Skocz do zawartości

[lampka] przednia do 35zł

_maniak_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Historia moich lampek.

1 Bez firmówka za kilka zł 3 żółte diody LED. Długo świeci klosz i baterie lecą pod koła na większym wyboju

2 Bez firmówka za 3,90zł na żarówkę halogenową. Czas świecenia na 4xAA 2 godziny, plastyk bardzo niskiej jakości

3 SHARK (albo podrobka, nie wiem) zestaw przód / tył. Tył po poprawieniu lutów i wstawieniu kondensatora działa OK i nie gaśnie nawet na największych wybojach. Żywotność przedniej lampki to 1 godz (tak 1 godzina, pali się elektronika). Aha zapomniał bym cena zestawy 8,5zł

Do rzeczy szukam czegoś:

1 Wytrzymałego i niezawodnego przede wszystkim

2 Długi czas świecenia

3 Światło byle by było jakieś

4 do 35zł o ile się da

Co możecie polecić z firmówek oczywiście (po przejściach daruję już sobie no - name). Lampka przód oczywiście

Napisano

Poszukaj na Allegro Mactronika - polska firma, która produkuje naprawdę sensowne lampki za nieduże pieniądze. Do 35 zeta znajdziesz spory wybór lamp, a nawet kompletów lamp przód/tył. Polecam jako sprzedającego osobę o nicku marek_mor - to oficjalny przedstawiciel Mactronika z siedzibą we Wrocku, od którego już dwa razy kupowałam i nie było żadnego problemu.

Jest jeszcze jeden przedstawiciel tej firmy na Allegro, z Gdańska - ale nie pamiętam ksywki.

Pozdrówko świetliste :)

Napisano

Sam właśnie stoję przed wyborem lampki i chyba skuszę się na tą http://allegro.pl/item219621436_fl_06_lamp...brej_cenie.html . Chociaż miałem zamówić tą http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...roducts_id=9331 , ale że nie mieli na stanie kilku rzeczy które potrzebowałem to zrezygnowałem z zakupu.

_maniak_ tutaj też masz ciekawą lampkę http://allegro.pl/item223163523_super_lamp...ikeboarda_.html

No i jeżeli potrzebujesz tylko lampki sygnalizacyjnej to ten zestaw jest ciekawy http://allegro.pl/item221159801_mactronic_..._gwarancja.html

Napisano

Krajek to też godny polecenia sprzedawca, więc przynajmniej masz gwarancję, że nie będzie szwindla :)

Pozdrówko na pocieszenie :)

Napisano

Ja kupiłem sobe lampke przednia za 48 zł w sklepie. Lampka firmy zero . Bardzo fajna i porzadna moze słuzyc jako lamka do roweru i jako latarka. Ma 4 diody jak dla mnie super.

Napisano

_maniak_: i jak ci się sprawuje ta lampka? Sensowna jest? Mocno świeci?

Jakiej ona w ogóle jest wielkości?

Pozdrówko ciekawe :) ...

Napisano
_maniak_: i jak ci się sprawuje ta lampka? Sensowna jest? Mocno świeci?

Jakiej ona w ogóle jest wielkości?

Pozdrówko ciekawe smile.gif

Hmm lampka jest mała, jak dwa pudełka zapałek połączone dłuższym bokiem. Świeci tak samo jak moja poprzednia za 4zł ;) Daje światło w postaci skupionej - szeroki pasek przed rowerem, w poprzek. Jak widać na zdjęciach (o ile uda mi się je załączyć) revalation to nie jest

Zapomniałem dodać ;) W przeciwieństwie do lampki za 4zł która świeci 4h na komplecie aku, ta świeci 12h na tym samy komplecie

post-101273-1187267944_thumb.jpg

post-101273-1187267952_thumb.jpg

post-101273-1187267959_thumb.jpg

post-101273-1187267965_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Napisano

jak w temacie poszukuje jak najlepiej i możliwie jak najdłużej świecącego światełka na przód do 40zł.

jeżdżę głownie po ulicy ale po lesie też często sie zdarza. proszę o pomoc bo w głównym dziale oświetlenia nie odpowiadają od 3 dni.

Napisano

Mój Rycerz ją ma.

Świeci w miarę, jak na swoje gabaryty - ale jednak mogłoby być lepiej. Na świeżych bateriach dasz radę po lesie - ale raczej nie licz na rajdy 30 km/h po wertepiastych ścieżkach.

O wiele lepiej sprawuje się mój Smart Polaris E-Line; ale ta lampka kosztuje prawie 2x tyle, co owa Sigma na powyższej aukcji. Podobne do Polarisa lampki ma w ofercie również Mactronic - w dużo niższej cenie; różnią się jedynie saneczkami (Smart ma je - moim zdaniem - znacznie lepiej zaprojektowane). Jeśli ten Mactronic świeci identycznie, jak Polaris - można śmiało brać.

O Polarisie pisałam w temacie "[Oświetlenie] Jakie na przód i na tył?" - możesz przejrzeć, podawałam tam linki do fotek tej lampki.

Pozdrówko bez entuzjazmu ;)

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie, jaki jest czas świecenia lampki SIGMA SPORT CUBELIGHT 2?? bo nigdzie nie piszą. Tylko wiadomo że 2 razy dłużej od jedynki, ale nie wiem ile ta jedynka świeciła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...