maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam. Czy opłaca się kupić używana Magure Julie za 165 zł? Hamulec używany , w dobrym stanie brak wycieków itd, na przód. Ewentualnie w tej cenie coś lepszego można dostać? Zapomniałem dodać żę rocznik to 2005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Shimano 525 lub 535. Trochę większa moc i lepsza modulacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 czyli nie warto? tylko że tych Deorek na allegro ni ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 witam owszem 525 nie ma ale 535 jest i to sporo PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 to chyba żle szukam... widzę same nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 no ja mialem na mysli nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Troche dużo chce jak na taką Julke, jeszcze jakiś czas temu po 100 zł schodziły bez problemu ... Ale przychylałbym sie ku Shimano 525 i 535 tak jak koledzy wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 sam nie wiem co robić . Widze że tej Magury się nie opłaca ale nic w tej cenie nie ma na allegro (do 170 zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item220520652_hydraulicz...eca_od_1zl.html Polecam, sam na tym jeżdżę i przy mojej wadze 81 kg i przy tarczy 160mm OTB nie zrobię, ale siła hamulca jest zadowalająca mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 jakiś kombinowany ten hamulec. bałbym sie go kopić, że coś sie rozwali zaraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 pudeleQ - to co podałeś, to jest SYS-1 (w aukcji koleś napisał, że SYS-8). W dodatku nie zalany, a zacisk bez odpowietrzacza - czyli praktycznie nie da się dobrze zalać. Ktoś tu próbuje ludzi w konia zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Tak, wiem że to Sys 1, a hamulec podałem orientacyjnie, komplet takich Grimec wyrwałem za 200 zł więc pojedyńczy hamulec zejdzie pewnie coś koło 100 tylko trzeba bacznie obserwowac allegro. Co do tego że nie zalany, to przepraszam, nie doczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 pudeleQ - ja nie mam pretensji do Ciebie, tylko ten sprzedawca coś kręci - o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 a Hayes Sole? http://allegro.pl/item223244498_hayes_sole.html czy lepszy deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Sole ma 1 ruchomy tłoczek, sugerując sie opiniami z forum - dno. Deore przebije go na głowe. Napatos, wiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 nop to w takim razie czekam na jakąś Deorke... chyba że ktoś z Was ma coś na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 A co powiecie o Hayes HFX 9 za 170 zł? A i czy tarcza 203 nadaje sie do bombera mx comp? czy lepiej zmienić na mniejszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Z tego co się orientuje to bomber mx comp obsługuje maxymalnie tarcze o wielkości 7' czyli 180 mm z większą tarczą szybko złapie luzy lub dozna uszkodzenia - nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Aha. W takim razie czy wymiana tarczy na 180 wiąże się z wymiana adaptera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Musze się poprawić na stronie producenta doczytałem, że maxymalna średnica tarczy wynosi 160 mm ;/ W takim wypadku użycie tarczy 160 mm nie wymaga adaptera, zacisk montujesz bezpośrednio bez adaptera do amora. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekmiszcz Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 a Hayes nie ma innego mocowania niż Marzocchi?? W ogóle opłaca sie kupić ten hamulec za 170 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Bombery na ten rok mają już PM, wcześniejsze miały IS2000 więc jeżeli masz stary bo będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 MX, rocznik 2007: Post Mount 6” (7” disk installation is also possible) Hayes (i obecnie zdecydowana większość innych hamulców) bez adaptera z tarczą 6" Wzrost średnicy tarczy o 20mm powoduje raptem wzrost sił działających na widelec maksymalnie o kilkanaście %. Bez przesady widelec nie wybuchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 @Napatos ja piszę to co widzę w manualu producenta - po co mam wprowadzać maćkamiszcza w jakieś swoje wywody. Zrobi jak uważa, po co sugerować błędne rozwiązania ? Niech się coś stanie to będzie na forum narzekał, że tak mu doradzili pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 No tak, w manualu jest napisane, że można zastosować tarczę 7". A nie sądzę, żeby rocznik 2007 był jakoś znacząco (jeśli w ogóle) wytrzymalszy od, powiedzmy, 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.