Skocz do zawartości

[rama] spawanie ramy

Gość heya

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Witam i prosze o pomoc.

W wyniku nieznanych mi czynników i braku pomyślunku ze strony projektanta zaczęła mi pękać rama Hawk.

Pęknięcie jest niby niewielkie, biegnie częściowo wzdłuż spawu w miejscu przyspawania główki do rury skośnej i lekko wychodzi poza spaw. W Authorze jest w tym miejscu dospawany kawałek blachy, w Giancie jest wytłoczony profil taki jakiś, a Hawk nic tam nie dał :D Pęknięcie niby niewielkie, sumie może z 1 - 1,5 cm, ale boję się, żeby dalej nie poszło.

Ramę kupiłem już używaną i może była nadwyrężona. Nieważne, jest jak jest, pękło i chciałbym to pospawać.

Tutaj moja prośba do Was o podpowiedź: gdzie w Katowicach, lub bliskiej okolicy można pospawać ramę ALU 7071 Easton? Ile może kosztować w przybliżeniu taka operacja?

Update:

Rama to FS Pro Team z ALU 7005 (ponoć rury Easton)

Mniej więcej taka ja na fotce: 4089wj9.th.jpg

Sorry, za drugiego posta pod rząd, ale nie mogę edytować :D

Napisano

Dziękuję bardzo za odpowiedzi z namiarami ;)

Postaram się nawiązać kontakt z nimi.

Jak się uda pospawać, to dam znać o wynikach :)

• 2 lata później...
Napisano

witam dzisiaj wziąłem się za przegląd po sezonie letnim . Odkręciłem hak i zobacyzłem tam bardzo przykrą rzecz a mianowicie pęknięcie od mijsca gdzie się montuje hak do mijsca gdzie sie przykręca koło . Mam pytanie cyz da się to jakoś przyspawać może jak hak dobrze dokręce to będzie mi to trzymał bo to tylko jest pęknięte z jednej strony . Prosze o szybkie odpowiedzi

Napisano

Jak dobrze Cie zrozumiałem to masz tak samo pękniętą ramę jak ja :) Ja jeżdżę na tym już od prawie roku i śmiga bez problemu. Jak chcesz sprawdzić czy to pęknięcie pracuje to posadź kogoś ciężkiego i niech poskacze trochę to będziesz widział jak sprawa wygląda. Jeszcze było by suer jak byś wrzucił fotki tego uszkodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...