Skocz do zawartości

[tarczówka] Magura Julie

maciekmiszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy opłaca się kupić używana Magure Julie za 165 zł? Hamulec używany , w dobrym stanie brak wycieków itd, na przód. Ewentualnie w tej cenie coś lepszego można dostać? Zapomniałem dodać żę rocznik to 2005.

Napisano

Troche dużo chce jak na taką Julke, jeszcze jakiś czas temu po 100 zł schodziły bez problemu ... Ale przychylałbym sie ku Shimano 525 i 535 tak jak koledzy wyżej :)

Napisano

pudeleQ - to co podałeś, to jest SYS-1 (w aukcji koleś napisał, że SYS-8). W dodatku nie zalany, a zacisk bez odpowietrzacza - czyli praktycznie nie da się dobrze zalać. Ktoś tu próbuje ludzi w konia zrobić...

Napisano

Tak, wiem że to Sys 1, a hamulec podałem orientacyjnie, komplet takich Grimec wyrwałem za 200 zł więc pojedyńczy hamulec zejdzie pewnie coś koło 100 tylko trzeba bacznie obserwowac allegro. Co do tego że nie zalany, to przepraszam, nie doczytałem.

Napisano

Z tego co się orientuje to bomber mx comp obsługuje maxymalnie tarcze o wielkości 7' czyli 180 mm z większą tarczą szybko złapie luzy lub dozna uszkodzenia - nie polecam.

Napisano

Musze się poprawić na stronie producenta doczytałem, że maxymalna średnica tarczy wynosi 160 mm ;/ W takim wypadku użycie tarczy 160 mm nie wymaga adaptera, zacisk montujesz bezpośrednio bez adaptera do amora.

pzdr

Napisano

MX, rocznik 2007: Post Mount 6” (7” disk installation is also possible)

Hayes (i obecnie zdecydowana większość innych hamulców) bez adaptera z tarczą 6"

Wzrost średnicy tarczy o 20mm powoduje raptem wzrost sił działających na widelec maksymalnie o kilkanaście %. Bez przesady widelec nie wybuchnie.

Napisano

@Napatos ja piszę to co widzę w manualu producenta - po co mam wprowadzać maćkamiszcza w jakieś swoje wywody. Zrobi jak uważa, po co sugerować błędne rozwiązania ? Niech się coś stanie to będzie na forum narzekał, że tak mu doradzili :D

pzdr

Napisano

No tak, w manualu jest napisane, że można zastosować tarczę 7". A nie sądzę, żeby rocznik 2007 był jakoś znacząco (jeśli w ogóle) wytrzymalszy od, powiedzmy, 2006.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...