to więcej niż porządne całe klocki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Jak mialem tektro, to w jakies 1000-1500 km zajechalem klocki.... z tym, że dostaly najwiecej w tylek w gorach jak polalo i trzeba bylo parę zjazdów zjechac[momentalne zużycie- od 30% stanu do 0 w 2-3 zjazdy ]. Potem kupilem jakies afair bbb veestop i trzymaly sie juz lepiej, ale byly dosc drogie. Teraz jezdze na rim wranglerach z sd7 i maja przejechane kolo 2k km i na razie wyglada ze przejada jeszcze 2-3 razy tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdzu5 Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Chciałem zapytać czy orientujecie się czy klocki firmy "SACCON" to dobry wybór? Dzisiaj zakupiłem takie dwa komplety (przód i tył) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem. Linki i pancerzyki kupiłem ACCENTA, ale klocków z tej firmy w moim sklepie nie było. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Imo nie warto oszczędzać na klockach, ja oszczędzałem (klocki komplet za 16 zł ) i teraz mam obręcze tak wyjechane(w dodatku nierówno), że hamulce hamują dużo słabiej no i koła do wymiany po 10k km. A tanie klocki starczały mi do pierwszej porządnej ulewy, lub 2-3 deszczyków EDIT mowa oczywiście o MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Koło do mojego roweru kosztuje 35zł czyli tyle ile porządne klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mam dylemat. Moje klocki się już prawie doszczętnie zużyły. Teraz nie wiem co zrobić. Kupić jakieś najtańsze, zakupić takie http://allegro.pl/item228788009_klocki_ham...mplet_4szt.html czy iść na całość i kupić http://allegro.pl/item229219935_klocki_ham..._xtr_2007_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 kup wklady hamulcowe bbb veestop. mam i polecam szczerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Popieram Wilka. Najlepsze klocki z jakimi mialem do czynienia to trojkolorowe bbb. Lepszych nie widzialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A co sądzicie o tych karbonowych z decathlona? mają wymienne okładziny i kosztują 27zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansik Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Obecnie jeżdżę na klockach xtr ale bez rewelacji dlatego przymierzam się także do tych BBB - bardzo dużo osób je sobie chwali. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Kup klocki bbb Nie są drogie bo 40 zł za kpl a są bardzo dobre....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.