BlackSummer Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Proponuję poprawić rażące błędy: "bann" > ban "spamer" > spammer Prosimy (żeby nie pisać "nalegamy" ) używać słowników ortograficznych lub sprawdzać napisany tekst np w Wordzie! No właśnie
Ecia Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Te słowa uległy już spolszczeniu, więc akurat tutaj nie widzę problemu (podobnie ma się rzecz np. ze słowem "baner"). Skoro już jednak postał temat - pozwolę sobie wspomnieć o rażącym błędzie, który popełnia olbrzymia liczba użytkowników; co gorsza, błąd ten pojawia się również na stronach wielu sklepów internetowych, o serwisach aukcyjnych nie wspominając... Chodzi mianowicie o słowo: v-brake, które - z powodów dla mnie absolutnie niezrozumiałych - jest notorycznie zniekształcane do formy "v-brake/brakee" ... Zachodzę w głowę, skąd to się wzięło, przecież słowo "brakee" w języku angielskim w ogóle nie występuje, natomiast "brake" znaczy "przerwa". "Brake" zaś to po prostu "hamulec". Toteż - zapamiętajmy wszyscy raz a dobrze: v-brake/brakee - ŹLE!!! v-brake - DOBRZE Pozdrówko lingwistyczne
BlackSummer Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Napisano 7 Sierpnia 2007 Te słowa uległy już spolszczeniu, więc akurat tutaj nie widzę problemu (podobnie ma się rzecz np. ze słowem "baner"). Co do spamera się zgodzę, ale czy aby na pewno spolszczona wersja bana to "bann"? Pozdrówko czepialskie
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Też się nie spotkałem, ze słowem bann a trochę gram na polskich i zagranicznych serwerach gdzie bany sypią się masowo.
Ecia Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja również nie spotkałam się na forum ze słowem "bann". Gdyby się pojawiło - byłby to zwykły błąd ortograficzny. Pozdrówko bez komplikacji
QWEY564 Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 a ja się spotkałem... http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=9018
Ecia Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Poprawione - dzięki za uwagę. Pozdrówko szybkiego reagowania
BlackSummer Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Napisano 8 Sierpnia 2007 a ja się spotkałem...http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=9018 Toż przecież od początku o tym pisałem... Zdawało mi się, że tytuł wątku jest jednoznaczny.
wacha333 Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 ...I am an English teacher... so If U need my advice ... U can count on me Greetings
Ecia Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Zdawało mi się, że tytuł wątku jest jednoznaczny. Zdawało ci się. Jest właśnie dwuznaczny - nie oznacza automatycznie, że błąd jest w tekście Zasad; można go zrozumieć i tak, że w Zasadach jest zapis o unikaniu błędów, który postulujesz rozszerzyć również na język angielski. Tak właśnie odebrałam twój post. Pozdrówko wyjaśniające
BlackSummer Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Napisano 8 Sierpnia 2007 Zdawało ci się. Jest właśnie dwuznaczny - nie oznacza automatycznie, że błąd jest w tekście Zasad; można go zrozumieć i tak, że w Zasadach jest zapis o unikaniu błędów, który postulujesz rozszerzyć również na język angielski.Tak właśnie odebrałam twój post.
jo_jacek Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 Jak juz sie czepiac.. Tam gdzie sa wiaodmości PW w skrzynce jest do wybrania miedzy wiadomosciami które przyszły i które poszły no i tam jest "sent items" a nie powinno byc send ?
Ecia Napisano 10 Sierpnia 2007 Napisano 10 Sierpnia 2007 Nie, bo chodzi o wiadomości wysłane, a nie o polecenie ich wysłania Pozdrówko klarujące
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.